onsdag 29 mars 2017

Ulf Johansson lämnar SVT Nyheter!

Ulf Johansson slutar som programchef och ansvarig utgivare på riksnyheterna på SVT efter fem år och blir projektledare för samhällsredaktionen i Göteborg.
Den 1 september övergår Ulf Johansson till tjänsten som projektledare på samhällsredaktionen i Göteborg, med ansvar för SVT Opinion och Opinion Live.

För SVT Nyheter berättar han att han ibland upplevt jobbet som ansvarig utgivare för program som Aktuellt och Rapport som obehagligt på grund av påhoppen.
Ulf Johansson: ”En sak som påverkat mig mycket är att det blivit ett sådant tryck från ganska mörka krafter kring frågor om terrorism, flyktingar, migration och integration. Ibland har jag gått hem från jobbet och känt mig smutsig av alla påhopp som kommer via telefon eller mejl. Det är obehagligt, men samtidigt något som hela redaktionen måste klara av att stå emot även i fortsättningen.”

Vad menar han egentligen, vilka är de mörka krafterna?
Kan inte vara vanliga, bekymrade, licensbetalande medborgare han menar i alla fall. Aldrig!
Man kan tolka detta som att han känner sig smutsig av att han låter sig tvingas till att ljuga i stället för att hoppa av och vara sann och ärlig. Men man kan förstå att Ulf känner sig smutsig nu när det har kommit fram, att han ligger bakom spridningen av en så omfattande mängd *fake news* som SVT:s nyhetsavdelning sprider.

Det finns kanske andra möjligheter till att han avgår med motiveringen att känna sig smutsig.

1. Han är genuint multikulti-troende och tycker att SVT inte alls ljuger, mörkar, förvränger och skönmålar invandringens konsekvenser och verkligen inte kan förstå varför folk hör av sig så ofta med så högljudda klagomål.

2. Han vet att nyhetsredaktionen är tvungen att ljuga och att han är ansvarig för de lögner som kablas ut. Detta under tryck av inflytelserika vänsterextremistiska politiska kommissarier både inom och utanför TV-huset. Han har haft svårt att fortsätta med det såväl utifrån samvete och med tanke på att lögnerna börjar avslöjas allt mer. Han inser att han kan bli måltavla för förödande kritik i framtiden, då SVT kanske kan ställas till svars, för att medvetet ha ljugit i åratal och spridit falska nyheter.

Hans uttalande i Journalisten går inte med säkerhet att tolka åt något av hållen, men att han talar om "mörka krafter" ökar sannolikheten för det första scenariot.

Det var ju bara häromdagen som SVT Nyheter ljög, dvs. spred både falska nyheter och alternativa fakta, när de påstod att invandrarna skulle ha räddat Sveriges ekonomi. Något de fick massiv kritik och hån för av såväl Tino S. direkt och senare av journalister och ledarskribenter i annan mindre regimtrogen media.
Att ha en sådan komplett idiot och vänsterextrem aktivist som Carina Bergfeldt som korrespondent i USA, i vilken egenskap hon det senaste halvåret nästan dagligen spridit sina egna åsikter, sitt Trump-hat och sin rasistiska (BLM-)propaganda, kan "f-n" inte vara lätt.

Ulf verkar inte ens förstå begreppet ”källkritik” det minsta lilla. Många har undrat hur en sådan person kan ha blivit ansvarig utgivare på SVT. Det förklarar också i viss mån varför SVT sprider en så stor mängd *fake news* som de gör. Ulf kanske inte riktigt förstår skillnad på ”fakta och åsikter?”


Det finns otaliga exempel på ”fake news! ” I Rapport påstod man att sexualbrotten minskat. Efter massövergreppen i Köln beskrev man det som "stökigt nyårsfirande." Andra exempel är när Granskningsnämnden fällde Aktuellt för påståendet att Fremskrittspartiet "drev fram" Breivik och den aktuella myten om 8 år till arbete för invandrare.

En specialité har varit att försvara invandringen till varje pris och framhäva att de flesta har hög utbildning, men vi har också begåvats med mängder av ”snyftreportage” under de senaste åren, alla med Ulf Johansson ”välsignelse.” Andras länders misslyckande tycks också varit högt på agendan. I ett inslag i Rapport påstods att Australiens hårda tag för att stoppa illegal invandring inte fungerar. När man granskade detta, visade det sig vara helt felaktigt och när man kontaktade Ulf fick man till svar: ”Du har möjlighet att anmäla det till Granskningsnämnden!”

På ett sätt verkar det som att han avgår för att han själv inte orkar mörka invandringens problem och följa SVT:s  PK agenda.
På ett annat sätt verkar det som att att enbart lämnar pga han tycker de är jobbigt med alla klagomål som han fått på mailen från tittare som tycker att han mörkar för mycket?
 
Om Ulf hade varit professionell hade han lyssnat och undersökt all kritik om SVT, om de missat någon väsentlig källa, för att sedan gå ut med nya uppgifter, om det funnits allvarliga brister i faktagranskningen.

All kritik har kanske gett Ulf en tankeställare och hans avgång som chef beror sannolikt på att han kanske inser sina klavertramp. Det finns inget sätt att slingra sig ur situationen och det gäller att kasta in handduken illa kvickt och försvinna in i anonymiteten, likt en gråsugga som flyr ljuset när man lyfter på stenen.

Är kanske "mörkerkrafterna" Ulfs egen rädsla för fakta. För att rädda sitt eget skinn, skuldbelägger han de som belyser SVT:s undermåliga rapportering. Kan det istället vara Ulfs samvete för propagandan som han drev under sina år som programchef i sann kommunistisk form som förföljer honom?


Hoppas detta är början på slutet för åsikts- och känslosvärmeriet på SVT. När verkligheten knackar på går det inte längre att blunda. Något säger Foliehatten att flera anställda på Rapport och Aktuellt
kommer att följa efter framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar