fredag 21 september 2018

Kommer Annie Lööf att våga ta språnget och sätta sig i Löfvéns knä?

Regeringsförhandlingarna utåt är fastlåsta och Foliehatten är helt övertygad om, att det pågår förhandlingar i det tysta. För att få en regering behövs att blocken splittras upp. Intressant att höra Ebba Busch Thor i Agenda förnedra sig ännu mer, om att Alliansen ska bilda regering med S som stödparti och utan att samtala med SD. Hon kan inte på allvar tro på detta själv. Nej, Alliansen är snart ett minne blott.
 
Vad Foliehatten kan se, så är det en lika stor majoritet som inte vill se en Alliansregering. Det är därför vi nu står med två block i ett dödläge.
Men tro inte på att politiker är idioter
när det gäller makt. De vet självklart, om att de inte kommer få regera utan eftergifter.
Just nu är det ett ställningskrig där båda parter försöker spela ut den andre. När de väl har lekt en stund i sandlådan så kommer
pappa (talmannen) ropa, att det är dax att komma hem och då börjar förhandlingarna. 

Vad Foliehatten är helt säker på, är att ingen av parterna ens kommer våga att tänka tanken att bjuda in SD. Tonläget har varit alldeles för skyhögt och skulle dom bryta detta, kommer MSM vara som hökar efter dem och i så fall, får vi en rejäl svekdebatt! Politikerna är rejält ”skärrade” av att bli uthängda!
 
Foliehatten är stan helt övertygad om, efter att det slutgiltiga resultatet nu är klart, att Annie Lööf kommer rädda Löfvén som statsminister, med passivt stöd av V och MP. Lööfs enda alternativ är att antingen ingå regering med SD eller att stödja en regering bestående av M+KD (med stöd från SD), alternativt M+KD+SD.

Detta kommer Annie
Lööf aldrig någonsin göra. I vilket fall kommer Alliansen splittras. Tyvärr så har Alliansen målat in sig i ett hörn vad gäller SD och vägrar ta prestige förlusten genom att samtala med SD. Om de nu väljer att prata med Åkesson, så har de ljugit för väljarna och alla andra. Blir en fråga om att välja trovärdighet eller prestige.
 
Brunstämplingen och anklagelser om "nazism" har spelat ut sin roll i samma ögonblick som SD tas in i ett regeringsunderlag. Sossarnas enda syfte med brunstämplingen är just att skapa ett så hysteriskt klimat, att SD stängs ute. För sossarna vet att detta är deras sista chans till inflytande.
Om SD skulle ingå i ett borgerligt regeringsunderlag, så är det slut på sossarnas inflytande för minst en generation framåt. Brunstämplingen rör sig enbart om taktik
och fulspel. Oavsett vilket nytt växande parti som suttit på SD:s plats, så hade taktiken varit densamma, att till varje pris hindra detta nya parti att ta plats i ett borgerligt regeringsunderlag.
Det var likadant i Danmark. Men nu är det helt bortblåst
och sossarna styr ihop med Dansk Folkeparti i ett antal kommuner. Även i Folketinget har DF och sossarna gjort flera gemensamma utspel.

Foliehatten tror att Lööf kommer föredra att regera med Löfvén, än att ge SD inflytande. Centerpartiets väljare skulle bli galna om hon ger det minsta uns inflytande till Åkesson och hon kommer garanterat bli vice statsminister om hon ingår i Löfvéns regering. Foliehatten tror att Majoren också kommer komma krypandes till Löfvén, han hänger löst och måste bli minister för att inte tvingas lämna partiledarrollen. Han har lovat sina två adopterade barn att aldrig ha någonting med SD att göra.

När Annie och Majoren har övervägt för- och nackdelar, så kommer de två bilda regering med Löfven,
Foliehattens teori. Om C och L hoppar över till vänsterblocket kommer de givetvis även att tappa samtliga stödröster från högerväljare. Något som kan bli ytterst problematiskt för L som inte har en särskilt god marginal till spärren (1% lägre än vad MP hade inför valet 2018). Centerpartiet ville inte kommentera slutresultat. Hon har flera gånger också sagt att hon inte vill försätta Sverige i en cirkus o.s.v. Centern ligger mycket närmre S åsiktsmässigt.

Om Annie Lööf hoppar över Löfvén spricker Alliansen för all framtid. Då blir de, var för sej, 4 småskaliga partier som inte har nån chans mot Löfvén i kommande val.
Tänker
C och L långsiktigt så gör de nog bäst i att inte hoppa till Löfven. Han försöker lura skjortan av dom. Han är lömsk och det vet Alliansen.

Äntligen ses V numer ses som extremister. V är extremister till skillnad från SD.
Det är aldrig försent att vara efterklok. Både Annie Lööf och Björklund kan givetvis ”pudla” och säga "vi har varit naiva", och därefter acceptera ett samarbete med SD. En viss statsminister har ju fällt liknande uttalanden tidigare och vänt på kappan. För att sätta lite grädde moset så kan de göra som Romson och fälla ett par krokodiltårar också.
Ett scenario som aldrig kommer att inträffa
Stall tips, Annie Lööf kommer att ta språnget och sätta sig i Löfvéns knä!4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Om man väljer att regera ihop med (s) är man förlorad från dag ett.
  Sosseriet är ubermästare på politiskt fiffel, ljugande och vilseledande.
  Inget höns kan ändra på det.
  Men om man vrider på det, det kanske skulle bli en nystart för Alliansen/borgerliga om det notoriskt opålitliga (c), tillfälligt anslöt sig "till den mörka sidan"?
  Man skulle bli tvungen att tänka till - och göra det i andra banor?

  SvaraRadera
 3. Du har inte ens med SD i ekvationen.
  Eller i spelet kring talmansposterna.
  Är SD som du ser det helt irrelevanta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs dagens inlägg om talmansvalet. Inlägget handlar om den kommande regeringen!

   Radera