torsdag 4 maj 2017

Avskaffande av id kontroller kan innebära en ny "våg" värre än 2015?

Den 12 november 2015 infördes ID-kontroller från Danmark till Sverige och idag avslutades dessa, men samtidigt skärps gränskontrollerna. Kommer det bli en skillnad?
ID-kontrollen vid Kastrup försvinner.
Gränskontrollen vid Hyllie förstärks.

Vad som försvinner är den otroligt märkliga kontrollen på Kastrup som sköts av Securitas. Det som förstärks sköts av
polisen vid första stoppet på Svenska sidan.

Det blir mycket bättre för pendlare och turister som bara måste genomgå en kontroll. Och bättre att polisen sköter det än ett vaktbolag. Och att de inte behöver byta tåg och perrong på Kastrup om de kommer från Köpenhamn H.

EU:s kommissionär för migrationsfrågor, Dimitris Avramopolous, har uppgett att det kommande halvåret blir det sista, därefter kommer man från EU:s håll inte att acceptera några former av gränskontroller längre. Med andra ord, order från EU om att alla ID-kontroller ska bort internt inom EU.
I stället förväntas polisen i respektive land att bli bättre på så kallade inre kontroller, det vill säga stickprovskontroller av för polisen intressanta personer.
Problemet är inte gränsen mellan Sverige och Danmark utan Europas yttre gränser.

Samtidigt är osäkerheten stor
hur detta kommer att påverka de resande och en del pessimister spår, att med avskaffandet av ID- kontrollerna kommer Sverige att få en ännu värre invandringsvåg än 2015. Gränspolisen i Grekland har varnat för att 2017, kommer att bli värre än 2015, då det redan nu tydligen är fler som vill in till Europa, än vad det var under hela 2015.

Den stora frågan är nu: vad händer om flyktingen blir stoppad i gränskontrollen på den svenska sidan? De har inga papper och de söker asyl i Sverige. Räcker det?

M
iljöpartiet har kritiserat id-kontrollerna för att dom försvårar möjligheten att söka asyl. Om den här ändringen innebär att vi inte kan skicka tillbaka flyktingen över bron så är vi ”rökta”. Igen!
Om personen påstår sig vara ett barn så det strider mot ett antal konventioner att skicka
tillbaka barnet till Danmark. Många är övertygad om att Danmark inte vill få dessa barn som drömmer om Sverige i retur.

Inga asylsökande kan komma till Sverige utan att passera eller temporärt uppehålla sig i länder där de kunnat söka asyl? De som flugit hit kanske, men annars har Sverige väl egentligen rätt att avvisa alla enligt Dublin-förordningen? Tidigare har man valt att ignorera förordningen, men om man följer den strikt kunde alla avvisas direkt? Då kommer miljöpartisterna att få nervsammanbrott. Gråtattackerna och de hysteriska ropen kommer att avlösa varandra.

Anledningen till att många tidigare kastade/uppmanades att kasta/gömma sina ID-handlingar hade sannolikt med principen, i Dublinförordningen, om att man ska söka asyl i första asylland, att göra. Man uppmanades söka asyl under falsk identitet för att slippa bli skickad tillbaka till t.ex. Grekland, Italien osv. om man fanns registrerad där. Nu kommer alltså människor åter kunna ta sig hit och söka asyl utan att behöva bekymra sig om giltiga identitetspapper vilket gör att Sverige är tvingade att handlägga deras asylansökningar. Att som asylsökande/ekonomisk lyckosökare visa identitetshandlingar är enbart till ondo återigen, de har allt att vinna på att ljuga om sin identitet och bakgrund varför andelen asylsökande med falska identiteter kommer explodera...inte vidare positivt i dessa terroristtider.

Nu när kontrollen tas bort utesluter
många inte att de första som skyndar sig över bron, är de illegala invandrarna i Danmark.
Oavsett vad tanken var eller hur utförandet gick med gränskontrollerna så minskade antalet asylsökande radikalt från de vanvettiga siffrorna 2015 till 2016, även om vi fortfarande har
stor invandring.

Helt bisarrt att
kanske öppna upp för detta kaos igen. Det sprider ju sig direkt att den tidigare myten att "Sverige är stängt", om nu någon trodde det, till att "Sverige är vidöppet för alla!". Det blir åtminstone skönt att slippa höra lögnen om att Löfven ska ha stängt landets gränser längre!

Samtidigt läser man att Sverige är nere med räddningsflyg i Italien för att hjälpa nödställda till Sverige, förlåt Europa.

I S
vD kan man läsa om :"Det är fjärde året i rad som Kustbevakningen flyger i EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex operationer i Italien. I fjol bidrog Kustbevakningens flyg till att 649 migranter räddades." Italien har ingen yttre gräns!! De har hämtservice utanför Libyens kust och de registrerar inte alla flyktingar utan mängder av #vi-står-inte-utan hjälper dem vidare, pekar ut kursen norrut.

Det är där alla pengar rinner ut som skulle kunna användas till att tullare som kan stoppa tjuvligorna från öst att frakta ut allt de stulet med färjorna över Östersjön. När Therese Matssons hus blir plundrat så vaknar hon säkert.

Löfven pratar om hårdare kontroll och lägger sedan ut skattepengar på att hämta hit migranter… Men skall inte vår kustbevakning just bevaka våra kuster nu när
Löfven och Maggan hotat att Ryssen är på väg... Eller är det bara lögner?

Många länder i EU vill inte ta emot flyktingar så vilka är det som driver avvecklingen av gränskontrollerna? Är det innästlade vänsterbyråkrater i Bryssel som ser Europa som ett stort experiment i socialistiskt kollektiv. Så kan ta av de fria folken deras sista frihet och utjämna villkoren mellan länderna? De rika betalar, Sverige betalar. Dubbelbördan är alla flyktingar och snart 100 miljarder mer till Grekland, Bulgarien och Rumänien.
 
Men politikerna menar ju att vi inte ska inskränka asylrätten genom dessa kontroller, och det är just det många menar, man inskränker inte "asylrätten" bara för att man har gränskontroller. Och sedan man inte att det är en mänsklig rättighet att kunna se förbi lagar och regler, att resa igenom ett tiotal säkra länder inom EU och sedan strunta i att söka asyl för att komma till ett visst utvalt land Läs: Sverige. Det är ingen mänsklig rättighet att få asyl i Sverige om man inte har skäl till asyl. Vilket somliga verkar tro. Asylrätten innebär, i korthet, att man ska få söka asyl i landet man befinner sig i.
ID-kontrollerna innebar att man försvårade för människor att, utan giltiga ID-handlingar, ta sig till hit
=Sverige. Däremot förhindrade den inte någon, som väl tagit sig hit, att söka asyl här, därför stred de inte mot asylrätten.

Inget hjärta är så gott som det som kan få någon annan att betala den goda gärningen.

Inom en månad kommer de
t att att visa sig, om de nya gränskontrollerna minskar restiden och byråkratin på gränsen och om det blir en ny stor våg av flyktingar!
SD kommer i så fall att öka enormt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar