söndag 7 maj 2017

Den som kritiserar feminism och jämställdhet – hängs ut av vänstern!

Peter Ahlberg, VD för butikskedjan DollarStore, har i ett av nyhetsbreven till personalen skrivit att: ”Jag protesterar. Jag totalvänder mig mot allt förskönande som skrivits om jämställdhet och feminism. Finns inget ämne som är så kärnvapenladdat.
I Sverige alltså. Nåde den arme man som smiter från disken och slingrar sig från matlagning. Omedelbar dödsdom väntar.”


och han fortsätter:
”Ja. Berättar någon för mig att de tänker rösta på ett extremt höger- eller vänsterparti så skulle jag nog försöka leda dem bort från den tanken.”

Nyhetsbrevet avslutar han med att slå fast att han gärna blir kallad ”mansgris” men att ”hen” är det värsta epitet han vet. Sedan önskar han alla medarbetare en trevlig helg.


Givetvis blir ett sådant nyhetsbrev till de anställda, med ett sådant kritiskt innehåll högintressant för den extrema vänstern. Nyhetsbrevet vidarebefordras till den vänsterextrema tidningen ETC!

ETC tänder på alla cylindrarna och kallar Peter Ahlberg för ”skandaldirektören!”
Man intervjuar en anställd. ” Jag har diskuterat det med kollegor på jobbet. Nästan alla tyckte att det var direkt olämpligt, det är ju att försöka att påverka folk i en politisk riktning.


För ETC handlar det om att nyhetsbrevet som Peter har skrivit, inte har rätt "värdegrund". Han ratar den rådande paradigmen i form av feminism, jämställdhet och mångkulturen, självklart reagerar vänsternissarna på detta. Antingen ska man tycka samma sak som dem själva eller så ska man hålla käften. Hade hans brev gått ut på att vi måste göra mer för feminismen i Sverige och att det viktigt att ta emot flyktingar hade givetvis ingen protesterat, för att då hade han tyckt "rätt".
 

Journalistiken hos ETC är direkt löjeväckande, den som skrivit artikeln försöker vinkla hans uttalanden till att "håna jämställdhet" och "hånfulla ordalag till attack mot feminism och jämställdhet", istället för att sakligt förklara vad det hela handlar om, som en seriös journalist borde, kan man tycka…


Peter Ahlberg är ytan tvekan en frisk fläkt i debatten. Man kan undra om inte han har retat sig på alla ”surkärringar” som hela tiden lyfts fram med feministiska åsikter, så varför ska inte en ”mansgris” åsikter, få komma fram? Foliehatten anser att det är äkta mod, att ifrågasätta den kacklande flocken av feministhöns som tror sig ha åsiktsmonopol i Sverige.

Tolkar man Peters nyhetsbrev så hindrar han inte någon anställd att ha en politisk läggning, han verkar mera avråda sina anställda. Det som kanske sticker ut, är att han verkar avråda ifrån vänsterextremism och det är han väl först ut med. Kanske det som sticker i ögat på några leninister och ETC i vår avlånga demokratur.


Många har kanske svårt att se varför en VD för ett såpass stort företag håller på med såna här tveksamma uttalanden. Att han tar parti för familjen eller att han uttrycker åsikter som delas av många av Sveriges befolkning.

Utan tvekan är Peters uttalande väldigt vågat, särskilt i Sverige - precis som han själv nämner. Det krävs mod, kurage och integritet för att göra det som offentlig och VD för ett stort företag. Sedan behöver man ju inte hålla med om allt, men ser gärna att fler står för vad de tycker och slutar vara rädda för att trampa på ömtåliga tår.

Att han är ute för att provocera kan väl ingen ha missat? Något vill han ju föra fram - antingen är det budskapet, eller sig själv - eller både ock. Hur mången slika företagsledare och chefer tror ni inte det finns där ute, som tycker exakt likadant? Debattklimatet i Sverige är så jäkla tråkigt och bakåtsträvande idag!

Det tveksamma i Peters uttalande är att han försöker mixa politik med näringsliv, speciellt högeråsikter med dagens PK-klimat.

Jättefint att ta parti för familjen, men detta kan göras på mååånga olika sätt. Men nu läser inte folk mellan raderna, utan de läser enbart raderna.
 

Peter Ahlberg har varit med i media för några saker. Han ska ha misshandlat en person som provjobbade 2011, samt tryckt upp en skylt snattare kan få bära, att de är tjuvar istället för att betala böter.
 

I media kunde man läsa att Dollarstores ägare och verkställande direktör Peter Ahlberg har ledsnat på snatterierna.
Varje år tappar företaget två miljoner kronor på att folk tar med sig varor utan att betala. När företaget tar en snattare kräver de snattaren på 1 500 kronor i en administrativ avgift.

Peter: ”Vi tar ut avgiften för att en person ska sitta med snattaren och vänta på polisen, vilket kan ta ganska lång tid ibland. Sedan måste vi ju in till tingsrätten och vittna ibland. Jag ser inga hinder i att ta ut en sådan avgift. Jag är så trött på snattarna.”
Men många som råkat ut för den administrativa avgiften har protesterat högljutt.
Peter: ”Ja, snattarna klagar på att det är för mycket pengar som jag kräver av dem.”


Han har därför tagit ett beslut som får många att höja på ögonbrynen. Från och med nu får du nämligen ett val om du blir tagen för snatteri i en Dollarstore-affär.
Peter: ”Du kan i stället få bära omkring på en skylt samtidigt som du drar in kundvagnar på lördag och söndag. Lönen du får för helgjobbet byter vi mot den administrativa avgiften!”.
På skylten står det: ”
Jag är en tjuv. Jag snattade från Dollarstore!
Nyhetsbrevet är skrivet av en företagare som tar kraftigt avstånd från socialism under nytt "snällt" namn? Socialismen är trots allt den mest företagarfientliga kraften som finns, så man borde inte förvånas.

Men det är klart att det ska godhetssignaleras och visas att man står med ideologin snarare än människan i många fall och Facebook- och Twittermobben skapar ofta nyheter med sitt delande och kommenterande som inte sällan når SVT och i synnerhet redaktioner som Opinion Lives, så då är det klart att man ska passa sig.

De billiga priserna på krimskramset som Dollarstore säljer är det dock få som kan motstå. Marknadsekonomin segrar igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar