måndag 27 augusti 2018

Som en robotgräsklippare rullar Annie Lööf fram i partiledarutfrågningen!

Annie Lööf rullar fram som en robotgräsklippare på automatik och håller sig innanför sina floskelramar. När hon stöter på ett hinder vänder hon bara om och fortsätter mala på. Alla partiledare är på något sätt mänskliga på sitt sätt, även om de är oärliga, ljuger och snackar bort sakliga frågor, men Lööf är som ett skal. Det finns ingenting där. Hon är som en robot. Vad finns under Annie Lööfs smink? Man märker också, att den här kylan spiller över på SVT-journalisterna som känner obehag. I synnerhet när hon pratade om anställningsskyddet.
 
Hon har en "överlägsen" stil hon och fördummar utfrågarna. Hela tiden försöker hon tala om: ”Så här är det.... nu ska jag berätta hur det är.” Vi måste, vi ska, vi är ett ord hon säger en eller två gånger varje mening. Det är närmast parodiskt hur hon slingrar sig. Ett mycket bra exempel var frågan om flygskatten – ett ja eller nej, ville hon inte svara på!

Om Holmberg lyft hennes hår, hade han sett hennes öronsnäcka. Annie blir coachad genom öronsnäcka? Lyssna noga på detta: https://streamable.com/r1bv3
"Men det är inte så, alltså Natur-eh..."
Annie stannar upp och en väldigt svag manlig röst kan höras i bakgrunden, hon ändrar sig därefter till: "miljöorganisationerna och miljöpartiet vill gärna få det att låta så"

Det är någonting med Annie som skrämmer alla, utanför Centern. Hennes beteende, blick, och språk är inte normalt och mänskligt. Mycket mycket obehaglig människa.
Varje fråga hon får, gör hon om frågan och svarat på något annat närliggande. Och TVshop reklamen är ett faktum. SVT:s intervjuare gör också misstaget att anpassa sig efter hennes tempo, så hon kommer undan med mycket. Det är inte klokt hur hon undviker att svara på frågor.
 
Hon är söndertränad i retorik. Hon har lärt sig så många retoriska manéer att hon inte verkar kunna bete sig normalt längre. Åtminstone inte i TV. Hon glider ifrån svaren och rabblar en massa inövade floskel och vi måste nu - rabblas upp med mycket självbelåtenhet. Hon pratar och pratar, men svarar i stort sett aldrig på den fråga som ställts. Så fort hon kommer utanför sina inövade svar, är hon ute på hal is.
Lööf får det att krypa i kroppen av obehag, det är rösten och kroppsspråket i kombination med hennes likaledes obehagliga åsikter som samverkar. I
går var hennes överlägsna hånflin ovanligt påklistrat. I slutet blev Lööf inte bekväm med utfrågningen, där hon blir "grillad".


Annie vägrar medge att det skulle kunna finnas någon målkonflikt mellan att skydda en strikt äganderätt och att skärpa kraven på att skogsbruket ska vidta åtgärder som förebygger framtida storbränder. "Jag är väl ingen expert? - och förresten finns det ingen motsättning här, skogsägarna gör redan idag mer än vad lagen kräver!
Det där är ett argument hon ofta återkommer till "jag tror många av de som lyssnar nu tycker..." argumentum ad populum. Övertydligt att hon inte vill stöta sig med vare sig de skogsbönder som fortfarande röstar på partiet eller miljövännerna från storstaden. Två tunga väljargrupper för centern.Ja det finns många luckor, men populister brukar inte hindras av detta när det gäller att ragga röster
"Skogen redan överutnyttjad
David van der Spoel, professor i biologi vid Uppsala universitet, menar dock att skogen i Sverige redan är starkt överutnyttjad och våra ekosystem hårt pressade.
David van der Spoel: Om biodrivmedlet ska komma från skogen och vara hållbart måste andelen andra träprodukter minska!"
Sedan har vi den lilla detaljen om vad det kommer att kosta per liter?

 
Vem tror att C kommer att få stöd för sin migrationspolitik med återgång till PUT, familjeåterförening och amnesti för afghanska män utan asylskäl. Nyanlända ska få CSN lån, alltså skattepengar. Annie talade om att staten ska ge goda förutsättningar för människor att växa, att få ett arbete, att lära sig olika yrken etc. Det är intressant att höra det från henne eftersom hon förespråkar en fortsatt liberal och generös invandringspolitik som gör att människors möjlighet till en bra skolgång, att känna glädje i att arbeta utan att behöva betala höga skatter minskas rejält. Lööf bryr sig inte om flyktingar, hon vill främst importera så mycket billig arbetskraft som möjligt för att undergräva löner och trygghet för svenska arbetare. C är ett globalist parti som gynnar företagarnas vinster.. Att hon samtidigt kan locka lite lättlurade kvinnor som tror att hon ömmar för afghaner och dylikt är bara en bonus. Lööf har säkert fått instruktioner om detta på Bilderbergmötet hon deltog i.

Hennes uttalande kan jämföras med en socialdemokratisk ministers uttalande som sa att "vi vill inte prata om invandring, vi vill prata om välfärd". Hon ansåg att väljarna är efterblivna och inte begriper att invandringen till Sverige påverkar Sveriges välfärd enormt mycket på ett negativt sätt.

Ingen kan väl ha blivit klok på Annie Lööfs surr om Norrland och beskattning. Hur kunde hon slippa undan det bedrägliga om utlovade 4 Mdr i deras förslag som i verkligheten tydligen bara var 0,7 Mdr? Floskler i kvadrat.
 
Man tar inte bort anställningstryggheten om man tar bort turordningsregeln. Lööf blev pressad om arbetsrätten, där fick hon det svettigt. Annie fick flera gånger besked att svara på frågan. Förslaget att ta bort turordningen var en verbal genomklappning, virrigt och utan kompass. De flesta som jobbar i små företag, tycker säkert, att detta förslag inte är bra. Hennes vidriga åsikter om anställningsskyddet var också det som fick hennes falska mask att spricka i utfrågningen, något som programledarna tydligt märkte och försökte pressa henne
Hur svårt är det att svara på frågan: ”Vill ni ta bort flygskatten?” Ja eller Nej? Istället kom en lång utläggningen om grönt flygbränsle och elmotor för flygplan.

Annie Lööf och flera andra partiledare befinner sig i någon bubbla om det gröna. De befinner sig i någon annan värld!
Elmotorer för flygplan är en utopi! Den dragkraft som behövs för att lyfta ett stort flygplan fullastad med bränsle och bagage, behövs en enorm stark motor. Idag finns inte en sådan elmotor, trots att Annie Lööf säger detta.

Grönt flygbränsle tillverkas av skog. Det Lööf glömde tala om, är att det inte finns skog så det räcker! Lööf lät det som grönt flygbränsle skulle finnas tillgängligt imorgon Det befinner sig fortfarande på forskningsstadiet och eventuellt KAN det bli klart 2030. Det är samma drömmar som med Etanol som kostade landsbygden mycket och flera kommuner gjorde miljardförluster när Etanol Jesus kom till stan. Flygbränslet har samma problem som Etanol! Varifrån skall råvaran tas ifrån till både bilar och flyg? Skogen kommer inte räcka till! Importera? Avverkar man massa skog får vi en stor tillväxt av koldioxid! Hur skall Annie lösa den ekvationen? Snacka kan man alltid!
Igår fick också den ”glade” Fridolin tid i SVT Rapport om biogas som ett kommande drivmedel för bilar. Läs här om biogas
 
Lööf, Lövin och Fridolin tillhör de politiker som försöker slå blå dunster i folk. De är samma skojare som Al Gore som ljuger och det sker under täckmanteln: Klimatet!


Blir de rödgröna större än Alliansen så släpper Centern fram en rödgrön regering endast om alla tre partierna (S+MP+V) ingår. Är väl precis det som DÖ innebar. Lööf är bäst i kritik av andra, en egen politik som hon står för framstår inte med någon tydlighet. Satt hon i alliansregeringen 2006-2014? Minnet är kort just nu.
Väldigt svårt att tro att Lööf vann några röster idag, framstod som en kall robot som skiter fullständigt i Sverige och svenskarna. Har på känn att vi kommer se en S, Mp och C regering kommande fyra åren. Kommer bli en fullständig katastrof
Annie Lööf är nog den politiker som undviker mest att ge raka svar och dansar runt frågor. Blir mest bara jobbigt att lyssna på henne.
Hon vet mycket väl att ingen kan ”ställa om” när de är 55 år i synnerhet inte med hennes hjälp av ”mer utbildning”. Även i efteranalysen så påpekar statsvetarna att Lööf är kall och även om de tog upp arbetsrätten som exempel, men hela utfrågning präglades av, den robotliknande iskylan. Vidare, hon säger absolut ingenting. Foliehatten fick ut någonting av de andra partiledarna, men han fick inte ut något av Annie Lööf. Även statsvetarna och journalisterna insåg, att de inte fick ut någonting av Annie Lööf. Hon dansar kring alla frågor och det finns ingen genuin sympati för flyktingar. De är ett verktyg för att dumpa lönerna för hundratusentals människor ned i botten.

Det är uppenbart så, att
Lööf söker stöd hos urbana vänsterliberala väljare, men frågan är om de känner någon samhörighet med henne. Foliehatten tror att C kommer öka i stöd, men han tror inte C kommer bli det stora partiet som Lööf tror. Just journalisternas skepticism är rätt spännande. De gillar inte kylan och de undrar vad hennes politik faktiskt är, annat än att försämra arbetsrätten, öppna gränser och brandbeskattning av svenska folket. Även Aftonbladet, Expressen och övrig liberal media är förvånade. De ser ut som om de liberala journalisterna har satsat sina kort på fel häst. För vad är Centerpartiet idag?
Ingen partiledare har tydligt velat förklara vad de menar eller planerar. Detta eftersom alla former av beslut och vägval, kommer skapa fiender bland de som vill välja en annan väg. Ju tydligare du är, desto fler vägval gör du.

Istället uttalas luddiga visioner och floskler som skall låta bra inför valboskapen och politiker ignorerar de 10% som tänker. De kan vilja ta bort lagar om anställningstrygghet och i samma andetag hävda att anställningstryggheten stärks pga bättre ekonomi eller nåt.

Partiledare borde vara specialiserade på att lyssna och leverera svar men Sveriges politiska system har avlat fram dess motsats. Våra partiledare skulle aldrig någonsin kunna göra karriär i näringslivet p.g.a. detta.

Svenska politiker har spenderat alla år med att ljuga/dölja och till och med en någorlunda smart debattör som Carl Bildt fortsätter efter sin karriär med att ljuga, för det är allt de gjort och allt de kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar