måndag 20 augusti 2018

Budskapet efter klimatdebatten igår - vi måste höja skatten!

Agenda hade igår en debatt om klimatet, då miljöfrågan enligt SVT har seglat upp som en viktigare fråga hos många väljare, efter den varma och torra sommaren.
SVT inleder med att säga att miljön är politiskt sprängstoff. Bra värdeladdad beskrivning där, för att sätta igång propagandan och de öppnade starkt, med storlögnen om 97% konsensus och att detta uteslutande och endast beror på människans påverkan. SVT gör politik av en enskild sommar, utan att se det mer långsiktigt. Det tycks som SVT har glömt, den regniga sommaren i fjol?

SVT säger att "klimatet" har seglat upp som viktigaste valfrågan. Vad har de för belägg för det? SVT inser inte att folk är oroliga över säkerhet och trygghet, rädda för den undermåliga vården. Man ser att skolan fungerar dåligt. Folk kan inte leva på sin pension. Ungdomar kan inte flytta hemifrån. Den privata skuldsättningen ökar. De globala utsläppen av CO2 är knappast det som håller genomsnittssvensken sömnlös om nätterna. SVT är så sjukt vinklade att det blir direkt pinsamt. Skulle inte ens tro att "klimatpolitik" ligger på topp 10 över de viktigaste valfrågorna om SVT, frågar folk på stan.

SVT visar en graf där Sverige släpper ut 1%! Sveriges inverkan är med andra ord, försumbar! Hur tänker SVT?
Det måste råda fullständig panik i Stockholms fina kretsar, om att islamistpartiet kan åka ur riksdagen.

Efter några minuter insåg Foliehatten att detta var en debatt där deltagarna (förutom Martin Kinnunen,SD) inte hade en susning om skillnaden mellan väder och klimat. 100 års väder är klimat. Denna "debatt" var bland de sämsta debatter Foliehatten sett i SVT! Vilket hönshus! Ett stort grattis till alla som missade detta. Nu missade 7-klövern chansen att få fram något bra.

Lämpligt vore om ett par forskare också hade deltagit, en från vardera sidan. Då hade kanske debatten inte spårat ur totalt som den nu gjorde.

Enda anledningen till denna debatt är att hjälpa MP i valet. Dumsvensken tror fortfarande att MP sätter miljöfrågor i centrum, när det i stället är kryptoislamism man bedriver. Fråga Mehmet Kaplan! MP ligger illa till och det är ingen nyhet att MP-sympatierna på SVT är mycket höga. Då måste de hitta på ett icke-problem som kan motivera MP:s existens. Förhoppningsvis genomskådar väljarna och ser det patetiska i det hela. Tänk om alla svenskar visste om att "klimathotet" är en stor bluff.


S och MP har haft 4 år på sig att vidta kraftfulla åtgärder och allt de klarar att komma på, är feministiska cykelbanor och elcyklar.
Hotet är inte klimatförändringar pga koldioxidutsläpp. Jordens klimat har svängt betydligt mer, än de senaste hundra åren, genom årtusenden och över miljoner år. Både kortare svängar samt längre perioder. Inte ens om vi raderade Sverige från världskartan så skulle det gå att mäta en minskning av växthusgaser.

Det vi måste ta tag i, är nedskräpningen i världshaven. Men även utsläpp som utgör hälsorisker. Resurserna måste läggas där de gör nytta. Och det är inte i Sverige.
Överhuvudtaget en gapig och tjatig debatt där alla hugger på alla. Sedan när blev Margot Wallström miljö- och klimatpolitiker? Hade sossarna ingen annan att skicka?
Vi måste visa ledarskap här för att påverka Kina, säger Wallström. Någon som tror att Xi Jinping ger något annat, än blanka fan i att kärringen Wallström har solceller på sin sommarstuga? Wallström är en otroligt dålig debattör och talare. Hon låter som en bräcklig gumma när hon pratar, inte som en utrikesminister för Sverige. Wallström verkar ha blivit gaggig och har en märklig stirrande blick. Dessutom avbröt hon de andra och käbblade flera gånger på ett minst sagt ohyfsat och även förvirrat sätt.
Väldigt bra när Kinnunen satte Wallström på plats, om hennes egna solpaneler på sitt hus och sommarhus. Sverige har alltså i princip noll utsläpp från vår elproduktion (ingen kolkraft eller liknande). Solpaneler minskar därmed inte utsläppen ett enda dugg. Att ösa ut miljarder på subventioner till solpaneler i ett land, med lite sol är med andra ord höjden av ineffektiv klimatpolitik. Att Wallström blev förnärmad av detta, visar på hur dålig koll hon har. Solpaneler har ett bra symbolvärde och då lägger hon som höginkomsttagare tusentals kronor på att installera detta, utan någon som helst nytta.
Det var också tydligt under debatten att Wallström och Fridolin inte kommer överens.
Tre veckor till, får vi stå ut med ”Sveriges mest överskattade politiker.” Sedan lär hon förhoppningsvis hamna på någon reträttplats, där hon gör minsta möjliga skada. Varför inte skicka henne på utlandsuppdrag i Ryssland eller Israel? Med hälsning att dom kan behålla henne.


Herregud Annie Lööf hur medietränad får man vara? Hon har ingen aning om vad tittarna tänker och att hon låter som en Comhem reklam i TV. Det låter som en repig gammal LP-skiva, där hon står och rabblar inövade floskler.
Foliehatten lyckades inte förstå något av vad Annie Lööf verkligen vill! Undrar om hon vet det själv? Hon nämnde "höja skatter" och "förbjuda engångsplast, vilken förstör våra kuster." Att plasterna som förorenar haven till 99,99999% kommer från andra länder än Sverige, bekymrar inte Annie Lööf.

Enligt Al Gore och massa forskare skulle glaciärer smälta 2014 och haven skull öka flera meter i havsnivå. Det blev tvärtom, glaciärer växer! När detta inte hände blev det helt tyst och man låtsas som det aldrig har sagts. Men vi kommer ihåg vad klimatkonspiratörerna sa!
 
Intressant när exempelvis SVT och andra delar av MP-maffian gång på gång hävdar att "alla forskare är eniga om växthusgasernas inverkan på klimatet." Man bör förresten alltid reagera med skepsis när någon tar till ett sådant argument i en debatt. "Alla forskare är eniga om...", för så är det nästan aldrig. Vi vet att klimatet på jorden alltid har varierat och att det gått i cykler. Nu är vi inne i en sådan cykel då klimatet blir varmare, men det är ju klart försvårande, att denna cykel inleddes redan 70 år innan vi på allvar började förbränna fossil olja. Det är också aningen märkligt att temperaturhöjningen i princip stannat av sedan millennieskiftet trots att vi fortsätter att tillföra CO2 i atmosfären.
De flesta forskare anser att varmare väder leder till mera nederbörd, eftersom avdunstningen från världshaven ökar. Skulle CO2 minska drastiskt skulle växtligheten dö ut och därmed skulle syreproduktionen också försvinna. CO2 är en livsnödvändig beståndsdel om vi ska kunna leva på denna planet. I debatten får man ibland intryck av, att det skulle handla om en giftgas.

 
PK-sammanfattning eller svensk DDR-medias klimatpropaganda:
En rekordvarm sommar - "Ett bevis på de globala klimatförändringarna"
En kall sommar - "Klimatuppvärmningen har inget att göra med vädret, den sker på längre sikt, 30+ år"
En regnig/blåsig sommar - "Vädret blir extremare pga klimathotet"
En normal sommar - "Klimatförändringarna går långsamt och en enstaka sommar säger ingenting"
Sommarens torka har ingenting med några klimatförändringar att göra. Det finns inte en seriös forskare som påstår det. Extremsomrar som denna orsakas av att jetströmmarna fick en ovanlig omegaform och de blåste upp varm luft över norra Europa. Sannolikheten för att vi får en likadan sommar av det här slaget, de närmaste 30-40 åren, är väldigt liten. Och skogsbränderna var en följd därav.
El-cyklar. En eftergift till Södermalmseliten.
Snabbtåg. En markör. Det vill säga en idé om att med snabbtåg blir allt bra i landet. Men vi bor på mer än 3 orter i landet...
Ful-kött. Alla bönder är inte enbart köttproducenter.
Är detta Sveriges elit kring klimatfrågorna blir man mörkrädd.
Kinnunen var den enda i debatten som hade båda fötterna på jorden, övriga gjorde en populistisk alarmistisk miljöovänlig flygresa i det blå.

Miljön är viktig men det är oroväckande att svensken springer som en halshuggen höna mellan frågor beroende på vädret en sommar. Snart börjar man väl försöka förklara jordbävningar och vulkanutbrott
och att det beror på CO2-utsläpp!

Budskapet i debatten kan ingen ha missat: vi måste höja skatterna för fler klimatåtgärder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar