fredag 14 april 2017

SÄPO varnar för vit makt-rörelsen!

För några dagar sedan varnade Säpochefen Anders Thornberg i Agenda , att den så kallade vit makt-rörelsen är hotet, vi nu måste se upp med, i efterdyningarna av terrorattentatet i Stockholm.

I en presskonferens för några dagar sedan
betonar Thornberg åter vilken fara detta är. Säpo har noterat en ökad aktivitet i ”den brottsaktiva delen” av vit makt-miljön efter förra fredagens terrordåd.

Thornberg: Vi tittar särskilt på vit makt-miljön! ” Enligt Säpos är de våldsbejakande extremistgrupperna upprörda och det är mycket rörelse där och enligt deras resonemang kan det bli hämndaktioner och risk för att någon ska ”ta lagen i egna händer!”


Att Säpo märkt en ökad aktivitet bland vit makt-rörelsen, så har de. Det är ju inget ställningstagande utan en observation. Om det är det verkliga terrorhotet känns lite mer tveksamt. Därmed inte sagt att inget kan hända från den sidan. De sista 60-100 vit makt killarna kan ju skapa världens kaos i Sverige.


Thornbergs uttalande är mycket märkligt. De flesta känner sig nog måttligt hotade av vit-makt rörelsen. Förmodligen avses dock "samhället" och då underförstått de rättsvårdande myndigheterna främst.
 

Trots allt är det kanske inte är så förvånande att förbannade svenskar blir arga och att vissa söker sig till "hatiska rasistnazister", eftersom de är de enda som faktiskt lyssnar på svensken. Men vi skall ha klart för oss att det handlar om väldigt få människor.
Det senaste valresultatet talar för detta!
 
Poohl, den gamle ”åsikts reggaren” säger bland annat om vit maktmiljön:
"Om den har blivit mer aktiv är svårt att bedöma, men helt klart är att dådet har skapat mycket reaktioner. Det handlar främst om vrede och frustration!"

Vad underligt! Att folk kan känna frustration och vrede efter att en terrorist kört ihjäl folk på öppen gata. För
alla är det en helt naturlig reaktion och de flesta är inte högerextrema i den bemärkelsen.
Se
dan blir man så klart väldigt nyfiken. När har den så kallade vitmakt rörelsen faktiskt tagit hämnd för något terrordåd senaste åren? Då avses något som aktivt gjorts i rörelsens namn och inte enskilda individer som spöat upp en somalier i frustration.


Thornbergs påståenden är ett ”jävla” sätt att rikta uppmärksamheten åt ett annat håll.

Tittar vi sedan på vad Sveriges etablissemang har gjort för bisarra utspel efter attentatet blir man nästan mörkrädd:

Innerstadseliten gör upprop att illegala utlänningar skall ges fristad.Bara några timmar efter att oskyldiga har lemlästats.

Socialistiska journalister berättar för folket att utan illegala utlänningar så stannar landet och-inte nog med det-det är dessutom svenskars fel att de finns i landet?!

Istället för att sörja terrordådet, har etablissemanget smyckat den svenska socialistiska fasaden med blommor och kärlek.

Som om detta inte vore nog.

Högern är nu det värsta hotet enligt den svenska polisen.

Bilden av ett ”märkligt” land blir allt mer aktuell där polarisering är alltmer tydlig mellan höger och vänster.

Anders Thornberg: ” Av de hot som finns just nu är den våldsbejakande islamismen det största hotet. De är beredda att begå terrordåd för IS eller al-Qaida eller på eget bevåg och säga att det är för den kampen. Många är intresserade men man ska också ha avsikt och förmåga att göra något vid rätt tillfälle. Vi har ögonen på ett antal personer, vi följer dem som kan utgöra ett hot, oftast är det inte så men vi chansar aldrig.”


Nu händer det märkliga inom Public service när Thornberg säger ”att den våldsbejakande islamismen är det största hotet” Då vinklar Public Service och säger att Säpo fokuserar på vit makt-rörelsen.


Tre veckor innan terrordådet i Stockholm så var det enligt Säpo våldsbejakande islamismen som utgjorde det största hotet mot Sverige. Det finns en sådan artikel i flera tidningar två till tre veckor innan terrordådet. Störst är risken att en sådan person har inspirerats av al-Qaida eller IS, enligt den svenska säkerhetspolisens analys. Som Taimour Abdulwahab, mannen som sprängde sig till döds på Bryggargatan i Stockholm under julhandeln 2010.
Det låter väldigt konstigt att det nu plötsligt är arga svenskar som är största hotet.
Säpo: Den ensamme terroristen är farligast


Säpo är fel ute. Det är rent trams, att påstå att "arga svenskar" skulle utgöra ett terrorhot. Men den typen av uttalanden kan de alltid göra - de behöver ju, och får inte, presentera några bevis.

Säpo skröt ju för något år sedan, om hur "duktiga" de var! Dådet på Drottninggatan är givetvis ett jättemisslyckande för Säpo, oavsett vilka bortförklaringar man har.
Det har också framkommit att Säpo varnats
för den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov innan terrordådet i Stockholm. Det säger Uzbekistans utrikesminister Abdulaziz Kamilov, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Så länge man är en normal och behärskad kritiker tror inte Foliehatten att Säpo finner något direkt intresse. Det hela känns mer som ett slags "Säpo står för allas säkerhet oavsett höger/vänster"-utspel, och det är väl en sund hållning för säkerhetspolisen att ha egentligen.”

Med det sagt, så kan man ju också gissa att islamistiska rörelser kommer att utgöra en större del av deras utredningar, än någon vit-makt rörelse, det känns också mer realistiskt på lång sikt.
Många tycker att det inte känner av någon hotbild från nazismen på samhällsnivå.
En större hotbild är den utbredda politiska korrekthet som likt en filt av självcensur kväver debatter om t.ex. islam eller invandring, ett flitigt verktyg som används för att smutskasta och sätta rasiststämplar.
Det tycker
Foliehatten utgör ett större hot mot samhället.Samtidigt menar justitieminister Morgan Johansson att IS-sympatisörer ska få lov att stanna i Sverige och få sina åsikter skyddade av yttrandefrihetslagstiftningen, medan svenskar måste kunna dömas och få fängelsestraff för hets mot folkgrupp!

Med Morgans uttalande blir bilden av ett ”märkligt” land allt tydligare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar