torsdag 20 april 2017

Hur kan man dela ut offentliga bidrag till muslimska sekter?

I en insändare i Sydsvenskan ställer Hassan Alsh denna fråga!
Hassan anser att dessa sektor får miljoner i skattepengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. 
Föreningen Sveriges Förenade Muslimer bjuder in föreläsare som propagerar för våldsbejakande islamism. Den sprider antisemitiska, homofoba och kvinnoföraktande budskap.
 
En av dessa sekter är Wahhabismen som är den saudiska statsreligionen och har med sin stränga lagstiftning inspirerat ett flertal islamistiska extremiströrelser. Saudiarabien har vid flera tillfällen tagit avstånd från de våldsamma.

Hassan är kritisk till att Wahhabismen:
Lär ut att hålla fast sin fru hemma?
Att en kvinna inte får ha på sig parfym och att det endast är tillåtet om kvinnan ska gå på fest – men då får hon inte spruta på sig parfym förrän hon är på festen?
Kvinnan får inte skoja?
Om en tolvårig flicka inte bär slöja så hamnar hon i helvetet?
Och Hassan finns det fler uttalanden men han stannar där.

Hassan är arg och undrar: hur kan man dela ut bidrag till föreningar som egentligen är sekter och bjuder in wahhabiter som lär ut denna ideologi?
Det är exakt samma lärdomar som är tillåtna i Saudiarabien och som IS, al-Shabab, Boko Haram och al-Qaida tillämpar. Delar av det saudiska kungahuset ber i Riyad i samband med högtiden id al-fitr vid slutet av fastemånaden ramadan.
 
Hassan:
”Detta är terrorismens och förtryckets motor, och den hör inte hemma här i Sverige.
När jag var yngre och besökte moskén några gånger i veckan så lärde man sig att man ska hjälpa äldre om de inte kunde bära sina matkassar, man lärde sig att inte lura staten på bidrag, man lärde sig att din andra förälder är din lärare i skolan och så som man respekterar sina egna föräldrar så ska man respektera sin lärare.
Jag minns även när en lärd sa till oss som unga, när vi fick körkort, att det inte är tillåtet att bryta mot någon lag i landet vi är bosatta i och till och med att köra mot rött ljus är en synd för man ska respektera lagarna i landet man bor i, och idag är vi i Sverige.
Vill ni ha dessa regler så varför bor ni här? Det är exakt ni som har gett många en helt fel bild om islam! Och ännu värre: exakt ni som får SD att växa! Er förening representerar inte min islam, så nästa gång ni vill uttala er så gör det i wahhabismens namn och inte islams!

Idag så har dessa tagit över rampljuset inom religionen med stöd av skattepengar från staten. Det är sådana typer som har hjärntvättat ungdomarna i Sverige att åka ner till Irak och Syrien för att hjälpa sina ’’bröder’’ att kriga! Hur länge ska vi vänta på att detta ska få ett slut? Ska vi behöva offra våra liv i ett terrorattentat för att lagarna ska ändras?
Jag har inget emot religioner och är själv muslim, men är helt och hållet emot sådana handlingar oavsett vem det är som utför dem.
Och till alla lärda inom alla religioner – islam, kristendom, judendom eller vilken religion som helst – ni borde lägga fokus på alla ungdomar vi förlorar genom att de dödar varandra. Prata om vad det innebär att ta någons liv så att vi åtminstone kan få stopp på mördandet!
Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.”

Detta var ord och inga visor.
Enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor skall alla organisationer som får bidrag från, måste ha en verksamhet som följer demokratins idéer. De ställer krav på att organisationen inte strider mot principen om alla människors lika värde.
MUCF har fått mycket kritik för att de delar ut stora pengar utan att kontrollera mottagarna och vad de sysslar med. Inte heller behöver mottagarna redovisa hur pengarna används och många har satt i system att leva på bidrag från MUCF utan verksamhet!
En granskning av MUCF och bidragen i ett senare inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar