söndag 2 april 2017

SVT extremt oroliga!

SVT Nyheter har startat en ny så kallad granskning där man säger sig "undersöka" samhällskritiska Facebooksidor. Om möjligt, hängs personerna bakom grupperna ut med namn.
Karin Ekman och Ulf Johansson har angetts som ansvariga för det här haveriet, men glöm inte de journalistiska stjärnskotten Philip Rudolfsson och Henrik Sköld, som är någon sorts sociala medier-reportrar på SVT. Rudolfsson har tidigare arbetat på Expressen.

Stöd svenska polisen”
FB-sidan som i dag följs av över 150.000 människor och har enligt SVT spridit skräckpropaganda om tillståndet i Sverige.  
SVTnyheter skriver: ”att sidan sprider en blandning av egenproducerat material och selektivt valda artiklar som förstärker sidans grundläggande världsbild. I denna sätter kriminella skräck i Sveriges befolkning och polisen går på knäna – utan att någon bryr sig.
Som följare av sidan uppmanas du regelbundet att gilla, kommentera och dela inlägg vidare. ”Stöd svenska polisen” organiserar även externa kommentarsaktioner. Följarna uppmanas då att föra fram vissa åsikter på tex myndighetssidor online och etablerade mediers Facebooksidor.”
Sanningen är att sidan sprider primärt etablerade mediebolags nyheter, däribland SVT Nyheter, kvällstidningar och lokaltidningars innehåll. Men det är bara vissa nyheter och perspektiv som väljs ut. Sammantaget förmedlar sidan en hårt vinklad och ofta direkt vilseledande bild av olika samhällsfrågor. Med andra ord SVT sprider ”skräckpropaganda” eftersom sidan länkar deras nyheter!

För att förstärka bilden av ondsintheten bakom denna FB-grupp försöker SVT ge intrycket av att det är SD som ligger bakom "skrämselpropagandan". Notera att det inte någonstans i SVT:s artiklar framgår att det är SD som ligger bakom den "granskade" FB-gruppen. SVT har ändå valt att placera rubrikerna på ett sätt så det ska se ut som om det är SD som ligger bakom gruppen.

Rädda Vården”
SVT Nyheter skriver: ”SVT Nyheter har lyckats spåra mannen som skapat och driver sidan. Han heter Fredrik Antonsson och har ett förflutet som ersättare i fullmäktige för Moderaterna i Sundbybergs stad.
Helt otroligt att SVT Nyheter har lyckats att spåra denna man, vars namn står på FB-sidan som ansvarig. Vilka skickliga spårhundar! 
Fredrik Antonsson är en privatperson som jobbat i vården sedan 90-talet. Han skriver under eget namn på FB-sidan och i bloggen om problem med sjukvården. Det ”avslöjar” SVT som en nyhet! Finns det bara korkskallar som är anställda av SVT?
Bloggen heter för övrigt I Otakt och är mycket läsvärd.
 
”Rädda Vården är en snabbt växande svensk Facebooksida. Med anonym avsändare sprider sidan material som gestaltar en svensk sjukvård i kris, och inläggen delas av Stöd svenska polisen. Eftersom ”Stöd svenska polisen” har så många följare, och köper marknadsföring av Facebook, bidrar delningarna till ”Rädda Vårdens” snabba tillväxt.”

”Rädda Vården” delar, på samma sätt som ”Stöd svenska polisen”, systematiskt nyheter från etablerade medier. Här förekommer både vårdens branschmedier, som Sjukhusläkaren och Dagens Medicin, liksom kvällspressen och public servicebolagens nyhetsartiklar. Men urvalet av nyheter är mycket hårt nischat. ”Rädda Vården” postar endast vårdrelaterade katastrofnyheter. Sammantaget förmedlar ”Rädda Vården” berättelsen om en landsomfattande vårdkollaps. Den apokalyptiska stämningen förstärks i delningstexterna där ”kaos” och ”kris” ofta återkommer.

Det är ganska anmärkningsvärt att SVT svartmålar människor som engagerar sig för politiska frågor bara för att det råkar gå emot vad journalisterna tycker. Nu är det vida känt att SVT är ett politiskt propagandaorgan, men här tar man det ju ett steg längre. Det här med demokrati är bara roligt när det gynnar ens egna politiska läger tydligen. SVT:s journalisterna är nog inte nöjda förrän hela Sverige brunnit upp. Det är helt uppenbart nu för de flesta att SVT bara är propaganda för makten och ser man inte detta, så är man både blind och döv.

SVT Nyheter påstår att dolda opinionskrafter överger och trasar sönder den öppna samhällsdebatten och de fria samtalen. Vilka är de? Vad vill de, och varför?
"Den öppna samhällsdebatten"? Nu måste de väl ändå skämta på SVT, eller kan
SVT verkligen vara så insnöade?
 
Brottsligheten, främst våldsbrottsligheten, fullständigt exploderar i Sverige just nu. Folk känner inte ens att det är värt att anmäla grov brottslighet. Public service har svårt att hantera denna sociala omvälvning. Oavsett vad bra statistik kan belysa. Det handlar om för i Sverige helt nya typer av brott. Många fall av homosexuella gruppvåldtäkt har inträffat, som det anses vara en företeelse.

Vad händer med vårt land? Väldigt många ställer sig den frågan. När
unga flickor blir trakasserad eller våldtagna på skolan händer inget förrän nätet skriver om detta.

Plötsligt, vintern 2017
dyker visselblåsare som Peter Springare upp och Sverige är i fokus i amerikanska nyhetskanaler och det är ingen positiv bild som ges.
SVT:s granskning kommer sig nog av att Peter Springare stödgruppen dök upp på FB med 200000 medlemmar. Då blev politiker och media rädda så nu måste denna typ av sidor stoppas inför valet 2018.

Ja, då börjar svensken fundera. Vad händer med vårt land.
Det är då SVT börjar bli extremt oroliga över oberoende opinionsbildning på sociala medier... 
 
Foliehatten tror många tittare av SVT är ”sjukt trötta” på att mer än halva nyhetssändningen handlar om problem i Mellanöstern precis som om detta vore något att sätta högst på agendan för oss som lever på "andra sidan jordklotet".
Public Service
är så i otakt och ur fas med folket att det nästan känns pinsamt. De verkar tro att de fortfarande är den primära info kanalen för svenska folket.
Så länge staten tillåter att skräpet tvångsfinansieras med TV-avgift, så kan de fortsätta i sin lekstuga.

En tjock, våt filt lägger sig över oss alla. Makthavare vill ha kontroll över våra pengar, begränsa våra möjligheter att säga vår mening, bedriva klappjakt på oss i sociala medier, även hindra oss att informera oss genom Google. Det är trenden.

1. Pengakontrollen kom upp då Mastercard och Visa stoppade donationer till Assange. Nu kan man inte sätta in pengar på kontot, och verkar som att det finns restriktioner även för uttag, om man inte motiverar vad man ska ha pengarna till. Amerikanerna kräver uppgifter av oss genom FATCA där våra politiker har sålt ut oss till en främmande makt. Allt detta motiveras med att man söker stävja korruption och, så klart, stoppa Putin.

2. Svenska medier har genomgående slopat möjligheten att kommentera artiklar. De har inte bemödat sig att fundera hur de ska skapa bättre kommentarsfunktionen. De vill helt enkelt inte släppa fram oliktänkande. Nu samarbetar man även om sk faktakoll.

3. Facebook och Twitter inför nya regler hela tiden. Man ser hur de manipulerar nyhetsflödet. Nu har Twitter bytt ut ägget mot en annan symbol som liknar den som man brukar ha på dörrar till herrtoaletter.

4. Sökmotorerna har sedan länge manipulerat sökresultaten. Man kan se det tydligt om man testar söka på någonting med olika sökmotorer. Hade trubbel med
Microsoft en gång och jämförde då sökningar i olika sökmotorer. Bings resultat visade inga klagomål högst upp men sökte man med Google, Safari m fl då fick man se vilket raseri det var på nätet mot Microsoft.

5. Hittills har man i huvudsak försökt hindra folk från att yttra sig men nu pågår tydligen en kampanj för att hindra folk från att bilda sig en egen uppfattning genom att söka på nätet. BBC brukar vara den säkraste källan att se vilka restriktioner som kommer. Även om de skriver här om de brittiska förhållanden (UK losing online extremism battle, research suggests) så kommer det hit också. Alla begränsningar säljs till oss som att man ska försöka kämpa ned extremister. I verkligheten kommer det att innebära att vi snart får besök av åsiktspolisen om vi söker något olämpligt.
Men det är väl kristallklart. SVT vill väl oemotsagda kunna sända ut de nyheter de vill. Det är ju 70-80% socialister, miljöpartister och kommunister som jobbar på SVT. Hur skulle det se ut om "folket" (licensbetalarna) fick information på annat sätt.
Är det Jan Helin som har bestämt denna "granskning" av privatpersoners åsikter på Facebook? Han gör SVT till ett statligt Aftonbladet. Han uttryckte själv när flytten till SVT blev känd att han har ”ett stort jobb kvar i sig”. Nu vet vi vad han menade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar