måndag 10 april 2017

Elin Jönsson, SVT:s korre i Ryssland: Fattigdom är orsaken till attentatet!

Elin Jönsson: ”Sovjet har förtryckt muslimer ... efter att Sovjet kollapsade har de försökt hitta tillbaka till Islam ... Ryssland fortsatte med förtrycket ... så dessa "tvingades" att söka andra vägar ...fattigdom är orsaken” …. extrema religiösa organisationer ... har rekryterat och lyckats pga brist på kunskap om Islam."
Även om Elin inte har kunskap om Islam, så får man väl se till, att ha en såpass rimlig moralkompass att man försöker komma fram till en rimlig förklaring till attentatet?

Hon står i Agenda och vurmar för dom stackars förföljda uzbekiska muslimerna som är så fattiga, som är så mobbade. Vi får inte döma alla dessa Sovjetasiatiska muslimer som av nån anledning vistats i Sverige.
Hon har själv utnämnt sig till expert om denna regionen. I själva verket när man lyssnar på henne handlar det om att hon vurmar för den muslimska befolkningen där som antagligen helt rättmätigt får pisk av sin regering.
  
Var finns sakkunskapen hos SVT?
Foliehatten får den uppfattningen att SVT försöker att bortförklara och hitta orsaker till varför attentatet utfördes och att det inte var ett attentat i Islams tecken.
När
Ranstad säger "ja visst har dom det svårt men" då avbryter hon " nä men det är viktigt att ej döma". Det är vänsterpropaganda Elin håller på med!

Elin borde sig sig frågan varför fattiga människor söder om Sahara inte utför några attentat! Det är alltså inte fattigdom som är orsaken till att man utför attentat utan det är religionen. I Nigeria och Somalia vill islamistiska rörelser med svärdet i handen ta över makten och införa radikal Islam.

Sverige är ett öppet samhälle som vi skall vara stolta över. Varje land har en skyldighet att skydda sina invånare genom att utföra rigorös kontroll och en riskbedömning av alla utlänningar som söker någon form av uppehållstillstånd. Den skyldigheten uppfyller inte Sverige. 80-90 procent av alla asylsökande visar inga eller falska ID-handlingar, de flesta släpps in ändå.

Med Sveriges öppna gränserna har det inte varit något problem för terrorister med falska eller inga ID-handlingar eller dubbla identiteter att ta sig in i Sverige. Målet för dem är att mörda så många ”otrogna” svenskar som möjligt. Ineffektiviteten när det gäller att kasta ut dem som enligt utlänningslagen inte har rätt att vara i Sverige är pyramidal.

Åkesson i gårdagens Agenda:
Är det så att det finns en anledning till att antalet inre utlännings­kontroller mer än halverats sedan 2013 då det var ett fasligt liv om att det var hemskt att utföra utlännings­kontroller? Det är en anledning till att polisen inte hittar dem som avviker efter utvisnings­beslut. Jag tycker vi måste på allvar föra en debatt om att ta illegala i förvar. Det är inte rimligt att människor och potentiella terrorister avviker som de gör idag och ingen hittar dem, ingen vet var de är, vi har mellan tio och femton tusen människor i Sverige som vi inte vet var de befinner sig.” 
 
När man stannar kvar och trotsar ett avvisningsbeslut blir man av SVT och politiker kallad för “papperslös!”
Efter migrationsöverenskommelse i mars 2011 och som Löfvén övertog ograverad 2014 belönas den som stannar illegalt i Sverige med privilegier som ingen vanlig svensk medborgare ens kan drömma om. Man får sjukvård och tandvård till det facila priset av 50 kronor.
Den terrormisstänkte uzbeken har alltså som illegal invandrare lugnt kunnat fortsätta att utkvittera gratis välfärd som han hade även som asylsökande.

Stefan Löfvén: ”Det gör mig frustrerad. Om man får avslag måste man åka hem – annars har vi ingen ordnad migration.”
 
Utan regeringen och Migrationsverkets slapphet och inkompetens när det gäller våldsbejakande islamistisk extremism hade kanske fyra svenskar varit i livet i dag och femton hade varit oskadda.

En sosse som inte hycklar, är inte en sosse.

Terrorforskarna Peder Hyllengren och Magnus Ranstorp skriver:
"Både IS och al-Qaida har uppmanat till att använda fordon i form av lastbilar eller tungt lastade SUV:ar för att utföra just den här typen av attentat. Efter terrordådet i Nice varnade man andra länder för att detta tillvägagångssätt kommer att bli ett återkommande faktum.
Dels för att det uttryckligen uppmuntrats till, men även för att detta är lärande organisationer som snabbt ser hur mycket död, skada, förödelse och uppmärksamhet dessa tämligen ”enkla” attacker genererar.”

Uzbekistan är en av diktaturerna i den jäsande krutdurken Centralasien, och en av de värsta. Tittar man på kartan ser man i ligger nära det islamiska bältet
President Islam Karimov, avled i september förra året, har i många år bedrivit en hård politik för att få kontroll över islamismen i landet. Flera stora islamistiska grupperingar, bland annat de ökänt våldsamma Hizb-ut-Tahrir, Imam Bukhari Jamaat och Islamic Movement of Uzbekistan (IMU) har starka fästen i Uzbekistan. IMU:s ledare har svurit trohet till Islamiska Staten och deklarerade 2015 att IMU är Islamiska Statens avdelning i Uzbekistan. htt
Flera av de senaste årens uppmärksammade islamistiska terrordåd har utförts av jihadister från Centralasien: terrorattentatet på en nattklubb i Istanbul på nyårsnatten 2017 begicks av en 34-årig uzbekisk jihadist som sannolikt fått terrorträning i Afghanistan. Han sköt ihjäl 39 människor på nattklubben Reina. Terroristerna bakom bombdåden vid Boston Maraton 2013 samt S:t Petersburg den tredje april i år kom alla från Kirgizistan. Bombdådet mot Istanbuls flygplats i juni 2016 ska ha utförts av jihadister från Uzbekistan, Kirgizistan, Dagestan och Tjetjenien.

Foliehatten är ganska övertygad om att Sverige kommer att utsättas av fler attentat likt det vi såg i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar