torsdag 18 maj 2017

Jonas Gardell ”kölhalas” av ETC!

Jonas Gardell och Markus Birro hade ett lunchmöte och efter denna lunch skrev Jonas en debattartikeln i Expressen, där han varnar för både vänsterextremism och högerextremism. Jonas förklarar varför han och Birro är vänner!
”Marcus Birro tillhör för övrigt dem som tvingats ta emot mycket elakheter i sociala medier, och när en bröllopstavla från ett kraschat äktenskap lades ut på Blocket, inte bara fröjdade man sig i sociala medier utan någon köpte till och med in bilden, och den visades sedan upp som ”skalp”. I mitt tycke sattes då en ny lägre gräns för hur taskiga vi kan vara mot varandra.
Just den händelsen blev faktiskt avgörande för mig säger Jonas.
Birro och jag må ha haft våra meningsskiljaktigheter, men i samma stund jag läste om bröllopsbilden på Blocket och att folk gjorde sig lustiga över hans havererade äktenskap bestämde jag mig för att bli Marcus Birros vän.
Om han ville ha mig.
Jag skrev till honom och, vet ni vad, han blev glad.
Svårare än så var det faktiskt inte.

När ETC fick se detta tog det mer eller mindre ”hus i helvete på vänstertidningen ETC.
Anledningen till att det började brinna i ”proppskåpet” hos ETC efter Jonas Gardells debattartikel och lunch med Birro var att Gardell kritiserar Maria Sveland.
Maria Sveland är dom svenska batik tanternas drottning, ledarskribent på ETC och författare.

Kommentarerna från läsarna på ETC:s FBsida mot Gardell var rasande:
Pierre Grääf som skriver:
"Gardells åsiktsförskjutning handlar om att det lutande planet sluttar alltmer. Fler och fler söker sig mot de högerextrema för att de hoppas vara skyddade om de skulle ta över. Gardell tänker troligen: jag är vit, medelålders och SD är inte ute efter mig. Och det är dom troligen inte. Men de som drabbas mest av SD:s naziskara behöver oss andra ännu mer. Även om Gardell bangat ur."

Anledningen till att Jonas artikel angrips av ETC är givetvis att vänsterns argumentation står på en svag grund. Varje gång debatter om invandringen - som ju är det viktiga för dem, vår egen arbetarklass har de övergett - kommer in på rena fakta går det åt helvete för dem. Därför blir det så viktigt att hålla debatten på en dagisnivå där man kan komma undan med floskler som "man kan inte ställa svaga grupper mot varandra" eller med att jämföra motdebattörer med Hitler. Gardells vanligt-sunt-förnuft-uppmaning om att respektera motståndaren och lyssna på hans argument är ett hot mot hela denna strategi. Och utan den... ja, vad har identitetsvänstern då?

Vänsterfolk har historiskt sett inte gillat andra åsikter än deras egna, klart att de känner sig hotade nu. Fram till nu har de haft hela medieeliten och SVT lindat runt sitt lillfinger och de har bara behövt en liten artikel för att förstöra en karriär. Men nu är situationen helt annorlunda, vänsters åsikter ifrågasätts och då kommer de troligtvis mer och mer ta till våld och hot, för att förtrycka folk med andra åsikter än deras egna.

Vänsterfolk är det största hotet mot vår demokrati och alla hoppas att en nyordning skapas, efter det ekonomiska kaos som vänstern ställt till med i detta land.
Jonas är inte dum att han inser att de jihadistiska och extremistiska islamistgrupperna som vänstern lierar sig hej vilt med inte är speciellt pro-hbtq... skulle Islam bli en majoritetsreligion i Sverige, går det riktigt illa, för Jonas och hans vänner!
Fantastiskt är att Jonas har skämtat om Islam. Det han har fått tagit emot är hot och hat, för att slutligen reduceras till en islamofob. Jonas blir nog en av de första att kastas från Hötorgsskraporna, tornet vid Medborgarplatsen eller Kista Science tower. Trots att hans bror är någon form av medlöpare för det globala jihad.
Tror inte hans bror har mycket att säga till om som den nyttiga idiot han, är för Islam.

Många tror att herr Gardell lever i en utopi. Han lever skyddat och enbart varit med likasinnade. När han hör SD:are klaga på, att det inte råder ett öppet debattklimat. fnyser han. Han ser inte åsiktsförtrycket, för att han har hållit sig med rätt åsikter och tror därför att det är ett normaltillstånd. Nu när han kliver utanför åsiktskorridoren får han se hur trångt det är.


Undrar om ETC förstått Jonas inlägg rätt? Jonas har aldrig varit mer rätt än nu. Hans krönika handlar inte om vad som är höger eller vänster. Inte heller om vad som är extremt.
ETC har missat hela poängen, som är så opolitisk den kan vara: Att försvara även sina meningsmotståndare när de utsätts för trakasserier, samt att det går att lägga meningsskiljaktigheterna åt sidan när man i en "fiende" hittat ett gemensamt intresse och i stället ägna sig åt det som förenar.

I dagens Aftonblad blir identitetspolitiken hudflängd å det grövsta, tror många börjar se vad vi andra sett under dessa år. Jonas Gardell har insett det Arpi insåg efter terrorattentatet, att gräva ner sig i skyttegravskrig är inte produktivt. Aftonbladet undrar vem som tjänar på identitetspolitiken och en del av svaret är extremhögern.
Jonas är egentligen en typisk medelålders man, tillhörande ekonomiska överklassen, hans bolag sitter på många, många miljoner, ska börja uppfostra oss till att tycka rätt och helt enkelt bli mindre radikala och farliga. Han är nöjd med sitt och vill vara med på det roliga , som att stå upp för hbtq rättigheter men han är inte så intresserad av de arbetslösa eller de andra som har det svårt i samhället. Gardell har sitt på det torra.

Beskrivning av Jonas är en utmärkt beskrivning av hela svenska identitetsvänstern, vars PK-floskler Jonas lojalt i alla dessa år har levererat närmast dagligen på nätet. Att hela vänstern har övergett arbetarklassen, både de som arbetar och som är arbetslösa, är ju anledningen till SD:s framväxt i Sverige, samt många konservativa och nationalistiska partiers tillväxt i resten av Västvärlden. '

Vänstern har ballar ur fullständigt då det har uppstått en extrem intolerans mot alla som inte till punkt och pricka delar deras uppfattningar. Det har länge märkts att såväl högerorienterade som liberala har buntats ihop i samma fack av vänstern, där den sammanlagda benämningen på alla som inte är vänster är "högerextrema", "nazistiska" eller "rasistiska".

Nu ser vi även en härdsmälta inom vänstern, då det inte tillåts att kritisera någon av de grunder som vänstern värnar om. Det har också uppstått en extrem konfirmations bias, där vänstern vägrar backa från en tidigare ståndpunkt som senare visat sig vara fel. Detta gäller argumentet, att invandringen är lönsam eller att ökad brottslighet beror på ökad anmälningsbenägenhet.

I detta fall tar Gardell avstånd från de mest extrema vänsteridealen, och målas omedelbart ut som en förrädare, trots att han fortfarande är vänster. Vänstern har numera blivit en extremt fascistisk ideologi som kors hänger alla åsikter som sticker ut. Det skeva är ju dessutom att vänsterns motto är att "visa tolerans"...

Tiden för idiotier är över nu fullständigt, Birro kommer få komma in i debattvärmen igen och sådana som Sveland och andra kommer enbart avfärdas som tokvänster.

Intressant nu får Gardell se vilka som egentligen är toleranta. Gardell bör väl vara den första som hängs om SD får en majoritet.

ETC grundare är för övrigt en bidragsparasit .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar