onsdag 15 augusti 2018

Alla utbildningspaket för invandrare som kostat miljarder har slutat med praktfiaskon!

Utbildningsplikten för nyanlända som regeringen införde vid årsskiftet har fått en mycket trög start. Hittills i år har knappt 5 500 personer bedömts omfattas av utbildningsplikt, men endast 90 av dem har påbörjat studier. Det handlar alltså inte om Annies och regeringens ensamkommande, utan om lågutbildade invandrare som riskerar att bli av med sin etableringsersättning, om de varken studerar eller jobbar.
Ylva Johansson till Aftonbladet: ” vi har varit lite för optimistiska!"
Hon fortsätter; ”Det står väl klart att vi har varit lite optimistiska i hur snabbt man har kunnat implementera reformen. Vi vet ju av erfarenhet att när vi gör större reformer som involverar både arbetsmarknadspolitiken och kommunerna så är det ofta trögt i starten.”

Det lustiga är att hon motsäger sig själv. Hon säger både att hon vet att förändringar brukar gå trögt, och att hon bortsåg från den erfarenheten och gjorde en glädjekalkyl i stället. När man i åratal ljuger så tungan blir svart, gäller det att helgardera "svaren."

Om man har att göra med personer som är analfabeter när det kommer till västerländsk skrift, saknar studievana och troligtvis inga kunskaper i det svenska språket, blir resultatet ett fiasko

Nu blir det extra genant då arbetslösheten hos svenskfödda liggercirka 4% och 40% för utlandsfödda. Speciellt nu inför valet. Ärligt talat så bör man ställa lite högre krav och Foliehatten gissar, att många kommer vilja åka tillbaka till sina hemländer. Det är tydligen erfarenheten från Finland.
 
Blir det några konsekvenser för migranterna som bryter mot denna "plikt" eller är fortsätter de svenska bidragen att betalas ut som inget har hänt? Hade man dragit in bidragen för de som inte infann sig, så skulle nog siffran se betydligt bättre ut. Dessa personer får sina bidrag vare sig de infinner sig eller inte.
Foliehatten dristar sig att fundera över om det hade handlat om koranskola, så skulle kanske 99% ha påbörjat utbildningen vid det här laget, men nu handlar det om vanliga grundkunskaper och då finns inget intresse. Att Ylva med flera politiker inte inser att personer med ingen utbildning eller analfabeter, inte kan börja eller klarar av någon högre utbildning, tyder på att ledargarnityret saknar total insikt.

Foliehatten funderar vidare! Var finns kritikerna? Borde regeringen lyssnat till dessa? Kommer vänstern att lära sig något inför framtiden av detta? Vad händer med de som inte studerar? Varför studerar de inte?
Det verkar som alla försök till integration och utbildning hittills har slutat på ett sätt: FIASKO!
 
Vi minns regeringens jättesatsning och vallöfte 2014, beredskapsjobb, extratjänster och traineejobb. Beredskapsjobben, som är sossarnas motsvarighet till enkla jobb för att få lågutbildade i arbete, gick i huvudsak till personer med eftergymnasial utbildning. Uppdraget med att ordna beredskapsjobben ligger hos Arbetsförmedlingen, som också står som arbetsgivare till hela två tredjedelar av jobben .
Av utlovade 31 000 extratjänster i välfärden hade 41 personer fått riktigt jobb i september 2017.
Men
traineejobben, sossarnas kanske viktigaste vallöfte, blev i.a.f. en succé, eller? Jodå, om man anser att knappt 300 av 32 000 utlovade (1%) så blev det en rasande succé.
Lyckligtvis hade sosseregeringen fler äss i rockärmen som det s.k. snabbspåret som skulle "korta etableringstiden för nyanlända och få ut dem i jobb på rekordfart. Vinsten blir dubbel eftersom branscher där det råder arbetskraftsbrist samtidigt får eftertraktad kompetens!" I januari i år var 211 000 av 370 000 inskrivna på Arbetsförmedlingen som arbetslösa utrikes födda, d.v.s. nästan 60%. Ett halvår tidigare var ca 1200 personer inskrivna som deltagare i Snabbspåret, eller knappt 6 promille.
 
Ja, herregud, dessa sossar. Skönt att Alliansen var stabilare! Det som Alliansen beskrev som "Den största integrationsreformen på 25 år", etableringsreformen, fick fem år senare läggas ner akut p.g.a.: Organiserad brottslighet, hot, människosmuggling och utpressning. Man handlar med folkbokföringsadresser och fuskar med hela systemet". "Vi har haft dödshot till våra medarbetare som riktats från representanter från lotsföretag.” Tidskriften Realtid beskrev det som ett komiskt fiasko.
Är det någon som tror att Alliansen låter sig nedslås av fiaskot med etableringsreformen? Nu har de äntligen funnit det riktiga framgångsreceptet som gör att vi ska rösta på dem! ”En Ny Anställningsform För unga och nyanlända.” En reform som de antagligen hoppas ska präglas mindre av grov brottslighet, slöseri på skattemedel och rekryteringsförsök till extrema grupper...
nu vet ni, det kunde det varit sämre än 90 av 5500 studerande...

Migranter som kommer hit ska inte ha någon ledig tid, sommarlov och semester. Vad är det för dumheter. Skattebetalarna betalar. De ska så fort det överhuvudtaget bara går, se till att göra sig anställningsbara. Studera 5 dagar i veckan med en tydlig målbild, vad man ska kunna. Därefter jobba!
Den slappa kravlösa attityden från myndigheterna och migranterna gör, att de kommer åka ut med huvudet före, när väl ett hårdare klimat råder i Rosenbad.
Rätt många svenska politiker har under åren klassat migranterna som ett "kompetensregn!" De kanske har utgått från sin egna obefintliga kompetens? Skulle tro just det senare.
 
När Sverige beslutar att utvisa någon, är det de som mest av alla hade förtjänat att få stanna. Aktivisterna på Migrationsverket vill skapa sympati och peka på det orimliga i utvisningarna. De behöver offerlamm. Det gör man genom att utvisa barnfamiljer och helst söta flickor till patriarkala länder. Medelålders ensamstående män, ger inte så fina rubriker.

Det är lätt att peka på den fullständiga naivitet som finns hos våra ledande politiker. Det är så lätt för Ylva att bara slänga ur sig " det är bara att bygga bostäder", "det är bara att ordna lärare", "det är minsann bara att ordna enkla jobb" till kommunerna och tro att det på något magiskt sätt ska dyka upp resurser.

Sedan ska alla mangrant och kvinnogrant i burka, vara studiesugna nyanlända bara dyka upp och lära sig svenskt ABC, allt för att slippa de "förnedrande" bidragen. Det är en
"plikt!" Sedan är det bara att ta ett enkelt jobb och bidra till samhället och integrationen. De regnbågsfärgade enhörningarna springer över de saftigt gröna svanmärkta klimatneutrala fälten och sedan levde de lyckliga i mångkultursamhället i alla sina dagar!

1 kommentar:

  1. Är högerextrem rasist ... så jag vill veta ...

    Att invandrare arbetar är ju bra ... men hur många av dom arbetar med att serva sina egna stamfränder ... se till att alla får max bidrag och aktiviteter och allt annat ... och hur många gör något produktivt?

    SvaraRadera