lördag 18 augusti 2018

Exit riksdagen för Ebba Bush Thor och KD!

SVT började i förgår med intervjuer av partiledarna inför valet och Ebba Bush Thor var först ut! Foliehatten tycker att programledarna var ovanligt pålästa. Ebba kom inte undan - uttalanden och löften granskades. Foliehatten hoppas att de kommer att köra lika hårt, med övriga partiledare.
Ebba s
att där vit som en ängel och yrade, när hon blev pressad. Ebba kunde inte presentera en budget, utan det kommer ”efter valet.” Det är tungt för Ebba att leda ett parti som ligger placerat mellan M och SD. Behövs verkligen KD i svensk politik?

De svar hon g
av kunde lika gärna komma från både M och SD. Enda chansen för KD att sitta kvar i riksdagen efter valet, är rejält många stödröster från alliansväljare. Har för övrigt inget emot Ebba som person. Foliehatten tror att partiets kärnväljare mycket hellre skulle se Lars Adaktusson som partiledare.
Ebba känns som klassens smilfink. Den typ av person som i högstadiet tjallade på klasskamrater som tjuvrökte o.s.v. och som fick rejält mycket stryk som följd av det.

Riktigt kul när programledarna lurade
den rejält dåligt pålästa Ebba upp på läkaren. Under de rödgröna hade 500 äldreboendeplatser försvunnit och det tyckte Ebba var en katastrof. Under Alliansen när KD var ansvariga för frågan, försvann 10 000!

De andra partiledarna eller strateger tittade givetvis på hur upplägget var från SVT. Givetvis konstaterade de, hur tuffa programledarna var och att de var rejält förberedda och pålästa. Foliehatten tror att övriga partiledare nu svettas rejält, inför sina kommande utfrågningar. Nu räcker det inte med att komma med inövade fraser, utan nu krävs det ett annat kunnande och att de kommer kanske, att inta en mer defensiv hållning, för att inte göra bort sig. Foliehatten tippar att det är fler partiledare som precis som Ebba blev, avklädda in på bara skinnet! Det kommer att bli svårt för partiledarna att veta exakt vad programledarna kommer att rikta in sig på. I intervjun med Ebba, lurade de Ebba i olika fällor och fick henne att måla in sig i olika hörn eller uttala motsägelser.
Ebba var stundtals förbluffande dålig. Hon var snudd på usel och ganska nervös i den här utfrågningen, så här rök nog alla chanser för KD. En ”bimbotyp” som svamlade när hon inte kunde komma med något genomtänkt svar, vilket var ofta. Ebba visade sig vara mindre påläst än man hade kunnat förvänta, men det är hennes eget fel, inte programledarnas.
KD har helt "
tappat" bort sin värdegrund för vad partiet står för och har tyvärr inga svar på dagens problem. Svik dina kärnvärden, värdegrund, väljare och resultatet är den situationen som KD sitter i idag. En tämligen svag insats av Ebba och vi kan säga exit för KD till riksdagen. Däremot tror Foliehatten att KD kommer att kvar i vissa kommuner och landsting.

Programledarna gjorde ett gediget jobb. Anders Holmberg är en ”gammal” favorit. Minns med glädje när han gjorde slarvsylta av Bah Kuhnke i Agenda häromåret, direktsändning och allt. Deras jobb är givetvis inte att vara snälla och stryka intervjupersonerna medhårs som vissa tycks tro och
istället har en del förfasat sig över ”hat” mot Ebba. De ska vara pålästa och ställa tuffa frågor, annars blir det bara meningslös mellanmjölk av alltsammans.
Foliehatten ser verkligen fram emot söndagens intervju med Isabella Lövin. Det ska bli intressant att se hur de hanterar henne? Kommer de att vara lika skarpa mot henne som mot Ebba? lär vi få se ett fullständigt totalhaveri från Isabella Lövin!
Fast man kan aldrig veta när det gäller SVT! Många är MP!

1 kommentar: