tisdag 11 april 2017

Andres Lokko: "SD och IS utgör samma hot!"

Lokko skriver: ”är alla nu alltså till slut på det klara med att SD och IS utgör exakt samma hot med intill förvillelse identiska mål och ideal?
Med andra ord... SD håller sig med tusentals sexslavar, eldar människor levande i burar och halshugger folk i parti och minut?

Faktum är att SD deltar i samma demokratiska process som alla andra partier, men vill helt andra saker. Ofta rimliga grejer, ibland lite töntiga eller rent av långtgående ogenomtänkta saker.

Ingen har dock aldrig uppfattat att SD vill avrätta alla som inte vill vara svenskar och bekänna sig till en specifik form av svenskhet.

Anmärkningsvärd idioti även för att vara Lokko. Ett demokratiskt parti i ett västerländskt land utgör alltså samma hot som en imperialistisk terrorsekt som är involverade i pågående krig och begått oräkneliga brott mot mänskligheten. Att inte Lokko skäms rent ut sagt. Det är helt enkelt en otroligt vulgär utsvävning som saknar all form av sans och balans.
 
Om man nu ska dra den tankegången som han gör så bör väl SD i så fall jämföras med Islam snarare än IS. Men Islam har i vanlig ordning inget ansvar överhuvudtaget trots att hatpredikanter förekommit gång efter annan i svenska moskéer och driver på tongångar som gränsar till islamism. Moskéer som för övrigt i flera fall finansierats av Saudiarabien för att sprida en wahhabistisk och extrem tolkning. Men allt detta går Lokko och journalisterna förbi.

Än värre är att massvis av människor retweetar honom och gillar hans post.
Är det seriöst, att svensk media hålla den här ”token” bakom ryggen?

Sara Dawn-Finer är en av de som spridit. Även Niklas Strömstedt, som dock nöje sig med en like,
precis som PO Tidholm, SVT:s favoritkommunist.

Foliehatten börjar mer på allvar att tro att vänstern och personer som Andres Lokko i själva verket tycker att terrorattacken på Drottninggatan var lite kul.

Spännande! Revolutionärt!

Likadant med våldet i förorterna. Dom bor ju inte där själva, naturligtvis, men man gissar att dom gillar att det kastas sten på polis och annan blåljuspersonal. Det finns i alla fall inget som tyder på något annat.

Andres enda kompetens i livet verkar vara att han är ruggigt påläst inom populärkultur, så det kanske är bäst att han håller sig till det. När man lyssnar på hela hans ”luuks podd” inser man vilken ruskigt självupptagen person han verkar vara.


Håkan Boström i en gästkrönika i GP:
Hur kan man vilja försvara mördandet? För det är indirekt vad man gör. Det är lätt att föreställa sig högborgerliga tyskvänner under andra andra världskriget som menade att Hitler ändå inte var värre än socialdemokratin, de senare ville ju ha det som i Sovjet. Men få var skamlösa nog att framföra dessa åsikter när koncentrationslägrens verklighet blivit allmänt känd. Lokko och hans anhang visar hur relativiseringen av en folkmördarideologi – jihadismen – med tiotusentals liv på sitt samvete sett och ser ut i delar av Sveriges mediala toppskikt.”

Vi vet vad IS har gjort. Vi känner till halshuggningarna, massgravarna, terrordåden, folkmordet på Yazidier och andra minoriteter. När kritiken på sociala medier till sist blev för stark tog Andres Lokko bort sin tweet och levererade en halvhjärtad ursäkt.

Rätt intressant både att Lokko överslätar sin tweet om IS och SD med ordet provokation - och att SvD efteråt ser det som att att Andres ber om ursäkt för sitt omdömeslösa uppträdande. Viss skillnad på "provokation" och "omdömeslöst uppträdande!"
Hur länge kommer SvD vara intresserad av Lokko som frilansskribent?

Kan vi inte få slut på detta användande av folk utan annan kompetens än att vara kända som våra främsta politiska tänkare. Lokko är visserligen inte komiker eller plattcharmör, men här till samma hjärndöda gäng av tyckare som används som nyttiga idioter när den politiska korrektheten ska trummas in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar