måndag 20 augusti 2018

Storskojaren Lövin i partiledarutfrågningen!

Alla med något slags logiskt tänkande borde förstå att en sänkning av Kinas utsläpp med någon procent har en helt annan global effekt, än om vi i Sverige sänker motsvarande.
Men av någon konstig anledning så står 7 av 8 partier och förespråkar sina egna(för världen)i princip menlösa åtgärder, här i Sverige.

Naturligtvis så är det det svenska folket som ska betala det ineffektiva vansinnet. Foliehatten undrar om det är total okunskap om utsläppen och klimatet eller om det är de skatter de påfört svenska folket som är orsaken till deras fabulerande och klimatskojeri? Om det är okunskap finns här en länk (Falskt alarm. Klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt. Klimatvalserna kläs av en efter en, på ett lugnt och sakligt sätt ) som de kan läsa för att inhämta den kunskap som behövs. Det är ett parti som öppnat ögonen. Den dagen när opinionen blivit större kommer de andra partierna följa efter eller så kommer de att röstas bort.


Igår var det den största skojaren av dem alla som intervjuades. Isabella Lövin ljuger om sin egen miljö ("inte ett grönt grässtrå på gräsmattan") och hennes man kör omkring med en miljöbovs-bil. Hon gav inget klart svar på något. Men jäklar vilket bra jobb programledarna gjorde. Trodde knappt det var SVT.

Lövin är totalt oärlig och en värsta sortens skojare som mer hör hemma på Kiviks marknad och det går igen i denna intervju. Det är så uppenbart att hon har fått jobbet som språkrör, för att hon kan prata obehindrat och få det att låta vettigt, för den som inte lyssnar uppmärksamt. Det gäller nästan alla mediala politiker och det blir alltid mer påfallande, ju mer man ogillar deras politik.


Lövin är katastrofalt dålig. Hon svarar inte på några som helst direkta frågor. Hon pratar i generaliserande termer som har noll substans eller relevans till frågan. Hon framstår som oerhört osäker. Hon kommer inte med några svar för vad man ska göra eller hur man ska göra. Ingen som helst koll har hon.
Isabella Lövin är (glädjande nog) ett fullkomligt boj sänke för M
P. En egenskap som hon delar med sin företrädare, fru Åsa Romson. Förstår inte hur partiet gång efter annan lyckas hitta såna usla företrädare. Anders Holmberg har total lekstuga med en paralyserad Isabella Lövin. Tror aldrig Foliehatten har sett en politiker bli så uppsnurrad på läktaren i en intervju som hon blir här. Märks också att SVT har skärpt till sig rejält, nu när det är utfrågningar inför valet. Detta är bra mycket bättre än de vanliga aktuellt intervjuerna. Hon är svårintervjuad. Varje fråga leder till ett ändlöst och rätt substanslöst ordflöde - verkar som om de har svårt att få grepp om henne. Holmberg bryter med jämna mellanrum in och konstaterar att de inte fått något svar på frågan.

Hade önskat att programledaren ställt frågan: ”Om alla fabriker läggs ner i Sverige, om alla bilar försvann, om alla personer i Sverige begick kollektivt självmord, med andra ord, Sverige raderades från världskartan. Hur mycket skulle det påverka klimatet, miljön och CO2-utvecklingen?”

Varför skall vi som pytte nation påta oss det världsliga kollektiva ansvaret och agera som destruktiv förebild för resten av världen? Vilka nationer kommer följa oss? Vilka nationer kommer följa när de ser våra försämringar av vår välfärd och i vardagen som görs och anse att den utveckling är till godo? I ett land där det finns journalister som granskar makten och inte medborgarna, där makten tilldelas av medborgarna som ser till sitt lilla egna, sin vardag. Vilka kommer följa? Kina, USA, Ryssland, Indien, Burma?
För att få ett perspektiv vad det handlar om - staden Shanghai släpper ut tre gånger mer än hela Sverige.

Lövin körde i hög utsträckning med "utrednings" taktiken - politiker som inte tänker göra något åt ett problem hänvisar till att det ska bli en "utredning", som kommer att vara klar någon gång i framtiden (förhoppningsvis när folk har slutat ställa frågor om ämnet), i det här fallet dessutom en utredning efter en redan utförd utredning), "mera resurser"-taktiken (att skjuta in resurser i ett specifikt ställe brukar vara irrelevant för många problem, vilket ingenstans är uppenbarare än i det havererande svenska skolorna som erhåller rätt bra med resurser per elev, samt ger även i övrigt utrymme för vaga löften som i praktiken kanske inte ens leder till ökade resurser till kärnverksamheten) och i övrigt undvikande svar. Kort sagt ingen vidare insats. Sedan hänger så klart ens insats vid en utfrågning om den politik man har genomfört och eventuella vallöften som regeringsparti i hög grad på vad man faktiskt nu har genomfört under ens regeringstid.

Det roligaste i hela intervjun var när Lövin talar sig varm om bönderna och behovet att Sverige skall bli självförsörjande (trots att vi absolut inte kan tacka nej till tyskt eller irländskt "fulkött"). Lövin sa att vi skulle öka försörjningsgraden till 80%. På en fråga hur det skulle gå till – ja då skulle man höja priset(skatt) på importerat kött. Undrar vad EU tycker om detta! Samtidigt är MP det parti som enskilt förstört mest för de svenska bönderna med skatterna på bl.a. bränsle.

Holmberg borde, om han haft lite stake, frågat om de där extra 300 000 anhörig invandrarna, 14 000 asylsökande låter ju inte så farligt för den genomsnittlige dumsvensken, så länge det inte sätts i relation till de andra nordiska länderna mottagning. Speciellt resorna hit för dem kunde de frågat om, är de hållbara?

Synd att Anders Holmberg, som kan vara riktigt vass, inte frågade om hon tyckte att det var OK att en som vägrat skaka hand tilldömdes 40K i skadestånd. Lövin glider på "ta varandra i hand". Inget klart svar.

De tog upp att det behöver byggas 90.000 hyresrätter de kommande 3 åren och att det bara har byggts hälften och där kom kom inget svar.

Skönt klassförakt hon visar. Nästan dubbla flygpriserna
p.g.a. nya skatter, skulle innebära att bara de rikaste kan resa. Dåligt att de aldrig ställer denna fråga. Samma med bilen. Alternativet är bananbåt som tar minst två månader. Det blir minskad rörlighet av folk och kapital med MP:s politik. Det kan inte Lövin klaga .
Skattesubventioner på 12 miljarder på fossila bränslen. I ett litet perspektiv. Emirates köpte flygplansbränsle förra året för 63 miljarder
och United Airlines ungefär lika mycket och pratar Lövin om flygskatt.

Även om hon inte skämde ut sig helt så framstod hon som väldigt ointressant och som att MP inte har några planer alls på att förbättra för Sverige. Folk ser att de satt i regeringen i 4 år, men har inte åstadkommit någon förbättring alls för miljön i Sverige. Det enda som ha hänt är att skatterna ökar och att koldioxidutsläppen har ökat med dem vid makten. Att koldioxidutsläppen ökar skyller Lövin på kalla vintrar!
 
Det alla ska lära sig, är att ha ett bra förhållande till vatten användning och inte rubba kretsloppet. Satsa på vidare utveckling av kärnkraften som idag har väldigt låg effektivitet som ligger på 1-2%. Generation 4 ligger på 65-80% och då skulle mycket vara vunnit i klimat syfte.
Hon blev ganska grillad på Twitter. Ofinansierade miljarder? Hur hittar MP reform-utrymmet, skär man ner på välfärden och prioriterar? Redan beslutade indexhöjningar av drivmedelsskatter ger en del. Sen går det säkert att hitta på mer skatter att belasta bilister och villaägare med.

MP borde heta: ”De troende Miljöpartiet” ”Tro är att inte veta!”
Apropå alla konstiga resultat i opinionsmätningarna. Opinionsmätningar är till för att vilseleda och lura väljarna. Ett sätt att styra massorna att rösta som myndigheterna vill!
Vilken slump att SVT sätter in ett extra Agenda precis efter att
MP har gjort bort sig i TV. Gissa vad de pratade om – just det – klimatet!

1 kommentar:

 1. Jag lyssnade, vi är helt överens, men mp det ÄR en sekt där de troende
  VET att man har rätt. Alltid.
  Bagateller som fakta och sånt trams, det är inget att bry sig om.
  Ja Lövin var mest pinsam, undrar förresten om hon går på nån form av klimatångestbehandling? Skulle inte vara förvånande.
  Men hon (och mp) har ju stor support i media, Aftonblaskan håller på att totalt go bananas övet allt ont som ska drabba Riket om sd får något som helst inflytande.
  "Klimathotet" är det nya ordet överallt, vi hade en varm somm men förra då? Var det inte den kallaste på 30 år, eller 50 år?
  Bortglömt?
  Mina vänner, snart är det val (alla vet faktiskt inte det!) och är det varmt så är det förmodligen valfläsket som brinner..
  (likt de 100 bilarna i Uppsala som brann upp i natt)

  SvaraRadera