fredag 17 augusti 2018

Internet glömmer inte politikernas löften!

Politikerna kör samma charad varje val. Allt skall lösas och så lovar de sådant de inte kan hålla. En ”pårökt” hippie som är i stånd att läsa deras förslag, fattar att det enda Alliansen gör, är att kasta minimala skattesänkningar på väljarna och företagarna.
De rödgröna kastar massiva skattehöjningar, för ge en och annan väljargrupp småsmulor.

Faktum är, att det ser ut som politikerna på fullt allvar kommer begå självmord. Det är
några veckor kvar till valet och politikerna tror på fullt allvar, att de kan sitta och snacka skit om ingenting och kasta småsmulor till väljarna. Hur det verkligen ser ut i Sverige med alla olösta problem, är man mycket noga med, att inte tala om. Man kan också se hur omvärlden ser på Sverige med en kombination av förundran och äckel de senaste dagarna. 

Politikerna har inte riktigt hängt med, att väljarna nu får direkt information. Det är en ny tideräkningen och den påverkar även politiken. De fyraåriga mandatperioderna tycks ha krympt ihop. Före nätets tid försvann valrörelser och debatter in i glömskans dimlandskap. Inte nu längre.

Ja, till och med 90-åringar använder Internet idag och har en laptop.  Alla har tillgång till Internet och alla ser vad som pågår.
Självklart har partier och politiker i alla tider blivit nafsade i hasorna av sitt förflutna. Men aldrig i så massiv omfattning som nu. Vid sidan av mediehusen kryllar
Internet av politiskt insatta medborgare som har tillgång till nätets bottenlösa nyhetsarkiv och lätt kan dela med sig av sina fynd och poänger i sociala medier. Det är som om det förflutna inte rinner bort längre, utan blir liggande som envisa oaser, mitt i nuet. Det ställer till det för politiken.

Är politikerna verkligen säkra på, att de kan fixa de problem de pekar ut? Om de inte är det, bör de avhålla sig ifrån att arrogant lova guld och gröna skogar. För allt finns på band, på Twitter, Facebook eller i artiklar som aldrig, aldrig åldras. Internet har i princip dödat medias makt över diskursen. Till och med New York Times och CNN kan inte kontrollera berättelsen längre. Istället skriker de ut infantilt hat mot högern, precis som vänstern gör i Sverige. Medborgarnas dom kan bli mycket hård.
Att väljarna kommer ihåg tokigheter, visar det när SSU drev med M i valet 2010 med den här klippet. Internet glömmer inte det här och därför glömmer inte väljarna det.
M ökade med 3,83% och S minskade med 4,33%. På detta ökade SD med 2,77 %.

Valets stora fråga för sjuklövern är, om de skall samarbeta med SD eller inte. Flera partier med Annie och Löfvén i spetsen säger, att de aldrig kommer att samarbeta med SD.
Ann-Charlotte Marteus,Expressen skriver i en ledare: ”Och alldeles strax börjar valrörelsen 2022.”
Marteus hade lyssnat till vad Åkesson sade i den där Expressen debatten. Han hävdade, att om det inte blir något samarbete med honom är de körda.

Att det blir förändringar är helt klart, om inte i detta val, men väl i nästa. Det beror på att ingenting i det här landet fungerar längre. Sjuklövern har varit oförmögna att hantera problem och allt har sopats under mattan eller har man tillsatt en utredning.
Under det rödgröna styret har problemen förvärrats. Löfvén har skyllt ifrån sig och hävdat att sossarna har ärvt problem av Alliansen. Både Alliansen och de rödgröna har varit totalt handlingsförlamade och den nya regeringen kommer inte att åtgärda något! Alla problem kommer att vara kvar (om inte värre) inför valet 2022 och sedan sitter Åkesson och kanske Kasselstrand på 55 procent av väljarkåren.

Ann-Charlotte Marteus,Expressen fortsätter: ” Ta exempelvis blockens vana att byta manus med varandra vid regeringsskiften. Oppositionspartierna hävdar att landet är på väg att gå under. Men om de vinner valet lovar de att snabbt och ganska enkelt lösa alla de samhällsproblem som regeringen, nästan på pin kiv, har låtit leva kvar. Väl inne i Rosenbad är den nya regeringen plötsligt kanonstolt över föregångslandet Sverige. Samhällsproblemen ska förstås lösas - men först en rejäl utredning. Allt är ju rätt komplicerat, faktiskt. Den charaden blir problematisk när det kollektiva medvetandet utrustats med elefantminne. Partiernas trovärdighet riskeras. Särskilt stor blir förstås risken när regeringsinnehaven blir korta. Inför förra valet hävdade Socialdemokraterna att Sverige har gått sönder. De lovade EU:s lägsta arbetslöshet, snabbspår och att segregationen skulle "vändas". Gustav Fridolin (MP) viftade med kolbitar och ämnade rädda skolan i ett huj. De löftena har de rödgrön fått äta upp, om och om igen."

Fyra små år senare är det
Alliansens tur att låtsas att stora problem kan lösas geschwint. Allt är ju ganska mycket Socialdemokraternas fel, från sköterskebrist och vårdköer till poliskris och utanförskap.”
De som får regeringsmakten efter valet har flera stora problem att ta itu med.

Här är några problem som måste åtgärdas under nästa mandatperiod:
Invandringen och sanningen är att Sverige har förköpt sig rejält.
Nima Sanandaji och Erik Sjölander
skriver i Expressen: ”I slutet av 2015, året då Sverige slog rekord i flyktingmottagande per invånare bland världens rika länder. På pappret har Sverige låg arbetslöshet, men i praktiken ser läget allvarligt ut. Sverige har nu blivit det land i EU som spenderar störst andel av ekonomin på olika former av anställningssubventioner.”
Sverige har tagit emot över 2 miljoner invandrare på tio år. Enligt senaste statistiken har vi 20% arbetslöshet hos invandrarna = 400.000. Arbetsförmedlingen avlönar 311.000 i olika projekt. Minst 200.000 går på SFI. Man gömmer(ensamkommande) cirka 150.000 i utbildningar. Över miljon invandrare som måste försörjas på något sätt. Trots den enorma arbetslösheten fortsätter invandringen som ingenting har hänt. I år har redan till slutat av juli 78.000 PUT delats ut(anhöriga). Skall Sverige överhuvudtaget kunna komma upp till ytan igen, behöver invandringen stoppas totalt.

Sjukvården och omsorgen är djupt underfinansierad av stat, landsting och kommunerna. Befolkningen (genom invandring) har skjutit i höjden, men resurserna har inte ökat. Undersköterskorna och sjuksköterskorna
har svältlöner, medan läkarna ser ständiga löneökningar. Lönerna står nästan still för undersköterskor och sjuksköterskor, när antalet patienter hela tiden ökar, men utan att man tillskjuter medel.Köerna till operation är mycket långa!
 
Svensk infrastruktur finns inte på kartan. Stat, kommun och landsting gör allt för att underfinansiera detta. Vägarna, tågrälsen, kollektivtrafiken och reningsverken faller ihop. Däremot höjs ständigt så kallade ”miljöskatter” för att slå sönder svensk ekonomi. I synnerhet verkar ren energi som vattenkraft och kärnkraft vara det politiker hatar mest. Det skall helst ersättas med kostsamma ineffektiva vindkraftverk. Vidare blir det inte bättre av att klimatbluffen är någon form av överordnad sanning – bara SD är smått skeptiska till detta.
 
Utbildningsväsendet från universitetet till skolan är ett förfall med flumpedagogik, genushaveri och liberala projekt. Lärarkåren är helt överarbetad (många blir sjuka av att arbeta i skolan) och lider av fruktansvärt dåliga löner i relation till mängden studiemedel de har samlat på sig. I Sverige finns det idag ett 60-tal högskolor och universitet. Universiteten/Högskolorna fungerar som arbetsmarknadspolitik för Socialdemokraterna. Syftet är att gömma undan folk på högskolorna/universiteten så de inte går öppet arbetslösa. Detta är fullkomligt vansinne som man fortsätter år efter år. Nyligen fick lågstatus institutionen Malmö Högskola universitetsstatus.

Poliser
har skitlöner och lämnar yrket i drivor. Politikerna vill utbilda fler och lovar att det skall komma tusental fler poliser. Att åtgärda grundproblemet med dåliga löner,så att alla stannar, verkar inte finns på politikernas karta!

Den nya regeringen(förmodligen en röra av S, C, L med stöd av V) kommer att få arbeta hårt att åtgärda alla problem, men Foliehatten tippar att det blir som vanligt - politikernas har inte den handlingskraft som behövs för att ordna upp det som de ställt till med!

2 kommentarer:

 1. Vad du skriver är sant..
  Men, fortfarande finns det för många trogna Aftonbladetläsare (symbolik!) som tror att fattighusen ska återkomma och koncentrationslägren återuppstå och slavhandeln återkomm om något "borgerligt" parti och SD kärar ner sig i varandra.
  Tyvärr, rent generellt är jag synnerligen pessimistisk inför landets framtid.
  Talesättet importerar man MENA - då får man MENA, gäller tyvärr...

  SvaraRadera

 2. Ja visst är det sant , det räcker inte med att stoppa invandringen , människor måste skickas tillbaka , afs har insett detta , tycker hela deras ideer om sverige är mycket bättre än sd,s ,, jag känner inte igen sd,dom har ändrat sin politik o jag tror att det beror på att samma makt som kontrollerar de övriga partierna även kontrollerar sd , afs tar upp detta med tjänstemannaansvaret, korrumpionen,,, ett absolut urträde frånn eu o nato ,,, afs går inte på något vis globalisternas väg ,,, det gör sd , så var det inte förut , när jag såg vart åt det barkade för sd så sa jag upp mitt medlemskap ,,, sorgligt ,

  Nu tror jag inte det kommer att hjälpa att rösta på afs utan det måste till ett riktigt haveri o det kommer både ekonomiskt o med våld ,,, då kommer svensken att vakna ,tyvärr är det så att våra krigare blivit feminiseradeså något större motstånd kommer inte att kunna visas upp

  Jag är helt övertygad om att agenda 30 kommer att genomföras ,, kommunism inlindad i någon fin förpackning ,, vi som äger något kommer att bli av med detta , det kommer som vanligt bli staten som tar hand om detta ,,, det står tillomed i fn ,, bara att läsa

  Ryssland hade hunnit långt i agenda 30 ,, men att putin dök upp räknade inte globalisterna med , vi skulle ha en putin , inte en åkesson , gör er en tjänst innan ni lägger er röst på sd ,,, läs om nwo ,, peter krabbe gar en blogg där han tar upp detta ,, lars bern ,,, sätt er in i globalismen (kommunismen) så får ni se att sd går deras väg ,, det gjorde dom inte förut ,,,,,
  Internet är så bra , där står det ni ska veta o att ni tänker själva ,,, det är det viktigaste
  Det finns en liten chans , annars är det bara att flytta

  Har ni tänkt på varför sd får vara med i ljugmedia för? Det är inte alls något direkt hat mot sd som det var förut ,, för att afs dök upp på banan o dom är inte kontrollerade ännu , men sd har globalisterna full koll på
  Som sagt ,, gör en djupdykning ,,, fråga er varför sd hetsar mot ryssland ,, varför sd skrev på värdlandsavtalet så nato vi har nato här , varför sd går med i en omförhandlingsgrupp istället för att göra en svexit , varför sd sparkade ut anna hagvall när hon med all rätt ifrågasatte medias ägande ,, detta trampade globalisterna bonnier på tårna ,, dessa äger det mesta av media i sverige ,, sd borde ställt sej bakom anna hagvall men valde att skydda globalisterna ,,, läs själva så förstår ni vad sd blivit för parti ,,, sorgligt

  SvaraRadera