måndag 15 maj 2017

Miljarder till Maggans kassa enligt JUSEK:s förslag!

Jusek är en fackförening för akademiker och de skriver i en rapport, att om invandrade akademiker får ett yrke som motsvarar deras utbildning ger det tio miljarder extra i statskassan.
I rapporten framgår att
Västra Götaland skulle kunna tjäna 1,6 miljarder på invandringen. P4 Göteborg rapporterar i ett inslag att om de invandrade akademikerna fick arbeta med yrket de utbildat sig till, skulle det generera skatteintäkter dessa intäkter. I Västra Götaland finns det nära 45 000 utrikesfödda akademiker.

En helt enkelt en strålande ide från Jusek. Maggan måste bli överförtjust. Hon jagar frenetiskt nya pengar och att få 10 miljarder på ett bräde, måste vara en ”skänk” från ovan för henne och dessutom är det mycket glädjande för svenska folket, som nu slipper vi få nya skatter på tio miljarder! Uttrycket ”två flugor i en smäll” sitter som ett ”smack”, efter detta fantastiska förslag!


Foliehatten började tänka till, vilket man aldrig skall göra, får då får man bara konstiga idéer i huvudet!
Efter att ha läst rapporten anser tydligen Jusek att akademisk utbildning från Irak och Somalia är identiskt med svensk högskola, om man bortser från språkkunskaperna.
Foliehatten funderar om Jusek också drabbats av den socialistiska tanken och tror på ”alla utbildningars lika värde?
Vilken fantastisk slutsats, nu kan Sverige importera ännu fler civilingenjörer och andra ingenjörer med spetskompetens och samtidigt minska på utbildningsplatserna i Sverige!
Pengar att tjäna för Maggan och statskassan!
Därmed kan SKF anställa nykläckta ingenjörer från Mogadisho Institute of Technology (MIT).
Här är ett bra tips till Maggan från Tino S som sparar 100 miljarder:
”Om Jusek tror på det de påstår har de missat en ännu större vinstkälla, nämligen att lägga ned svenska universitetsväsendet och skicka studenter till Afrika och Mellanöstern i stället. Varför slösa 100 miljarder kr per år när Somalia utbildar lika skickliga akademiker till en bråkdel av kostnaden? Akademikernas egen förbund anser trots allt att svenska högskolor inte håller högre nivå än Afrika och Mellanöstern.”
Med Juseks nya ställningstagande kan den gamla populistiska teorin att tusentals akademiker tvingas köra taxi eller sälja kebab för att svenska arbetsgivare är rasister, begravas en gång för alla!

Givetvis har inte SVT Nyheter missat dessa fantastiska besparingar på miljardtals kronor.
Lars Petersson, avdelningschef på UHR:
”Aldrig tidigare har så många välutbildade flytt till Sverige, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer. Antalet godkända civilingenjörer från utlandet har mer än fördubblats på bara ett år.
I Sverige sker just nu en massiv import – av kunskap. Av de flyktingar som kommer till Sverige har många med sig universitets- och högskoleutbildningar. En utländsk examen måste godkännas av universitets- och högskolerådet, UHR. Och myndigheten har aldrig haft fler ansökningar än nu. Vi har haft konstanta ökningar under en lång period och vi ser i år att det fortsätter öka.”


Detta är givetvis strålande nyheter för den bekymrade Ylva Johansson. I en intervju i Expressen börjar hon låta uppgiven. Hennes problem är hur nyanlända ska få jobb.

Nu blir Foliehatten totalt förvirrad Jusek och SVT Nyheter påstår att mängder av högutbildade, bara behöver språkkunskaperna och därefter kan de gå ut till arbete med sina gedigna akademiska kunskaper. Medan Ylva och Steffe ”är bekymrade” - vem skall man tro på?


JUSEK och SVT Nyheter blundar för den beska verkligheten. Egentligen helt otroligt att dessa båda institutioner går ut med dessa märkliga uppgifter. Måste vara detta årets största fake news!
Hur kan de ha missat sanningen? Verkligheten är den att regeringen harvar på med snabbspåren som gått i stå, med språkundervisning som pajar när klasser fylls på med nya elever var och varannan vecka. Snart kommer ett förslag om utbildningsplikt. Ylva Johansson konstaterar att bara 3 procent av de lågutbildade som lämnar etableringsuppdraget, går vidare till studier. Hon säger uppgivet:"det är en åt helvete för liten lösning i dag!"
Med utbildningsplikt kan man nå nästan 100 procent. Men att tvinga omotiverade vuxna till skolbänken är inget givet succérecept. Däremot blir det dyrt.
Regeringen och oppositionspartierna har själva försatt sig i denna situation och de har totalt målat in sig i ett hörn, utan återvändo! De behöver nu krishjälp med att fundera på hur ingångslönerna i Sverige kan sänkas, så att också människor med låg produktivitet kan hitta ett arbete.
Om nu detta går! De flesta inser att det inte finns någon sådan lösning! Sådana arbeten existerar helt enkelt inte i dagens automatiserade industri! Loppet är helt enkelt kört! Detta faktum försöker ansvariga politiker blunda för!

Dag för dag
ökar det redan stora gapet i sysselsättning mellan infödda och flyktinginvandrare. I flera kommuner får invandrare insatslägenheter och på det sätt som samhället prioriterar, minskar tilliten till politiker med expressfart.

Svenska politiker har tagit itu med svåra problem förr, men nu står de inför ett problem som inte det finns en lösning på utan drastiska åtgärder! De har helt enkelt "grovt" missbedömt situationen  och de står där precis som HC Andersens saga om "Kjesarens nya kläder" totalt nakna!

Den stackars Stefan Löfven ville inte ens kännas vid att arbetslösheten nu ökar och han har inga som helst förslag på att göra något åt saken. Det råder högkonjunktur och företag har precis som offentlig sektor svårt att hitta arbetssökande med rätt kompetens.
Lars Petersson,
UHR om utländska spetsakademiker:
”Det här är ju en bristvara som förs rakt in i den svenska arbetsmarknaden.”
Problemet är löst för företagen som söker spetskompetens!

I partiledardebatten undvek Löfvén som vanligt att visa att han förstår vidden av integrationssvårigheten. Han sa att några nyanlända var läkare och ingenjörer, att några hade utbildning till exempel i det "ädla yrket svetsare" och att några inte hade mer än grundskola. Som om det handlar om jämstora grupper.


Det verkar som om Jusek och SVT nyheter sitter inne med andra upplysningar än vad Löfvén har. Löfvén känner till att runt hälften av de inskrivna i etableringsuppdraget har grundskola som högsta studienivå. En del är analfabeter.
Alla som kan ska jobba, förklarade
Löfvén myndigt i debatten, till en riktig lön som man kan leva på. 
Men vem vill betala en fackligt riktigt lön till en person som på grund av bristande kunskaper inte kan göra ett riktigt jobb?
Slutledningen är klar att regeringen finansierar"extratjänster" i offentlig sektor. Den som anställer får ersättning för hela lönekostnaden.
Hittills har det gått väldigt trögt. Först måste man hitta på vad som göras och det är inte alltid så lätt. Vilket Löfvén med all önskvärd tydlighet visade i debatten. Han gav ett exempel på vad en extratjänst kan vara: "Man kan sitta och läsa för de äldre."
Återigen funderar Foliehatten – på vilket språk? Att läsa för äldre som här dåligt behöver uppläsaren tala en tydlig svenska! Undrar om Löfvén inte svamlade lite, fär den nyinvandrade som kan läsa svenska så bra högt ur böcker och tidningar att seniorerna hänger med, hittar no den personen ett vanligt jobb med riktig lön.
De borgerliga talade om att skapa enkla jobb, att det måste bli billigare att anställa. Och det är en bättre väg. Men ingen av partiledarna var särskilt precis i hur det ska gå till och vilken effekt de hoppas på.

I Norge har en statlig utredning räknat på kostnaden för flyktinginvandringen. Med nuvarande låga sysselsättningsgrad och lika rätt till välfärdssystem för nyanlända som för infödda, innebär det en påfrestning på statskassan. 
Utredningsordförande, professor Grete Brochmann, menar att fortsatt relativ hög invandring av lågutbildade kan leda till att tilliten människor emellan och till välfärdssystemen minskar. I alla fall om inte en större andel av de utomeuropeiska invandrarna arbetar, och arbetar fler år.

Svenska politiker skulle också behöva en sådan långtidsanalys. Att som nu säga hoppsan, varje gång det kommer ny statistik, om den ständigt ökande andelen arbetslösa bland utlandsfödda håller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar