fredag 24 augusti 2018

Klädd i fårakläder är råkommunisten Jonas Sjöstedt i partiledarutfrågningen!

Att han är kommunist visste vi redan. Sjöstedt gjorde sitt bästa, för att sopa det under mattan under intervjun. Han är enormt skicklig retoriskt, är självsäkrare än tidigare och har slutat med den där darriga, nästan gråtfärdiga stämman, när flyktingfrågor kommer upp.
 
Vad man än tycker om Sjöstedt, så har han svårt att vara konsekvent. Han är inte i nivå med partilinjen. Enligt honom själv är han en ”envis jävel.” Hans stora problem ligger alltid i, att den ideologin han företräder, är så oerhört korkad och därmed så svår att sälja in. Men tack vare hur vänstern lyckats sälja in sina idéer, ligger de en bit högre i mätningarna, än vad som är normalt, för ett så pass extremt vänsterparti.

Sjöstedts fasad sprack inför tittarnas ögon. Vänsterpartiet har en i stora delar vidrig historia och många av deras förslag är extremt överdrivna och dom drar ofta saker alldeles för långt. Men Sjöstedt är riktigt bra och garanterat den politiker i Sverige med mest ryggrad och den som är mest ärlig. Vill han höja skatten med X antal miljarder eller vad nu V föreslår, så står han för det. Foliehatten gillar hans ställningstagande skarpt, men det är också det enda. Behövs fler partiledare som står för det dom tycker. 

Lite smått kusligt att Sjöstedt småler för sig själv efter varje poäng han gör. Det flinet kommer ligga honom i fatet. Rätt sliskigt!
Utfrågningen av Jonas Sjöstedt är fruktansvärt intressant, eftersom han till stora delar försöker vara rätt ointresserad av det kommunistiska lyckoriket. Han definierar sig som ”demokratisk socialist” eller ett parti till vänster om S i ekonomiska frågor. I princip leder det alltid till, högre skatter och ett antal mindre reformer. För de som inte känner till detta, så hade Lars Ohly, den tidigare ordföranden mycket svårt att ta avstånd från kommunismen. Om du tittar på de politiska frågorna så framgår det att Sjöstedts viktigaste frågor är;
Öppna gränser
Feminism och HBTQ
Vänsterliberal klimatpolitik.

Innan Sjöstedt började intervjun, hade statsvetaren Barrling ett skönt citat: "Allt är inte val, det händer saker mellan också."

Stark ekonomi säger Sjöstedt. Sverige ligger längst ned av alla Europas länder när det gäller BNP/capita 2012-2017. Sjöstedt säger att ekonomin går som tåget, trots att vi har inte haft något reformutrymme på flera år.

Sjöstedt vill höja restaurangmomsen. Varför han ville höja restaurangmomsen, fick vi inget svar på. Varför ska inte folk kunna äta, till en rimlig slant?
 
Ägande skall upphävas. Säg vad man vill om kommunisten, men har är ärlig i varje fall. Han sade rakt ut att han ville, att ägandet för alla stora företag skulle övergå till staten. Sjöstedt och kommunisterna vill tvinga ägarna till H&M och IKEA att ge sina företag till staten? Entreprenörer som byggt Sverige vill man lägga ner. Vad vore Sverige utan dessa entreprenörer?
Skulle vilja se V framtida bolagsstyrning. Är kommunisten vårt hopp, om att äntligen få slippa det totalt sinnessjuka Miljöpartiet?
Hoppas folk förstår att det är planekonomi som V förespråkar. De lindar in det i andra ord, men likväl är det en planekonomi de föreslår, att Sverige skall få.

Sverige som ett socialistiskt samhälle hade han svårt att förklara och då slirade Sjöstedt rejält. Han vill införa kommunism, men det vågar han inte säga. När han fick frågan, om han kunde referera till ett land där socialismen fungerade, klarade Sjöstedt inte av att namnge ett land. Det finns flera länder att välja mellan Nordkorea, Kuba, Sovjet, DDR och Kambodja.
Kommunisterna är konsekventa, det är därför Sjöstedt sällan går bort sig retoriskt. Men hans visioner runt socialismen är på samma nivå som en pårökt 70-talshippie, rena utopierna.
Bra av utfrågarna att inte låta honom glida undan, vad partiet skriver i sitt eget partiprogram. Vänstermupparna
är de största bidragsfuskarna och vill leva på andra. Så varje tappad röst från vänster är en seger för mänskligheten.

Klimatet var viktigaste frågan för en kvinna från Tierp, typiskt SVT. Sjöstedt är ytterligare en partiledare som drabbats av klimatsjukan och han inser inte att Sveriges utsläpp av koldioxid är en tusendel av en tusendel. Inte heller förstår han skillnaden på klimat och väder, där 100 års väder är klimat!
Miljonärer ska betala
mer miljöskatt, eftersom miljonärer förstör miljön mer, än vanliga arbetare. Bland det dummaste Foliehatten hört på länge!

Sjöstedts ska försöka förklara hedersförtyck. Sjöstedt pratade om balkongflickor och att skärpa lagstiftningen mot hedersförtryck. Till skillnad från den mysiga början blev Sjöstedt, nu helt i obalans, allt sedan han pressades om partiets vilja att införa kommunismen i Sverige. Hedersförtryck finns i geografiska regioner, enligt Sjöstedt.
Nu har alltså till och med V insett att hederskultur finns. Det tog dem bara 100 år.
Herregud. Sjöstedt om hedersbrott och lagstiftning. "Vissa kan misstänkliggöras." Sjöstedt litar inte på sina kompisar i domstolar. Nu är det väl bara Behrang Kianzad kvar som inte tror på hederskulturens existens.
Sjöstedt kallade andra kulturer för vidriga och säger att de inte hör hemma i Sverige. Försökte han låta som Hitler eller är det mer Maos kulturrevolution, han har som föredöme? Sjöstedt kan inte svara om vi hade klarat fortsätta ta emot 10.000 i veckan. Ridå ner.

 
Han har helt rätt om arbetskraftsinvandring faktiskt.
Det fuskas för mycket. Svenska jobb ska gå till svenskar. Sjöstedt kommer ut som en nationalist. Han kallar folk för "avarter!" Han är globalist och vill att svenska jobb till svenskar. Det går inte ihop. Det låter praktiskt, det han förklarar, men det går inte ihop med vad V står för. Han vill ha outbildade flyktingar från Mena, men inte utbildade människor från Mena.
 
Sjöstedt konstatera att han inte kommer verka för ett EU utträde. Han ogillar SD, mer än EU, de bara låtsas vara emot EU. Sjöstedt har missat att SD, inte i första hand vill lämna, utan att folkomrösta. I andra hand förhandla om medlemskapet.
Där var Sjöstedt ute på hal is om folkomröstning.
Sjöstedt: Vi vill lämna EU....men vill inte folkomrösta om det bara för att SD vill det. De går emot sina egna förslag, för att inte hålla med SD.
Sjöstedt trycke på, att man kan vilja en sak, på två olika sätt. Antingen vill man gå ur EU eller också vill man det inte? Han påstår att Vänsterpartiet är extremt globalistiskt men är kritisk till arbetskraftsinvandring och är emot EU.
 
Sjöstedt riktade skarp kritik mot S, när han pressades om klyftorna. Klyftorna mellan fattiga och rika har ökat under de rödgrönas tid vid makten. Inte sedan 1991, när SCB började mäta, har de varit så stora. S har alltid sagt nej, när vi vill ha ett rättvist skattesystem, sa Sjöstedt. Han pekade på att V har velat se ökad skatt på kapitalinkomster och någon slags förmögenhetsskatt. Vi har stångat vår panna blodig, för att få en politik för jämlikhet mot S, men de vill inte. Sjöstedt fick frågor om varför V inte pressat på regeringen i frågan om kapitalskatt som man gjort med frågan om vinster i välfärden. Det är uppenbart att S inte vill utmana Sveriges miljardärer.

Man kan tydligt se att Sjöstedt vill flytta V allt mer åt höger. V har fått bra siffror i opinionsmätningar och vill säkert växa några procent till. Det är riktigt rörigt och trångt i mitten. Det finns inte längre någon riktig höger eller vänster. Bara ett gäng mittenpartier. Rött eller blått, med inslag av mycket grönt.

Sjöstedt har ju sagt att han gärna vill ha Löfvens nuvarande arbetsrum. Så öppet maktkåt tror jag aldrig en vänsterpartist har uttalat sig?
 
För Foliehatten har alltid Sjöstedt slutsatser varit bisarra i de flesta aspekter, men han lindar in det snyggt, i sina framträdanden. Det gjorde han däremot inte, när det kom till EU, kapitalismens avskaffande och hederskulturen i kvällens utfrågning. Magplask.
Foliehatten tycker likväl, att han hittills klarat sig bäst i dessa utfrågningar. Som jämförelse måste tisdagens utfrågning av Löfvén, gå till historien som den största politiska härdsmälta svensk demokrati sett live.

Jonas Sjöstedt är en populist och globalist. Med mustiga oneliners ska han övertyga svenska folket att hans vänsterliberala agenda är det rätta. Det verkar vara samma väljarbas som MP, V, F! och i viss mån C som sökes? Kvinnliga akademiker i storstäderna.
Ganska avslöjande att Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet fortfarande är kommunister och de är med all tydlighet, lika mycket kommunister som deras förebilder Lenin och Castro. På grund av Sveriges till stora delar vänstervridna medieetablissemang. kommer dock dessa frågor nästan aldrig upp på agendan. All heder därför till programledarna som lyfte denna fråga.
 
Socialism och enorm migration går inte ihop. Det ena utesluter det andra. Som olja i vatten och tvärtom. Socialism går att uthärda i ett etniskt homogent land, där folket delar och omfattar samma normer och värderingar och där ideologisk acceptans finns att "besvär" uppstår. DDR låg närmast denna ihåliga utopi, men ändå långt ifrån, vilket historien visade. Så Sjöstedt kan tröstlöst drömma sig bort i Marx "Kapitalet" (som f ö var skriven för ett tänkt etniskt homogent land)!

I ett land som omhuldar enorm migration som Sverige kan bara en s k ideologi fungera: ohämmad kapitalism med rovdrift på arbetskraft och vidgade klyftor som leder till upplopp och sede
rmera inbördeskrigsliknande tillstånd när bidragssystemet brakar samman. I ett land lett av Sjöstedt skulle det braka samman mycket tidigt. Eller så kan han göra som Stalin - fördriva etniska grupper till vissa landsändor eller sätta dem i svenskt Gulag.
 
Foliehatten tror inte det går hem hos väljarna, mer än hos de bidragsberoende. Annars får man nog säga, att han är duktig och helt klart den bästa hittills.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar