lördag 6 maj 2017

Skånska kommuner i kris!

Flera skånska kommuner går på knäna till följd av ett stort antal nyanlända flyktingar. På så sätt har flyktingkrisen också blivit en kris för socialtjänst, grundskola, gymnasier och bostadsförsörjning. I Region Skåne upplever barn- och ungdomspsykiatrin samt folktandvården liknande problem.

Det kommer väl inte direkt som en chock eller överraskning, kanske för Sydsvenskan. Faktum är att vem som helst med minimal analys skulle kunnat förutse detta. När verkligheten blev för verklig, stod ju t.o.m. MP och grät med skärvor av en krossad världsbild i famnen.

På kort- och medelfristig sikt innebär asylinvandring självklart en nettoförlust. Inte konstigt att Skånska kommuner som redan haft många bidragstagare går på knäna. Dessutom sköts regionen katastrofalt i många avseenden, sjukvården har t.ex. förvandlats till någon slags inferno. 
Malmös sossar har ju begärt att slippa fler kvotflyktingar för nån vecka sedan, många flyttar dit ändå. Lund tycks spara in på det mesta.
Det är bara början. Alla kommuner och landsting kommer att få stora ekonomiska problem. Och ovanpå det sociala bekymmer. Hundratusentals människor som ska försörjas och ha del av alla välfärdssystem, utan att själva arbeta på lång tid, om någonsin.

Det är värt att uppmärksamma att det är den eljest politiskt korrekta tidningen Sydsvenskan som skriver om invandringens konsekvenser.

Örkelljunga är den kommun som kanske ligger mest illa till.
Ekonomichefen Stefan Christensson redan vänt sig till närmaste bank för att få hjälp.
”Vi tog upp ett lån på 20 miljoner kronor i våras och börjar inte Migrationsverket betala snart så är det inte omöjligt att vi måste ta ytterligare lån,”

Man har studerat svenska kommuner och ansett att dessa inte är " tillräckliga " ur en " ekonomisinnad " synvinkel = staten mer eller mindre tvingar kommunerna " upp i knät " på bankerna. Anledningen är att Migrationsverket har väldigt långa betalningstider.
Örkelljunga var också en av de kommuner där partiet Sverigedemokraterna nådde sitt bästa resultat i valet 2014. Resultatet i nästa val kommer inte att bli sämre.

I detta svåra läge går
regeringen Ygeman/Johansson ut och avskaffar id-kravet för asylsökande! Men regeringen hade inget annat val efter tryck från EU.
Årstakten på superhöga 35-tusen nysvenskar kan nu både dubblas och tredubblas. Alla väntar nu med spänning vad den avskaffade ID-kontrollen kan innebära.

Man kan också se det från en annan sida. Nu får denna påfrestning som håller på att knäcka infrastrukturen i fler kommuner och att den nu synliggöras på detta sätt av Sydsvenskan, är kanske bra för Skåne! Regeringen "kanske" vaknar och inser att de borde ta sitt ansvar och ge kommunerna mer pengar. Pengar finns i statens kassa den är överfull enligt Maggan!
Problemen har ju ac
kumulerats långsamt men säkert, under 20 års tid, såväl ekonomiskt som socialt i Skånekommunerna, utan att folk har fattat vad som händer. När man nu inte bara låter båten läcka utan hugger sönder hela botten, kommer även de som sitter på soldäck att skrika. ...får man i alla fall hoppas.
 
Samtidigt fattas beslut som närmast visar att man har "släppt" landsbygden i Sverige.
Röster höjs för att avveckla stora delar av glesbygden. Samma miljöpartister som vill fylla
landsbygden med nyanlända lobbar för att det inte ska byggas nya vägar eller läggas pengar på underhåll till befintliga.
Vi får alltså en typ av ”gulag” där vi lämnar nyanlända att
klara sig som de vill.

Vill man vara human så ska givetvis inte en enda "nyanländ" inkva
rteras på landsbygden utanför storstäderna. Där är framtidsutsikterna noll t.o.m. för svenskarna. Inget kulturliv, inga jobb och ”halvruttna” bostäder. Men ändå sker detta i stor skala. Det är nästan som en fabrik som skapar "utanförskapsområden" på löpande band.

Man får hoppas att valda politiker blir ställda till svars i valet 2018.
Även om t.ex. en röst på sossarna
och miljöpartister har gett mandat för viss invandring och medmänsklighet har aldrig något mandat funnits, att helt gå över gränsen och slå sönder skola, tandvård etc - på samma sätt som man inte förgiftar vattnet eller bygger ett kärnkraftverk utan säkerhet.

Ansvariga politiker förstod detta långt innan medborgarna gjorde det, men l
åter det fortsätta.
Morgan Johansson sitter i
SVT och säger att vi nu har kapaciteten att ta emot fler invandrare enligt prognos och samtidigt beta av de 100-tusentals som sitter fast i Migrationsverkets anläggningar. Morgan har helt tappat greppet. Förstår han inte hur det ser ut i kommunerna och landstingen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar