lördag 22 april 2017

SVT hamnar snett igen!

SVT:s stora problem är inte att Frankrike återigen har drabbats av ett terrordåd med dödlig utgång. Problemet verkar var om Marine Le Pen och Front Nationale kommer att tjäna på händelse.
Polisen representerar staten och ordning/trygghet. Ett symboliskt attentat
eller jihad mot franska staten i hjärtat av Frankrike.
Det som är intressant är alltså att detta dåd där en polis blir dödad tar IS på sig direkt, men ett mycket mer spektakulärt dåd utfördes i Stockholm nyligen, men det dådet ville IS inte ta på sig.

Foliehatten säger så här, Frankrike måste göra något rätt om IS är så angelägna om att döda fransmän, men Sverige måste vara IS favoritland i Europa. IS tar på sig dåd utförda av martyrer. För att bli martyr måste man dö. Det var där Uzbecken missade.

Inte oväntat.....dock kan man ju prata om att motarbeta sig själva som IS gör. Detta kan mycket väl leda till att Le Pen vinner valet, Frankrike lämnar EU, följda av Belgien och Holland. IS-terrorister kommer ha mycket svårt att ta sig in i Frankrike om total gränskontroll införs. De brukar ju annars gilla att slå till på fredagar, men det var ju nästan fredag. Undrar om de insåg att de var upptäckta? '

Att man väljer att skjuta poliser är ju onekligen intressant. Förmodligen har islamisterna insett att politikerna inte kommer lyfta ett finger så länge det bara handlar om oskyldiga civila. Mer än att "mana till lugn" och "fortsätt som vanligt".
Detta lär skapa en ilska hos, åtminstone, poliser i Frankrike. Risk för upptrappad våldsspiral.
 
Även terror attentat möjligt dvs om man kan lita på polisen:
http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=6678240
"Polisen säger att det med största sannolikhet rör sig om ett terrorattentat. Men det finns även uppgifter om att det kan ha rört sig om ett väpnat rånförsök."
Attentatsmannen är en 39-åringen som är tidigare känd av polis och säkerhetstjänst och terrorstämplad av dessa. Mannen dömdes också 2003 till 20 års fängelse för ett mordförsök på tre poliser. Han satt bara 13år av 20!

SVT köper rakt av att Amaq representerar IS. Surfa man runt lite ser man att Amaq är knuten till SITE-institutet som drivs av arabisk-talande israeler i USA. De är inte för IS, de är mot IS men presenterar information som om den verkar komma från IS.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/SITE_Institute
Hur det med kunskaperna hos SVT:s medarbetare?

När ska
politiker fatta att man inte kan rehabilitera jihadister? De har är en djup tro. En religion. Det är som att en islamist försöker värva en ateist.
Politikerna verkar ha missat att IS sedan några månader tillbaka gått ut och uppmanat inte bara sina anhängare utan alla muslimer att attackera just poliser=ordningsmakten, kända personer och idrottsprofiler i de europeiska länderna. De har uppmanat att göra det med kniv, skjutvapen, sprängämnen, bilar, lastbilar vad som helst. Allt för att det blir större "effekt" än att "bara" ge sig på vanliga medborgare... dessa barbarer vill provocera regeringar, polisen och militären maximalt.
De har redan gett sig på polisen i Storbritannien för några veckor sedan, en polisman fick halsen avskuren i en mindre fransk stad för ett tag sedan, och nu senaste dödade IS så många poliser i ett attentat i Egypten att den egyptiska militären bombar sönder IS-fästen i Sinai dag och natt. Hänger inte SVT med i internationell nyhetsrapportering alls eller ”trollar” de bara?

Tror inte att det är ett sammanträffande att det sker så nära valet, då det det gynnar IS om La Pen vinner och skapar större klyftor mellan muslimerna och de vanliga fransmännen, vilket bara gör det lättare att radikalisera dem med en vi-mot-dom-mentalitet.
Det är en moment 22-situation. Om man inte gör motstånd och inte identifierar elefanten i rummet och därefter vidtar nödvändiga åtgärder, så slaktar de "otrogna" såsom får, och om man då till slut reser sig så förstärks klyftorna ytterligare. Förr eller senare måste västvärlden rensas på radikala muslimer, och observera att Foliehatten säger radikala, för halvt troende västanpassade muslimer behöver inte utvisas.

Terrorforskaren Hans Brun sticker ut hakan ordentligt när han påstår att IS kör en terror drive nu inför valet för att få Marine Le Pen att vinna.
Dessvärre har han helt rätt! Marine Le Pen gynnar IS agenda eftersom de välkomnar repression av muslimer då detta lockar över flera till islamistlägret.

Undrar just vad Le Pen själv tycker om att IS betraktar henne som sin nyttiga idiot?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar