måndag 24 april 2017

Ändrad terminologi hos SVT Rapport!

I söndagens SVT Rapport sändes ett inslag om gränspolisen i Göteborg. Reportern beskrev inte att gränspolisen jagade ”papperslösa”, utan att de jagade ”illegala invandrare.” Rubriktexten var också så.

Under flera år har SVT:s nyheter slutat använda ordet illegala invandrare, utan de har använt ”papperslösa!”
I ”valvakan” från Frankrike kunde man höra en av kommentatorerna använda "globalister" i rapporteringen.

Regimmedia skulle aldrig använda ordet illegala när det gäller sjukvården och tandvården för 50 kr, i vissa landsting även icke akut vård och tandvård och inte heller om barn som till höga kostnader erbjuds skolgång, medan föräldrarna försörjer sig på svartjobb eller brott. Foliehatten har suttit i rätten och lyssnat flera gånger, om sådana fall. Hustrun tigger och mannen begår brott!

I alla programbeskrivningar så använder SVT vänstertermen "papperslösa". I söndagens debatt gjorde Anna Hedenmo bort sig. Jodå, visst sade hon "illegala" och felsägningen rättades till en bit in i programmet och den korrekta benämningen "papperslösa" användes. Hedenmo lät bli att ifrågasätta Ygemans påståenden om illegala invandrare.

Alltså behöver regimmedia två begrepp för samma sak.
 
När SVT säger "illegala", så är det för att ge sken av terrordådet på Drottninggatan, tas på allvar. Man vill få det att låta som de tar i med hårdhandskarna mot potentiella terrorister. 

Fast SVT i själva verket fortsätter precis som förut. De har inga som helst problem med att vissa inslag, där dessa "papperslösa" får gratis sjukvård, förtur till olika saker, t.o.m. försörjningsstöd - i alla sådana sammanhang kallas de papperslösa och inget annat.
Foliehatten skulle aldrig sätta så mycket som en femma, på att den politiska agendan hos statsmedia skulle ändra riktning och använda rätta ord.

För att SVT skulle förändras på riktigt skulle alla anställda behöva bytas ut, vid sidan om ett maktskifte i riksdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar