lördag 18 augusti 2018

Margot Wallström golgatavandring är snart slut!

I en intervju med DN påstod utrikesminister Margot Wallström, att ett SD med ökat inflytande kan få förödande konsekvenser för svensk utrikespolitik.
Nu kontrar partiledaren Jimmie Åkesson och går till hårt motangrepp: ”I dag har vi ett socialdemokratiskt parti som samarbetar med antisemitiska terrororganisationer."

Saknar hon helt verklighetsinsikt? Gissningsvis är det Margot Wallström dom andra länderna oroar sig för. Hon har lyckats göra halva jordens länder till Sveriges fiender vid det här laget. Sverige är ett av få länder där invandringskritiska partier inte ingår i regeringsunderlaget. Men själva problemformuleringen är felaktig i sig, därför att andra länder har tagit in invandringskritiska i regeringsbildningen, utan att problem har uppstått. Om diplomater från andra länder är oroliga för vad som ska hända, om SD får politiskt inflytande i Sverige saknar de verklighetsinsikt.
Principen att utesluta SD från inflytande, är i princip unik för Sverige i vårt närområde. Valrörelsen handlar om att attackera SD. Då kommer SD bara öka ännu mer. Lögnerna tycks aldrig ta slut verkar det som.


Andra länder är naturligtvis oroliga att vi har tagit emot 2 miljoner invandrare som varande Europas slaskland nummer 1. Sverige betalar massor av pengar till EU. Med SD vid makten hotas alla dessa godsaker och nationalistiska stater kan bli, i majoritet i EU-valet nästa år. Oron är befogad. Att använda vad andra länder säger, är dålig taktik. Det fattar inte den senila tanten.
 
Vad är det som säger att hon skulle vara speciellt populär? Hon misslyckas i stort sett med allt hon företar sig, utom möjligen när det gäller att berika sig själv på skattebetalarnas bekostnad.
 
Hennes popularitet grundar sig på att vara "ung tjej" i närheten av Göran Persson. Hon sågs som en frisk fläkt. Ingen minns eller hade någon aning om vad hon stod för, bara att hon verkade vara en kvinnlig lite fräschare politiker. Hon jämfördes mot övriga kvinnor i S och i politiken och i jämförelse med Mona Sahlin som var måttstock för S-kvinnor, framstod alla som var yngre än Mona som friskare. Wallströms namn fördes ofta upp när ”gubbväldet” i S diskuterades.

Under Görans tid sattes hon på lagring i EU-kommissionen och blev behandlad på samma sätt som ett svenskt hockeyproffs i utlandet. Det skrevs aldrig något negativt om henne eller ens någon analys, utan bara om ”hur många mål hon gjort”, vad hon sades åstadkommit. Foliehatten undrar om hon verkligen är populär fortfarande, möjligen är hon en av de fem ministrar som folk känner till namnet på.

Wallströms popularitet sjöng rejält. när det framkommit att hon gjort allt, för att sopa igen spåren som visar på, att Sverige har mutat sig till platsen i FN:s säkerhetsråd.
UD gömde undan 900 sidor med information om kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd. Handlingarna registrerades först efter ett år, när DN började granska saken. UD har beslutat att allt innehåll i dokumenten ska vara hemligt.
En plats som nog inte ens fru Wallström kan förklara varför den är så viktig för Sverige som nation och inte på ett personligt plan för Margot som till varje pris vill ta sig uppåt på den internationella karriärstegen.


Margots diplomatiska förmåga har satts på prov många gånger. Hennes agerande i Mellanösternfrågan var ett enormt klavertramp. Där visade Margot sitt hårdkodade 68-mentalitet och det ledde till, att hon diskvalificerade sig själv som en part i förhandlingarna och förklarades "persona non grata" av Israel?

 
Svenskar älskar naiva korkade socialister. Hon och många andra ruggiga stolpskott hör hemma som kassörskor på COOP.
Margot Wallström är en lömsk person trots sin ålder 63 år. Sossarna matar fortfarande ut PR-bilder på henne som hon såg ut för 20 år sedan. Alla låter sig luras, att Margot minsann är en fräsch flerspråkig diplomat. Det är personalen på UD, en del av dem väldigt proffsiga som sköter ruljansen. Margot gör det inte, hon är bara sossarnas ansikte utåt och hon deltar i foto-pr-jippon, där hon skakar hand med "viktiga" personer. Dessutom är hon inte flerspråkig. Hon kan knappt prata engelska.

Socialdemokraterna hade länge haft idioter till politiker, svaga företrädare kantade av skandaler, det fanns dock en kandidat som varit borta i periferin länge, till stora delar okänd, dessutom kvinna. Hon gjordes till ett helgon, frälsare och Messias, utan att hon var känd, det fanns en hopp om att hon skulle vara den som tog socialdemokraterna upp ur smutsen och upp till himlen. När strålkastarna tändes, så märktes det, att hon inte vad lärjungarna hoppades på, hon var ett träskmonster som mest spyr ur sig tokigheter och floskler som även får den mest trogna lärjungen, att ifrågasätta hela socialdemokratin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar