torsdag 13 september 2018

En femteklassare kan räkna ut att SD är vågmästare!

En femteklassare kan se, att SD är vågmästare, om man inte bryter blockpolitiken. En femteklassare kan dessutom se, att de finns varianter på lösningar där, SD blir helt utan inflytande.
Det som kommit bort i debatten är, att SD är den största vågmästaren i svensk politisk historia med 17%, de är i princip ett nytt tredje block.
 
Vi behöver bara gå några årtioenden tillbaka, då hade vi politiker med bildning. De talade och tänkte som människor gör mest. Vid jämna val förekom ordet ”vågmästare.” Det är ett mycket kraftfullt ord, en vågmästare kan vara hur liten som helst, men har hela makten mellan två betydligt större block som tar ut varann.
Detta ord har använts alldeles för lite i årets val.

Det som pågår nu är någon slags ”chicken race” mellan de två förlegade blocken. Det märkligare är att S+MP+V som inte ens var ett block innan valet och vips när valresultatet blev sådant, är V med i det rödgröna blocket.

Båda
blocken låtsas att det inte finns en vågmästare. Dessutom har alla partier målat in sig i ett hörn, där samtliga säger, att de aldrig kommer att samarbete eller samtala med SD. Värst är Björklund och Lööf! Stefan Löfvén är statsminister och hans uttalande om SD, är inte värdigt. Det visar att han inte är en statsman, utan en man med ”skam!” Han borde tänkt till lite, eftersom hans morfar var nazist!

Som Foliehatten ser det, bestämmer SD vad vår nye statsminister kommer att heta. Enda gången detta scenario kan ändras, är om Alliansen eller de rödgröna röster för någondera av kandidaterna. ser vi DÖ 2.0.
SD:s enda chans till inflytande, är om sjuklövern ryker ihop så hårt, att dom hellre bryter totalt, med vad dom lovat och står för, än att komma överens.

Koalitionsregeringar över naturliga ideologigränser blir med nödvändighet halvmesyrer. För
Sverige behöver det inte vara dåligt, om man inte blir förlamad i viktiga frågor, där svåra och långsiktiga beslut måste fattas. Svenska regeringar har historiskt kunnat mobilisera i viktiga krislägen och då även under blockpolitikens era, nå breda överenskommelser. Om Alliansen och S till slut kommer fram till att de anser, att det måste genomföras, så kommer de på något vis, hitta en lösning som för SD, kommer att kortsluta det mesta av deras möjligheter att påverka politiken.

Det ligger förstå
s inget odemokratiskt i det, det är parlamentarismens spelregler. En annan sak är, om det är bra på lång sikt. Foliehatten tror inte på dagens ”mobbning” av SD. Det en uppfattning han delar med både alliansare och enskilda sossar han snackat, om saken med. Än så länge dominerar de högljudda som gjort avståndstagandet och demoniseringen av SD till en slags personlig religion. De tror att livet blir så mycket lättare rent psykologiskt, när det finns en tydlig och klar fiende. Foliehatten ser paralleller mellan deras SD-hat och muslimernas hat mot judar.
Ingen kan fatta denna besatthet, full av hat emot SD som partiledarna i Sverige står för. Men bakom SD står en antal svenskar (över 1 miljon) som har röstat på dom. Den värsta av alla är Annie Lööf, Jan Björklund och Stefan Löfvén. Dessa visar ett hat som inte är normalt i den svenska politiken och inte hör dit. Det är nästan sinnessjukt beteende.

Det ser ut som att det räcker
att C hoppar över till de rödgröna. Senaste siffrorna Foliehatten såg, tyder på att rödgröna plus C får 175 mandat. I sådana fall behövs inte L, även om en regering med L skulle bli riktigt stark.

Då begår C politiskt självmord om de hoppar över. Löfvén kommer aldrig någonsin vilja förpassas till vice statsministerrollen. Är det någon som är kåt på den positionen, så är det Löfvén. C kommer aldrig någonsin fungera med V i regeringsunderlaget.
 
När 7klövern ingick DÖ, var det ett avtal som skulle gälla i 8 år. Det var omöjligt att bryta. Ett år senare ställer sig Sara Skyttedal upp och säger: ”Vi bryter det här.” OK sa alla, inga problem.

Det behövs ett litet barn, för att säga att kejsaren var naken. Det är exakt situationen med DÖ och beröringsskräcken med SD. Så fort någon talar med dem, så är förtrollningen bruten, det blir vardag och alla undrar vad de höll på med tidigare. Ju tidigare ju bättre.

Ett möjligt scenario är att KD+M bildar regering och förhandlar budget med SD + att C+L lägger ner sina röster. Det räcker. I en sån situation kan Foliehatten säga, att de flesta väljare hellre skulle ta en sådan budget, tillkommen på de premisserna med beklagande, än att aktivt stödja en produkt som Sjöstedt fått vara in i och kladda i.
Se
dan tror Foliehatten inte, att de kommande årens budget just kommer att se så väldigt annorlunda ut, beroende på vilken konstellation som till sist kommer till makten. Alla har till en viss punkt en tumme i ögat på varandra. Precis som under den senaste mandatperioden.


Om ett av blocken lyckas komma i regeringsställning och hålla SD utanför, vilket Foliehatten tror är omöjligt, så måste regeringen ändå i varenda förslag, om inte fråga SD, iallafall grunna på vad SD vill. Lägger de fram ett förslag som SD är emot, så kan det det nerröstat. Enda undantaget är stora blocköverskridande överenskommelser typ flyktingpolitik.

Foliehatten tror, att det blir en M+KD+C+L+MP-regering och en DÖ 2.0 där S lägger ner sina röster. Man gör upp med S i smyg om vissa käpphästar. Foliehatten tippar också på ett DÖ 2.0. En form av utvidgat självmord för allianspartierna, oavsett om de sitter regering eller låter Löfven göra det.

Partiledarna i Alliansen verkar helt tondöva och väljer hellre DÖ, än att göra upp med SD på en eftermiddag i frågor som de ändå är överens om.
En stabil Alliansregering med lite stöd av SD hade varit utmärkt för Sverige men det är nog "dream on" på den möjligheten. På så vis stänger man ute SD.

Detta handlar om mer än att SD är rasister, man är helt enkelt skiträdd, för att den globala agendan skulle börja krackelera. Inte så mycket om flyktingar, mer om den liberala världsekonomin med EU och allt
annat. Man kan sedan få igenom mer censur, massmediemanipulation, klimatavtal och allt annat. Fritt fram att bomba bångstyriga länder också.

Foliehatten blir full i skratt när han skriver meningar som denna. Det är ju för tusan bara att fråga SD vad de vill, så får Alliansen makten. Det hela är sjukt, sjukt, sjukt….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar