lördag 22 september 2018

Talmansvalet kommer att visa om Sverige är en ”bananstat” eller inte!

Den så kallade Alliansens agerande blir alltmer obegripligt för utomstående. Vad är agendan här? Är slutmålet att försöka tvinga in S i en koalition eller att S kommer att få välja, mellan kommunister och SD i 2:a vice talmansvalet?
Alla har kanske inte insett, att målet för sjuklövern, är att hålla SD isolerat så långt som möjligt och det är mycket viktigare, än allt annat för dessa partier? Alliansen kommer absolut vara beredda, att kompromissa med sossarna i regeringsfrågan. Allt motiverat med, att de håller de s.k. rasisterna och nazisterna borta från allt inflytande.

Egentligen är inte sossarna så skickliga, men eftersom Alliansen är så förbannat oskickliga, så framstår S som bra. Socialisterna är bättre på ful maktspel än Alliansen och det visar sig onekligen i talmansvalet. Vi ser nu i eftertankens kranka blekhet kommunisternas utspel, om egen kandidat som andre vice talman. Välspelat av socialister och kommunister och Alliansen med Lööf och Björklund i spetsen, har gått i den gillrade fällan. Hade Alliansen bara haft minsta lilla ryggrad och vågat ta några faktiskt enkla beslut, hade S kunnat skrivas in i historieböckerna som ett avslutat kapitel.

Det handlar om beröringsskräck. Anna Kindberg Batra provade öppna dörren på glänt och höll på tappa halva partiet som följd. Alla partiledare är smärtsamt medvetna om den risken och aktar sig, för att vara nästa hackkyckling för medierna. Det är skrämmande att det är medierna som som styr den politiska utvecklingen i Sverige.
Idag har vi ett medi
eklimat där:
Aftonbladet är emot SD.
Expressen är emot SD.
SVT agerar partiskt och tar avstånd emot SD.
Demokratin existerar inte längre.

Det ger samtidigt SD en mycket gynnsam politisk positionering. Sjuklövern sinsemellan har så mycket inbyggda politiska motsättningar, att de aldrig kan hålla ihop ändå. De har lika starka motsättningar mot SD som de partierna hos de rödgröna. I vilket fall som helst, kommer partierna bli tvungna att samarbeta med varandra, frågan är då vilket de motsätter sig mest. Foliehatten tror att vi eventuellt befinner oss fyra år ifrån, att det kommer att förhandlas med SD.
 
På pressträffen med Alliansens gruppledare gavs, utöver nomineringen av moderaternas Norlén, ytterligare ett besked. Givetvis var det den rabiata SD-haterskan Annie Lööf som meddelade att Alliansen kommer att lägga ner sina röster i valet av andre vice talman, där Björn Söder står mot Vänsterpartiets kandidat Lotta Johnsson Fornarve.
Några moderater har noterat att VPK:s kandidat gick med i partiet 1979 och dessutom i dagarna ljugit om, att partiet under hennes tid som medlem aldrig stöttat diktaturer, så kanske kan moderaterna skylla sina röster på Söder och "fascismen" för att de vill, slippa se en talman, med verkliga antidemokratiska sympatier.

Nu till den stora frågan och sanningens minut för S, om de kommer att följa praxis eller inte. Kommer sossarna att röst på vänsterns kandidat eller lägga ner sina röster? S har markerat kraftigt mot SD, att de inte kan bidra till att låta Björn Söder bli talman. Det kan innebära att sossarna ser till, att 2:a vice talmansposten går till vänsterns kandidat. Svaret får vi på måndag.

Alliansen bränner alla broar till SD. Tror man på allvar att SD kommer att ge stöd till dem efter denna behandling? Det är konstigt att ett parti som fått ca 1,1 miljon röster kan behandlas som en dörrmatta. Inte konstigt att politikerföraktet ökar. Hur fan kan denna sandlåda tillåtas fortsätta? Låt sjuklövern förgöra sig själva inne ifrån. De gör ju onekligen ett bra jobb så här långt. Problemet för Alliansen är C och L, där L inte vill se SD i några ledande befattningar i de olika utskotten.

Det är utan tvekan bäst att inte deltaga överhuvudtaget i fulspelet som redan tagit sin början.
Man kan gratulera sossarna, att de genom SD:s försorg kan besätta förste talman och att den gamla praxis om att denna post går till största parti upprätthålls.
I detta sammanhanget så blir det intressant att se om
sossarna själva håller sig till sina principer och lägger ned rösterna, när turen är kommen till valet av andre vice talman. Detta kan betyda, att varken de rödgröna eller Alliansen har hållit sig till sina tidigare principer.
De politiska poäng som utgår från detta faktum har ett värde som vida överstiger det lilla värde som en andra talmanspost innebär.
Vi kan notera följande:
Stefan Löfvén "Blockpolitiken är död, vi måste tala över blockgränserna"
Ulf K: "Vi håller ihop Alliansen!"
Tror Alliansen, att de fortfarande kan inbilla det svenska folket, att DÖ aldrig existerat, fastän dom släppt fram de rödgrönas politik i 4 år. Om vanligt folk inser, att SD är det enda oppositionspartiet, kommer sjuklövern ta stor skada i nästa val.

Talmansvalet är blott en av alla dessa icke frågor som förbrukar tid. Det saknar helt betydelse. Skendemokratins dagar är dessbättre räknade.

Det kommer förmodligen bli en regering bestående av S, C, L och MP med stöd av V.
Foliehatten tror inte det blir ett nyval, eftersom sjuklövern kommer att förlora kraftigt i ett nyval.
För sossarna gäller det att leverera under den kommande valperioden med allt de lovat. Vi kan också se framemot ytterligare skatter som Magdalena Andersson lovat i DI, om minst 30 miljarder. Dessutom kommer Sveriges portar att vara öppna på vid gavel, trots Löfvéns uttalande, att det inte är flyktingar utan personer som vill bli försörjda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar