måndag 8 maj 2017

Dagen efter i Frankrike och den ekonomiska baksmällan!

Igår jublades det mest hos vänstern över Macrons seger i presidentvalet. Man jublade mest över att Marine Le Pen inte vann, man kan också se det som att valet i Frankrike gick ut på att stoppa Le Pen!
Hela public service jublade och tycks ha avsatt obegränsade resurser av sina tvångsinsamlade medel på satsningar på PK-evenemang av den här sorten. Inte minst sedan man nu var tämligen säker på, att få revansch efter de svidande nederlagen i såväl Brexit- som USA-valet.

Det finns väl inte en uteservering eller torgplats i Paris som inte nedlusats av svenska ”journalister” som i parti och minut intervjuat Macron anhängare men ännu hellre samma anhäng
arskara i form av sina svenska arbetskollegor.

Ingen tror att de jublade över de gigantiska problem
och att många av de som jublat, inte riktigt förstått problematiken, som Marcon nu skall försöka få en rätsida på. Valet slirade bort ifrån sakfrågorna p.g.a. total ansvarslöshet i alla led.

Om en månad är det val till parlamentet. Hur kommer det att gå,
eftersom Marcon inte har ett parti att stödja sig på?
Marcons problem som han bör tacka, annars blir Frankrike det nya Grekland!

Inom något år kommer Frankrikes statsskuld vara lika stor som BNP! Idag 97% av BNP.
Arbetslösheten ligger över 10%, varav ungdomarna står för 24%
Nio miljoner personer lever under gränsen för fattigdom – vilket är 14 % av befolkningen.
Ekonomiska tillväxten är bara på 0;3 %
Marcon blir en president utan mandat!

Frågan kvarstår: Varför jublade man? Var det av skadeglädje? Skadeglädjen löser knappast de gigantiska problem som bara tilltar i globalisternas och naivisternas EU och då inte minst i Frankrike.

Givetvis är det problematiskt att länder får fram presidenter som inte ens har majoritetens stöd och presidentkandidater som gör att folk röstar blankt eller inte röstar alls.

Ja, det är ett stort
demokratiskt problem. Bara 74,2% gick och röstade i Frankrike, varav 12% röstade blankt!. Det är ändå högre deltagande än vad USA haft sedan år 1900! De senaste 45 åren har man inte ens lyckats nå 60%valdeltagande i USA.

E
U-omröstningen Brexit hade 72,2% valdeltagande. Varken stay eller leave var nära att nå 50% av de röstberättigades röster.

Bara 43,5% av de röstberättigade röstade på Macron men ändå klart fler än Le Pen som fick näst mest röster med 22,4%.
Om någon tycker att 43,5% är lågt, så kan du betänka att Trump vann i USA på 25,2% och trots färre röster än Clinton 26,4%.
Där kan man ju verkligen ifrågasätta om Trump är folkets vilja, han fick inte ens mest röster av kandidaterna och 3/4 av de röstberättigade ville inte ha honom som president.

Faktum kvarstår att färre än hälften av de röstberättigade röstade på Macron.  En majoritet vill inte ha honom som president.
Frankrike har röstat fram en kandidat som vill banta ner den offentliga sektorn, försämra arbetsrätten, och göra skattesänkningar.

I Sverige är de socialdemokratiska debattörer knappast överlyckliga över valet och "andas nu ut". De ser Macron som "the lesser evil" mellan Macron och Le Pen.
Socialdemokraterna och
socialdemokratiska debattörer hade så klart föredragit Hamon i första hand och troligen Mélenchon i andra hand.
Men nu föll ju dessa bort i första rundan och kvar var Le Pen och Macron. Och då såg de Macron som det bättre alternativet.


Glädjen
däremot sprudlar högt i taket hos Stefan Löfven och han är enormt jättenöjd. Han älskar den nya globalistiske presidenten, med en bakgrund som är direkt elitistisk. Han är rik, och före detta bankir. Dessutom krossade han socialisterna i Frankrike.

Det går bara inte ihop. Det är alltså sossarnas nya värderingar.
Foliehatten är inte röd, men om han var det skulle han känna sig väldigt vilsen just nu.
Alla deras stora frågor betyder ingenting längre.
Vilken skruvad värld vi lever i. Den är upp och ned - och fullständigt galen just nu... och galnast är utan tvekan tokvänstern S, MP och V.
Det är väldigt intressant att folk kallar Le Pen för högerextremist när Macrons politik är betydligt mer höger än Le Pens.


Det här resultatet bevisar att vanliga medborgare i Frankrike är rädda om alla de rättigheter som de har, det är 2017 och toleransen är inte stor idag hos vanligt folk, unga människor idag accepterar inte homofobi, nazism och totalitarism. Kvinnor är rädda om de rättigheter de har, de värnar rätten till abort för att kunna skapa ett gynnsamt arbetsliv och sedan bestämma, när det är dags att bilda familj, ett oönskad barn kan skapa fattigdom för en ensamstående mamma.

Macron kommer få det svårt att regera utan att ha ett politiskt parti bakom sig, nu ska han leta efter kandidater till parlamentsvalet, dels kommer de vara oprövade dels illojala...
Macron som presenterar sig som liberal och globalist attackerade Polen, för att Whirpool flyttade sin fabrik från Frankrike till Polen, han är den nye sortens populist... han säger sig vara både höger och vänster,


Få förstår att Le Pen gjorde ett rekordstarkt val. Att mer än en tredjedel av väljarna röstade på henne är ett rejält styrkebesked. Dubbelt så hög andel som hennes pappa fick i andra omgången 2002. Hon ligger nu mycket bra till inför nästa val.
Hon nämnde alltså i sitt valtal en "grande transformation". Vice-president Florian Philippot sa i franska TV-studien rätt tydligt att ett namnbyte var på gång.
Vad skillnaden blir utöver namnbytet är svårt att sia om. Kanske kan de försöka cementera samarbetet med Nicolas Dupont-Aignan och hans lilla parti Debout La France.

Marine Le Pen har ett stort problem. Hon är skicklig, och hon har varit bra för FN. Men nu har hon ställt upp i två presidentval och att vara i andra omgången är lite som i USA, om du är kandidat för antingen demokraterna eller republikanerna och ”torskar”, får du får liksom bara en chans.

Foliehatten tror egentligen aldrig att Le Pen kommer ta makten i Frankrike. Så en slags rejäl image make over är nog vad som behövs för partiet. Men vi får se.
 
Macron ligger riktigt illa till inför sin presidentperiod. Han har inget parti, så hur skall han få igenom sina förslag? Han är mittenpolitiker, men i parlamentet sitter mest socialister och konservativa. Titta på den långsiktiga trenden så ser du, att allt fler tröttnar på globaliseringskaoset. Visst är det synd att opinionen rör sig så långsamt, men den rör sig i alla fall, sakta men säkert. Det är bara en tidsfråga till nästa politiska jordbävning. Någon form av jordbävning kommer, men den kommer att ta ett par år till och det är inte säkert att den blir politisk.

Vi i Sverige är extrema och kanske kommer alla
tokigheter här, att fylla vår bägare snabbare, vem vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar