måndag 15 maj 2017

En usel partiledardebatt!

Debattklimatet i Sverige har totalt gått in i väggen och när SVT väljer att ha programledare som inte har pondus och auktoritet och gå in och styra, ställa och vara bra debattledare, så blir det såhär.
För de flesta så ska debatterna nästan gå via programledaren som i sig skall vara neutral men spegla väljarnas frågor, funderingar och farhågor och då kommer till slut debatten igång av sig själv och när det börjar gå lite överstyr då ska programledaren leda in dom på rätt spår igen.

Vi skulle verkligen behöva en Clement Kjersgaard som i Danmark, det här är deras svar på partiledardebatt och han kan verkligen köra över folk, när dom inte talar om sakfrågan, avbryter och verkligen styr debatterna och ibland lurar han verkligen in partiledare i fällor, men hade nästa debatt haft en sådan här programledare, så hade vi haft 8 ställda partiledare i studion men efter några debatter så hade dom kommit in i det se och njut: https://www.youtube.com/watch?v=7FOSEganbKs
 
Skrämmande vilka dåliga partiledare vi har. Foliehatten fick genomlida debatten, för han har fortfarande något konstigt intresse, för att det här landet ska gå bra. Men när han ser att dessa ledare inte har detta intresse, blir det bara smärtsamt att kolla.

Med denna debatt har de bevisat att de inte kan styra detta land, för de har inga som helst lösningar på de problem de skapat. Nuvarande regering är inte ny, de har suttit mer än halva perioden. Ändå har de inte löst ett enda problem.
Vad hände med alla jobb? Som "de" skulle skapa? Vad hände med skolan? Ja, o s v. de klarar inte av att leverera ett enda dugg. Vad hände med den feministiska politiken? Det enda de åstadkommit är att välja in Saudiarabien att sitta och bluddra om kvinnors rättigheter? Riktig pannknack på deras meritlista.

Aliiansen då? Ja, om socialisterna klart bevisat att de inte kan regera, så har Alliansen klart visat att de inte vill regera.
Hela situationen är smärtsam, dagens debatt gjorde det inte ett dugg bättre.

Problemet är tyvärr inte enbart inkompetenta politiker, väljarna är ganska korkade också. Vi har ett enormt problem i Sverige. Innan vi löser det kan vi inte lösa något annat. De som vill ha enorm invandring måste betala för det själva.
 
Anledningen till att det inte finns några bra partiledare är för att partierna inte vet vad dom har för politik. I princip alla partier, förutom SD, befinner sig i kris. S och M minskar drastiskt, KD och MP under spärren. De försöker föra någon sorts balansgång som består av att inte beröra invandringsfrågan samtidigt som de måste göra tillräckligt mycket väsen av sig för att kunna hålla en "stark" profil. Som väntat går det inte särskilt bra. Bäst går det väl för sossarna, men det är väl för att 99% av alla invandrare röstar på dem.
 
Annars är ämnena minst sagt tröttsamma. Hur många gånger ska våra politiker diskutera invandring och vård när de ändå alltid säger exakt samma saker? Sverige är landet är i princip i fritt fall och våra politiker är fortfarande kompisar och diskuterar icke-frågor.
Tänk vad uppfriskande det hade varit med helt nya ämnen, som marknadsföringslagen, där du som företag inte får göra "sexistisk" reklam.
Men nej, det ska alltid vara samma ”jävla” saker som diskuteras.
Som vanligt mycket gnabb hit och dit. Vi vill satsa 5 miljarder! Nej, det stämmer inte, vi vill satsa mer! Läs vår budget! Blir aldrig några slutsatser och extremt träligt att beskåda.

Det var ettdant tjafs kring vinster i välfärden. Om företag A erbjuder en vara eller tjänst för 100 kronor som är bättre än jämförlig produkt från företag B till samma pris spelar det ingen som helst roll vilken vinst som görs. Pengarna ska spenderas där man får bäst valuta. Tämligen enkelt. Privata aktörer ska hållas under schack och leverera enligt satta mål, och utöver det är det upp till kunden att välja. Därför kändes det tramsigt att EBT, som i övrigt gjorde en god insats, börjar gaffla om hur Sjöstedt vill göda byggherrar istället för vårdkapitalister. Bättre att bara konstatera att det inte är något bekymmer om företag gör vinst. Det handlar ej om några ruggiga marginaler.
Det är en fråga som vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt driver. Alltså är den frågan automatiskt den mest centrala i svensk politik enligt våra v-sympatiserande journalister.

Kom ihåg att det här är Sverige, ett land där man inte vinner folkets förtroende genom att vara aggressiv eller hånle mot sina meningsmotståndare och det är väldigt få som uppskattar mobbning. Ett bevis på att svenskar har stark moral. Det är bara låga människor som tycker om och ser upp till vulgära och clownliknande politiker. Det ska vara svenskt, sakligt, lugnt och behärskat. Eftersom det har visat sig, att många av "avslöjandena" om SD är rätt vinklade, så ökar opinionssiffrorna delvis på egen hand.
Foliehatten är inte helt såld på allting inom Sverigedemokraternas politik, men Åkesson uppträder tveklöst på en helt annan nivå än de övriga partiledarna - skillnaden är så stor att vänstern hade kunnat kalla det för en klassfråga.

PK-Media har bestämt sig att Lööf ska hyllas till varje pris. PK-Media nya kelgris, som vill ha fri invandring eftersom MP fallerat. Hon kan lova vad som helst, eftersom hon samtidigt vägrar ta stöd från SD och därmed gör det omöjligt att bilda en regering med Alliansen. Därför går alla som vill rösta på en "stark kvinna " till henne. C strävar efter att bli det nya MP . Åkesson har helt rätt i att Annie Lööf är svaret skyldig gällande regeringsfrågan. Det blir inte trovärdigt med allt ”snack.”
Det intryck Foliehatten fick var att Annie verkligen försökte spela ut AKB och Löfvén mot varandra ett tag och idag var inget undantag. Det börjar bli uppenbart för de andra i Alliansen, att hon försöker göra ett ryck mot en mittenregering som alternativ till en M/KD/SD-regering. Det här kommer hon försöka dölja så mycket som möjligt tills valresultatet. Där kan hon bli giftig som tusan om inte M/KD/SD synar henne, så att hon tappar i opinionen. C skulle lätt kunna få stöd av S, MP, l och V. att bilda mittenregering.
Tack vare medias uppbackning går det bra för Centern och de andra i Alliansen måste nu gå en balansgång för att de inte vill driva över Lööf till ett samarbete med S. Annie talade fortfarande för Alliansen och påstod till och med i efterintervjuer att AKB skulle vara nästa statsminister, där är Foliehatten tveksam till, om hon var ärlig.

Ett mysterium att KD under Ebba Busch Thor har så usla siffror. Hon ger ett oerhört kompetent, påläst och tydligt intryck. Hon framstår som mycket korrekt och skarp. Socialt engagemang utan att flyta ut i en massa känslosamt svammel.
 
Miljöpartisten, Isabella Lövin eller vad hon heter, framstår ju varken som politiker eller ledare. Hennes intryck påminner mig mest om en tråkig kommunal handläggare som hatar sitt jobb. Vad fasen gör hon där? Kan inte miljömupparna lyckas få fram något ledaransikte som har en uns av karisma och utstrålning som ger ett sansat förtroendegivande intryck. Snacka om felrekrytering.
MP har under långa tider levt högt på, att skuldbelägga andra partier för allehanda fel och brister som dessa påstås ha, men nu när MP har fått ta ansvar själva i några år, så har man misslyckats på rätt många punkter. Det är svårt att kompensera detta med en skicklig partiledare och MP som företräds av Lövin har uppenbart svårigheter även på det området. Det går, tack och lov, inte särskilt bra för MP just nu.


Löfvéns standardsvar på precis allt i alla frågor: "Det är precis därför som vi nu ökar resurserna och skjuter till mer pengar till skolan, polisen, vården, omsorgen, gränspolisen, säkerhetspolisen, flyktingmottagningen, kommunerna, landstingen, försvaret, utsatta områden, traineejobb, integrationen..." och fan och hans moster.

Om ni orkar titta på reprisen på SVT Play, ni som är mentalt starka  och räkna hur många gånger Löfven säger: "Nu ökar vi resurserna" och "...skjuter till mer pengar". Det är precis som en skiva som hakat upp sig i CD-spelaren!
Karln har inga som helst lösningar på de gigantiska samhällsproblem landet har, han tror att mer pengar löser precis allt. En universallösning. Vad man sedan bör göra med pengarna, det har han ingen aning om. Stefan Löfvén är Sveriges genom tiderna mest obildade och outbildade statsminister, en lågbegåvad clown som inte inser att han saknar kompetens att leda en nation. Makten berusar dock. Sådana personer är i grunden mycket farliga för det land de styr, de blir lätt nationsförstörare.


Sammanfattning:
1. Sjöstedt: Vinster i välfärden.. Vinster i välfärden.. Vinster i välfärden.. Vinster i välfärden.. Vinster i välfärden..
2. EBT: Snackade om känsloargument, att hon blivit mamma osv.
3. Åkesson: "Ja här står jag och tittar på medan ni andra käbblar...."
4. Löööööf: Också bra på att använda känsloargument och berätta om sig själv. Men blev tok knockad av Åkesson.
5. Björklund: Trevlig mysfarbror. Men säger ingenting man kommer ihåg.
6. Löfven: "Ordning och reda. Polischefen är polischef. Jag är bäst på tautologier!"
7. AKB: "Men jag är också bra på dom! Om man inte får vara i Sverige då får man inte vara i Sverige. Åsså gillar jag ordning och reda!"
8. Lövin: Så dålig att det blev pinsamt. Varför är hon förkyld året om?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar