onsdag 5 april 2017

SVT: Ryssarna får skylla sig själva!

Måndagens terrordåd i tunnelbanan i Sankt Petersburg ska enligt SVT vara ryssarnas eget fel eftersom de misskött integrationen av landets muslimer? Det är en hypotes som SVT lanserar.

Lotta Bouvin-Sundberg i Aktuellt:
”Så då får ryssarna skylla sig själva!”
 
SVT:s Lotta Bouvin-Sundberg och Utrikes­politiska institutets chef Mats Karlsson samtalar om attentatet.
I inslaget försöker Karlsson ge en bakgrund till terrordådet i tunnelbanan. Han hävdar att det inte i första hand har med kriget i Syrien eller Islamiska staten att göra. Heder till Karlsson som inte omedelbart föll till föga för den bild svenska statens propagandakanal som ständigt vill förmedla skeva bilder. Det brukar vara vanligt, speciellt när det är frågan om offentligt anställda.
 
Karlsson:
Strukturellt sett är det inte Syrien­konflikten utan Rysslands inre inneboende motsättningar. Ryssland är arvtagare av Sovjet­unionens makt som är arvtagare till tsartidens makt under många århundraden, där islam är en del av det ryska väldet. Och i de spänningarna som Ryssland inte har hanterat så finns det ett krig i Tjetjenien, det var ett krig i delar av Kaukasus.”

Bouvin-Sundberg: ”Men kan de själva ha åstadkommit det genom att inte ha tagit tillvara sin muslimska befolkning?”

Karlsson: ”Alla bär ansvar för den typ av integration eller internationell politik som de för, men ingen terrorism är ju någonsin motiverad. Men betänk att mer än tio procent av Rysslands befolkning är muslimsk. Det kräver någonting av form av hur man hanterar, som mänskliga rättigheter.”

Bouvin-Sundberg: ”Som ryssarna har misskött?”

Karlsson: ”Alldeles säkert har de gjort det. Men det är inte där tror jag som man ska söka anledningarna till terrorism.”

Alla som såg inslaget med Lotta Bouvin-Sundbergs anklagande påståenden fick en och annan att reagera i sociala medier.
Om man skall följa Bouvin-Sundberg resonemang, borde inte detta innebära, att ISIS är ett resultat av Mellanösterns ofantligt dåliga muslimintegration? Men även sarin-gasattacken i Syrien igår som dödade hundratals människor, är alltså deras eget fel på grund av den dåliga integrationen.
 
Vår ”Stats-TV” läxar upp omvärlden. Här om dagen var det Danmark som fick smaka på en rejäl ”orre” av vår stolta svenska Stats-TV.
Och nu minsann var det en
stor granne i öst som stod på tur.
Har vår svenska journalistkår rätt? Kan det vara ryska folkets fel?
Hur känner sig anhöriga till terroroffer i Belgien? Frankrike? Spanien? Norge? SVT har kavlat upp ärmarna ordentligt, jösses vad det lär jublas bland kamraterna.

Kanske dags att fundera över samma sak vid nästa gruppvåldtäkt?
 
Efter ett terrordåd är det väl kutym att fördöma dådet oavsett vad som ligger bakom? Skulle vilja höra den journalist från SVT som kritiserar Belgien för bristfälligt arbete efter bomberna i Bryssel. Eller Frankrike efter lastbilen i Nice.  
Det ”äckliga” i sammanhanget var att SR:s Frankrike korrespondent tyckte vid terrorattentatet mot Charlie Hebdo att:
"det var ju inga oskyldiga som mördades". 
Så sympatierna för islamistisk terror verkar sitta i väggarna hos SR/SVT.
Det här är en direkt parallell till statsradions Helena Grolls fråga till Israels ambassadör om judarnas egen skuld till antisemitismen i SR P1. Groll: ”Har judarna själva något ansvar för den växande antisemitism vi ser nu.” Tydligen ingår judar och ryssar i skuldgruppen.
 
Detta är helt respektlöst, för att vinna enkla politiska poäng. Det hör till SVT:s agenda att provocera och tala illa om Ryssland på alla möjliga sätt, för att tvinga in oss i Nato.

Det är bra att SVT visar sitt rätta ansikte. Många anser att det är ett gäng fascister som sitter och styr och nu fick man det svart på vitt. Att försöka rättfärdiga mord i ett desperat försök att plocka ett par billiga PK-poäng, är så lågt man kan sjunka.

Hycklerier blir ännu mer uppenbart när man tänker på alla de gånger
sagt att Sverige inte ska integrera muslimerna, utan att det är svenskarna som ska integreras.
Man kan undra vem det är som har en misslyckad integration?
 
Påpekas bör att Tjetjenien ligger i Kaukasus men att Akbarzhon Jalilov, som pekats ut som förövare, kommer från Kirgizistan som ligger i Centralasien på gränsen till Kina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar