måndag 6 augusti 2018

Är det någon som tror på Stefan Löfvéns löften?

Stefan Löfven öppnade S-kongressen 2013 på Svenska Mässan med ett löfte till sina partikamrater: ”Om S tar makten 2014 ska arbetslösheten bli lägst i EU, inom sex år.”

De sex åren har snart gått och Löfvéns löfte om arbetslösheten , var inget annat än skrävel inför valrörelsen 2014. Vem som helst kunde räkna ut, att detta var ogenomförbart.

SCB:s officiella siffror på 6,2% arbetslöshet är just bara siffror som är en stor försköning av verkligheten. I statistiken räknas inte de som går på SFI och alla ”låtsasjobb” som staten betalar större delen av kostnaden för. En direkt ohederlig statistik. Skulle vi skala bort allt detta skulle Sverige kanske hamna, på siffror långt över 10%. Vid den kommande lågkonjunkturen som vi ser runt hörnet, kommer siffrorna att rusa mot 15-20 %!
 
En stor orsak till att det gått relativt sätt sämre för Sverige än andra EU-länder, är den höga asylinvandringen. Men förklaringen duger inte helt. Även Tyskland har tagit emot många och där är arbetslösheten nu 3,4 procent. Man kunde tillägga att själva kvaliteten på befolkningstillskottet gör sitt till, det negativa utfallet i sysselsättningsstatistiken. Det gäller både kompetensnivå och kulturell omställningsambition.

Ylva Johansson och andra sjuklöverpolitiker(Lööf) pratar om snabbspåren för invandrare. De har gått mycket trögt, trots att de flesta migranterna, tyvärr släppts igenom efter ”snäll bedömning” av svenskkunskaperna.
Gapet i arbetslöshet mellan infödda och utomeuropeiska asylinvandrare är stort. Bristande svenska är ett stort hinder. Och det beror till
stor del på att undervisningen i SFI, alltför ofta är ostrukturerad och tämligen kravlös. Statistiken från SFI är allt annat en angenäm läsning. Strax över hälften klarar bara av, den första lätta kursen!

EU har 13,7 miljoner arbetslösa varav 3,4 miljoner är under 25 år! Sverige intar med sin förskönade statistik plats sjutton(17) i EU!
Sug på siffran 13,7 miljoner och EU-topparna pratar om mer i
nvandring. I vilken värld lever de i?

Återigen ger Stefan Löfvén ett nytt vallöfte och denna gång skedde detta under Pridefestivalen.
Löfvén: Idag går jag prideparaden tillsammans med Socialdemokrater från hela Sverige. Vi gör det därför att vi står upp för ett solidariskt samhälle, där alla får vara den man är, och älska precis vem man vill. Vi gör det också i solidaritet med dom som utsätts för hat och hot, och det är något som vi aldrig kan acceptera i vårt samhälle. Därför går vi också till val på att se till att stoppa den organiserade nazismen. De har ingenting i Sverige att göra. Nu gör vi det här tillsammans. Nu tar vi kampen, håller om varann, och så ser vi till att vinna val!”

Löfvéns löfte är mycket märkligt! Menar verkligen ”karln” att S tänker förbjuda några hundra nationalsocialister i Dalarna att organisera sig? Tittar vi på valresultatet 2014 är det fråga om några tusen som röstar på dem! Är det dom han menar?
Foliehatten funderar om inte
Socialdemokraterna går till val på, att förbjuda Sveriges största parti och deras avknoppade ungdomsförbund?
Detta gör Foliehatten mer än lite nervös, för det kan väl aldrig vara så att S tänker sig att bli ett 35%-parti på detta utspel

Hur tänker S-strategerna?
Är de bara desperata?
Är de dumma i huvudet?
Är de beredda att med lögner förbjuda politiskt motstånd som är större än dom själva?
Alltså på riktigt.
Foliehatten förstår inte hur, Löfvén kan göra ett sånt här utspel. Är S så uppgivna, att det riktigt ”rycker” i förbudshanden att skriva åsiktsförbudslagar?

1 kommentar:

 1. Stefan Löfvén han är egentligen, som klyschan säger, helt fel person på helt fel plats.

  Att han till slut tackade ja till att bli Sveriges statsminister och partiledare för Socieldemokraterna, ja bara det är ju märkligt.

  Och han satt ju inte ens i riksdagen då han tillträdde som partiledare för S.

  Mona Sahlin, hon seglade ett tag på det väldigt stormiga politikerhavet, så gjorde även Håkan "Snabbisen" Juholt.

  För att sen helt plötsligt styras av en avdankad svettsare och en fackföreningspolitiker utan den minsta vana eller erfarenhet från den politiska scen som han sen skulle uppträda på.

  Att Sverige idag styrs av en märklig slags socialismmiljö-koalition där det egentligen inte finns någon riktig opposition, ja det är inte heller klokt.

  Utan det gjordes allt, ja och nästan lite till, för att manövrera bort SD från en eventuell position där de fick påverka och vara med att bestämma.

  Det sågs som så viktigt att Sverige inte längre hade en opposition som motvikt till de som styrde landet.

  Absurdistan alltså. Snart ska säkerligen grundlagen ändras, och det så att det inte går på något sätt och vis att SD kommer i en position för att påverka den politiska scenen.

  Det har redan talats om ett förbud mot "rasistiska, fascistiska och nazistiska" organisationen och man får väl anta då tt det även kommer innefatta politiska partier.

  Och Löfvén kan därmed se sin gyllene chans nu att helt enkelt få SD att förbjudas.

  Det skulle faktiskt inte förvåna mig det minsta. Sverige - Absurdistan - 2018

  SvaraRadera