måndag 6 mars 2017

SVT:s hantering och mediebevakning av den amerikanska valrörelsen luktade hjärntvätt!

I början var det lite som ett skämt. Och när Trump kom upp i ledning, så sa alla journalister och "experter" i Sverige att Trump var en fluga, som så småningom skulle trilla neråt i opinionssiffrorna när det väl blev skarp läge. Svensk media och SVT är alltid övertydliga med sin agenda vad gäller utländska val.

Man utser själva en "egen" vinnare som passar agendan och sedan är det all in på denne, oavsett hur det ser ut opinionsmässigt i realiteten. Svensk media vet bäst och kan allt så talar de om för det amerikanska folket hur man skall rösta. Rösta som i Sverige så lovar vi er kaos inom snar framtid.
 
De stora tidningarna -The Big 4: AB, Exp, DN, SvD började angripa Trump i ren desperation.
Aftonbladet jämförde Trump med SD.
Expressen tar upp hans uttalanden och försökte få honom att framstå som en lögnare vid varje tillfälle. De lyfte gärna fram kommentarer från politiska motståndare.
DN jämförde honom med Putin och Le Pen. DN har nästan dagligen kritik mot Trump. Efter Trumps överraskande tal i Kongressen som gav 76 procent positiv rating  konstaterade åsiktsmaskinen DN att ”en lågstadieelev ser att kalkylen inte går ihop”. USA borde rätteligen styras direkt av DN:s ledarredaktion. Att bara vänstern, och alla lågstadieelever, förstår det är sannerligen sorgligt!
SvD Ivar Arpi fick tydligen fått någon slags PK-sjuka och twittrade ut en massa nedsättande saker om Trump.

I början försökte SVT, TV4 och SR å sin sida istället, försökt totalt ignorera Trump. Hans namn hördes knappt nämnas inom Public Service. Någon gång gjorde SR en tydlig jämförelse av Trump med Hitler. Men mycket mer blev det inte.

Det är egentligen helt fascinerande och spännande med fenomenet Donald Trump och att han av SR jämfördes med Hitler.
Agnetha Furuvik, SR verkar drivas av ett särskilt förakt mot Trump. Här hennes tydliga jämförelse av Trump med Hitler:
”Trumps beteende gör att hans kritiker klassar honom som både narcissist, rasist och fascist, men hans stil går hundra procent hem hos de många anhängare som bara blir fler för varje tillspetsat uttalande, och för varje giftigt ord.” http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=6320687

Detta skulle i slutändan faktiskt innebära att stora delar av USA skulle kunna bli nazister eftersom de visade såpass stort stöd för Trump. Massmedia attackerar ledaren, men inser inte att han har en stor del av rösterna bakom sig och vilka åsikter han leder.
Faktiskt så är konsekvensen av att Trump är en Hitler att USA är på väg att bli ett naziland och det är Sveriges plikt att kriga mot nazi-länder!

Vänstern började med attackerna mot Trump i ett ganska tidigt skede på svensk social media. Överallt på nätet började man dela relativt osmakliga skämt om Trump. Mest baserat på hans utseende och den klassiska "vit man"-retoriken.

Man har med andra ord pekat ut vem som är fienden i ett val på andra sidan Atlanten. Svenskarna sk
ulle fostras in i att tycka "rätt" om Trump. Trump är rasist och sexist. Trump är en pajas och bara ute efter att roffa åt sig pengar. Dessutom vill han kriga och förstöra världen.
Svensk media har alltid gjort en poäng av att svartmåla den republikanska kandidaten och detta
blev inget undantag. Svensk medias hjärta slog för Hillary Clinton som i sin oöverträffade prakt, är precis vad svensk media ansåg att amerikanerna behövde.
Tack svensk media för att ni berättade, vad folk ska tycka, risken är ju annars att vi tycker fel.

Det vore bättre om demokraterna försökte analysera varför de förlorade valet och sedan försökte formulera en politik som bättre svarade mot det amerikanska folkets åsikter och ambitioner.
Att medierna, inklusive svenska, går ärenden för ett visst parti, som därtill förlorat demokratiskt val är skrämmande och undergräver än mer, massmediernas roll i ett fritt samhälle.

Carina Bergfeldt, SVT måste vara den mest partiska utrikeskorrespondenten som funnits i Sverige. Att hon arbetar på Public Service säger en hel del om hur "sjuk" svensk media är.
DN har haft Donald Trump som förstasidesnyhet med bild sedan lång tid innan han tillträdde. Skall bli intressant att notera när Trump försvinner från förstasidan.
Dagens Trump har konkurrerat ut "dagens Hitler" eller ersatt, det ger bättre skrämseleffekt för det icke politiskt korrekta.

Man kan noterar att majoriteten av svenska Trump-analyser kommer från journalisterna själva. Hur mycket utrymme ges inte dessa USA-korrespondenter i SVT av nyhetsankaret att dagligen spekulera i vad de tror? Ledare, kulturskribenter, nyhetsankare, Marlena Ernmans ... sällan utrikes politiska sakkunniga.
 
1. Foliehatten menar att det vore intressant med en enda avvikande åsikt från en svensk journalist. Det vi har nu är olika nyanser av negativa åsikter i förhållande till Trump, vilket rimmar illa då han blev vald av ca 50% av USA:s befolkning. Detta säger massor om sammansättningen av svensk media.

2. Det skulle vara positivt med nyhetsankare/journalister/korrespondenter med samma intellektuella skärpa som exempelvis Tucker, som med hjälp av logik kan smula sönder alla känsloargument.

3. Alla äldre går uteslutande på den svenska mediebilden, då de helt enkelt inte vet hur de skall hitta alternativ nyhetsrapportering. Detta gör att en stor del av befolkningen idag sitter med helt fel uppfattning.
Efter en stunds promenad går jag förbi Tori Moretti när hon står och röker utanför restaurangen där hon arbetar som värdinna.
Jag stödjer Trump mestadels på grund av hans jobbpolitik, säger hon. Det är därför det är bra med en mur till Mexiko. Det är svårt nog som det är att få jobb här.
Tori Moretti röker klart och ska gå in igen, men så vänder hon sig om.
Även om jag tror på muren så tycker jag människor ska få komma hit och starta ett nytt liv. Om de gör det lagligt.

Man kan notera att SVT och SR konsekvent porträtterar Trump anhängare i sina reportage som ”white trash” och mindre vetande. Tillgreppet är så uppenbart, att även den mest ”blåögde” konsumenten borde reagera.
Attributen är där: småstad, låg utbildning, dålig ekonomi, vita människor med stora pickups eller boende i trailer parks. Såklart är de rökare. SVT och SR har ett
märkligt ”hang up” på rökare i anti Trump propagandan. Det är ett medvetet grepp, eftersom rökaren är schablonbilden av en obildad och inskränkt individ. Senast i ett reportage i Rapport den 26 februari där rökande bybor filmas på avstånd.
 
När kommer SVT och SR att rapportera objektivt om Trump? Ett slående exempel är hur svårt de har att förhålla sig objektiva till Trumps hyllade tal i Kongressen som SVT på alla sätt försökte nervärdera. Detta tal om något borde gett SVT möjlighet att ändra sig i sina värderingar av Trump. Men de tog inte chansen!

1 kommentar:

  1. Mycket informativt och imponerande inlägg som du har skrivit, detta är ganska intressant och jag har gått igenom det helt, här är hur jag fick tillbaka min älskare med hjälp av Dr Obodo för mer info (templeofanswer@hotmail.co.uk, +234 8155 42548- 1)

    SvaraRadera