onsdag 29 augusti 2018

Den snacksalige pratkvarnen Björklund i partiledarutfrågningen.

Det mest intressanta med Liberalerna var, om Björklund ska ha samma skor, skjorta och byxor i alla offentliga sammanhang fram tills till valdagen?

Det var en ren plåga att lyssna på den snacksalige pratkvarnen Björklund. Vilken svada han har och han både svarade och ställde frågor till sig själv i samma mening efter - ”det är så här.” Tråkigare karl är svårt att finna i denna röra av partiledare, men det var i alla fall kul, när han fick frågan om regeringsbildningen. Då var det inte ens ”det är så här”, utan eh, öh, vi Alliansen, öh ah blabla blaa blabla….Det var den absolut största utmaningen för Mr Björklund him self. Minns inte om han kom på själva idén om hur han skulle frysa ut Åkesson helt, men underhållande var det.

Björklund konstaterade efter sitt katastrofval senast, att "vår politik har inte lockat väljare, vi måste lägga om den." Då skall man inte fortfarande agera på sådant sätt, att väljarna fattar, att L inte är med i matchen. Han har ett helt klart ett gott hjärtat och tror på sin vision av liberala idéer. Men det håller sällan enda fram. Likaså är det hela visionslöst, kraftlöst och urvattnat. Men det är ändå bra att han är ärlig, med att en röst på Alliansen och i synnerhet på Liberalerna är en röst, för ett samarbete med sossarna. Det tycks inte längre finnas någon konservativt högerparti i Sverige.
Spår en framtid för Medborgerlig samling, inte i detta val, men väl i nästa.

Hans retorik mot SD gör honom motbjudande. Tror att fler skulle gilla Majoren, om det inte vore för hans SD-fientlighet och hetsande om högerextremism. Plus att han är så jävla mellanmjölk och hans uttalanden om Hanif Bali, är inget annat än oförskämt.


"Vilket militärt hot har vi idag?" Björklund "Ja, jag vill inte vara alarmist, men Ryssland." Svaret på första frågan påstår Björklund, att Ryssland agerar nyckfullt mot sina grannländer, genast bevisar Björklund det alla redan visste/misstänkte. Karln är debil och saknar grundläggande kunskaper om Sveriges geopolitiska läge.
Man kan givetvis ha åsikter om Ryssland, åsikter om dess agerande, dess krig, dess politik etcetera, men att påstå att Ryssland agerar nyckfullt är goja och indikerar att Björklund i huvudsak får sin omvärldsinformation från DN:s ledarsidor, samt sitt eget huvud. Ryssland om någon har agerat geopolitiskt förutsägbart, logiskt och rationellt, egentligen sedan Putin tog makten. Och karln försöker framställa försvarspolitik som en av sina paradgrenar. Hur troligt är det att Ryssland anfaller Sverige? Skrämselpropaganda. Björklund borde prata med finnarna som har ryssarna runt knuten. De håller inte med Björklund!
 
Björklund får slippa berätta, hur han ska finansiera allt han lovar. Han lovar allt, men slipper berätta hur det ska betalas. Samtidigt som han vill sänka skatter.  Han kom uppe i 100 miljarder i ökade utgifter, samtidigt som han ska sänka skatter.
Ännu en politiker som utgår ifrån att Sverige har och kommer att ha obegränsat med pengar. Militär, Polis, Skola, EU, skattesänkningar, bibehållen välfärd. Vad har hänt som gör att Sverige tycks ha mer pengar än någonsin och detta trots en massinvandring utan like?
Hur trovärdig är han? Oavsett om han har bra munläder eller inte.

Att Björklund fortfarande har högst förtroende när det gäller skolfrågan i det här landet, säger allt, man behöver veta om svenska väljare. Så ofantligt naiva. Hur kan man ha förtroende för en person som varit i styrande ställning under en åttaårs period, där skolan ständigt gått nedåt, är obegripligt. All kritik han kommer med mot skolan är han själv ansvarig för, att det ser ut så. Fridolin fick en rejäl känga! Minnet tycks vara kort hos Björklund, när han skyller på Gustav Fridolin. Björklund om någon, är ansvarig för skolans fortsatta förfall. Detta lyckades han med under sin tid som skolminister:
Införde inkludering (barn som hör hemma i särskolan går nu med normala barn)
Införde ännu en flummig läroplan som ingen kan implementera (läs den på skolverket – den är helt crazy)
Vägrade avskaffa flumpedagogiken
Vägrade avskaffa lärarprogrammen
Vägrat att införa centraliserad standardiserad betygsätting (vilket har resulterat i överarbetade lärare)
Ökat universitetsplatserna
Låtit de progressiva fackförbunden bestämma hur skolan skall vara.
 
Björklund tänker bussa invandrarbarn till svenska skolor, så de också han gå åt helvete. Faktum är att han vägrar inse, att lärare inte vill jobba i invandrarskolor, eftersom arbetsmiljön är en katastrof. Björklund vill förvara invandrare, ännu längre i en massa skolprogram, när utbildning hos invandrare inte är problemet. Problemet är att vi inte har jobb för dem.
Bara för att han höjer rösten ett snäpp så betyder det inte pondus, snarare det motsatta. Han har inte uppnått ett endaste dugg, inte ens ett språktest. Skolan är helt raserad, hans hjärtefråga som är totalt under isen. Det enda han lyckats med är att hindra Birgitta Olsson från att ta över Liberalerna, men det är nog bara temporärt.
Här finns en beskrivning på problemen i skolan! Sämst i klassen – den svenska flumskolan.


Björklund tog upp problemet med fusk i assistansersättningen väldigt tydligt och att detta måste man vara stenhård mot. Fast han uppehöll sig inte vid det mer än med två meningar.
Den främsta orsaken till LSS spårat ur totalt är, de kraftigt ökade kostnaderna som skett de senaste tio åren, utan att så många fler har fått tillgång till reformen. Fram till 2006 kostade reformen cirka 15 miljarder per år och omfattade 14 000 personer. Förra året var kostnaden den dubbla, men omfattade bara 16 000 personer. Kostnaden har ökat med 15 miljarder på 2000 fler som använder LSS.
Merit Wager avslöjande på sin blogg är en helt skrämmande fakta och chockerande läsning: ”Undrar just om folket (och politikerna och journalisterna) vet att det förekommer specialimport av totalförlamade stackare som utan tjafs, direkt efter ankomsten, klassas som kategori 1 enligt LSS lag 1993:387 om stöd och service till vissa funktionshindrade? Importörerna kan därefter anställa sig själva som personliga assistenter (25.000-30.000 i månaden) utan att göra ett smack, eftersom den importerade får sitta för sig själv i en rullstol i ett hörn och skita ner sig tills knappt öronen sticker fram.”
Vad som behövs är ett total stopp för specialimporten. Läs mer här!

Björklund antar att DÖ fortfarande gäller, när han frågas om regeringsbildning. Och ingen av intervjuarna påpekar det.
Skamligt SVT.  Ohyggligt svamligt av Björklund i regeringsfrågan. Han tänker sig en förhandling med S, M
P, Alliansen för att lösa problemen med regeringsbildningen.  Exakt hur tror Björklund att sossarna kommer att hjälpa till att stödja en alliansregering? Man kan också uppfatta det som att Alliansen kommer att försöka, få med sig MP i en regeringsbildning.

”Om SD vill att Löfven sitter kvar behöver de säga det före valet” Vi får hoppas det var ironi!!! För eller emot SD har blivit valets huvudfråga. Det bevisade Björklund med råge, när han i början av veckan gav Åkesson en bok om nazism!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar