måndag 10 september 2018

Ny era i svensk politik – dags att kasta fördomarna överbord!

Valresultatet gav Sverige 2 block ett grönrött och en Allians med SD som vågmästare.
Lätt att konstatera, idag finns ingen regering som går att bilda omgående, utan här behövs många och kanske långa förhandlingar, bakom stängda dörrar, innan vi får en regering.
 
Idag gormar de på varandra, men inom kort kommer det komma annat ljud ur skällan. Det kommer att bli prat om att "ta ansvar för Sverige" bla bla bla!

Intressant är, att det är 28 409 ogiltiga röster i år, mot 1 937 ogiltiga röster i valet 2014. Kan någon verkligen förneka att valsystemet är infekterat av aktivister? Förhoppningsvis rättar Länsstyrelsen till detta, men Foliehatten tycker ändå det är talande.

OSSE valobservatörer har enligt
TT sagt: " Under alla valobservationer jag har varit på har jag aldrig sett ett val så odemokratiskt som det svenska.Han konstaterar att Sverige befinner sig "långt från europeisk standard."

Den första tanke som slog Foliehatten var när han såg resultaten var, att de skiljer sig väldigt mycket mot alla opinionsmätningar, för partierna S, MP och SD. Vissa opinionsmätningar missar SD med hela 6-7%. Och samma med S fast åt andra hållet. Sak samma med Foliehattens tips. Det var ett svårtippat val!

Gissar att många som lutade åt SD röstade på M eller S för att de var oroliga, för en alldeles för svag regering, vilket inte verkar ha hjälpt, då ungefär lika många verkar ha röstat åt respektive håll. Foliehatten förstår att man vill ha stabilitet, men samtidigt naivt att tro, att den splittrade Alliansen, skulle utgöra något slagkraftigt alternativ. Deras åtta senaste år präglades av massinvandring och misslyckade integrationssatsningar. Vänsterns senaste fyra år präglades av massinvandring och misslyckade integrationssatsningar. Vad förväntar sig väljarna av fyra nya år med denna historik?

Man får komma ihåg att antalet svenska medborgare med invandrarbakgrund har ökat senaste 4 åren och dessa väljare röstar ofta på vänstern och sossarna. MP går tillbaka i denna grupp p.g.a svängningen i immigrationsfrågan. Vänstern och sossarna får varje år in nytt valboskap, samtidigt som allt färre svenskar rösta på dem. Sossarna går en dyster framtid till mötes eftersom överväldigande delen svenskar som röstar på dem är pensionärer och invandrare. Om man går in och tittar på valresultatet ser man de s.k. utanförskapsområdena, så röster 4 av 5 rött

Utan att behöva ta till överord har S ha misslyckats med i princip allt under sina 4 år vid makten. Enda det lyckades med, är att öka skattetrycket! Vad gör det svenska folket? Röstar fram dem igen till överlägset största parti. Vad är det som gör, att ett annars så intelligent folk är så obegripligt sönderindoktrinerade, att de ger sina sympatier och röster, inte bara till sossarna, utan till alla andra partier som under decennier har raserat Sveriges trygghet och sammanhållning? Man kan undra vad det är för fel?
Nu blev det precis samma situation som förra valet, med lite mer kommunism och mindre MP åt folket.

Det är lite oförklarligt att KD närmast fördubblades på mindre än en vecka. EBT är intressant, men
KD:s politik, är inte så intressant. Här är ett praktexempel på hur rörliga väljarna är! Ebba har gapat och varit mycket populistisk i sin framtoning, speciellt om vården och det gick hem med 100%! 

Det kanske mest bisarra är, att FI som vanligt får mycket uppmärksamhet av SVT, när man skickar en reportrar till valvakan för ett parti som drar 0,4%. Klart är att alla som röstat på FI har gått till V.

M, C,
KD och L gick till val på att byta regering, samt att inte ens vidröra SD. Över 40% av de röstande lägger sin lapp på dessa partier. Man undrar vad dessa väljare förväntar sig? Förväntar man sig att ”Alliansen” ska få +50%? Förväntar man sig att M trots allt kommer förhandla med SD, trots väldigt tydliga besked att det är uteslutet? Svårt att ta in!
DÖ straffade egentligen inget parti. Det verkar som att politiker kan ”pissa”
de röstande i ansiktet och göra lite vad som helst. Det spelar ingen roll, allt är förlåtet fyra år senare. Det är svårt att ta in.

MP
blir kvar i riksdagen med ca 4,3% av lagda lappar. Det är en kvarts miljon människor. Det är svårt att ta in.

Sharia-Centern får över en halv miljon röster. Är det så många väljare som anser att 30 miljoner invandrare är en rimlig nivå? Är det så många väljare som vill se en fortsatt islamisering? Det är svårt att ta in.

Det är inte ens klarlagt vem som är störst. Det skiljer ett mandat just nu, och det är många röster kvar att räkna. Löfvén kan inte diktera villkor heller. Det är talmannen som ska föreslå en statsminister som denne tror att riksdagen kan tolerera. Att tala om "det största blocket" samtidigt som Löfvén deklarerade blockpolitiken död, det är ologiskt.

Ulf Kristersson vill vara statsminister och Ulf Kristersson lovar två saker nu:
Skapa inte en regering med hjälp av SD
En ny högerregering ska införas
Detta är två omöjliga ekvationer. För att avsätta Löfvén måste han ha stöd av SD, att V eller MP stödjer Alliansen, finns inte på kartan.

För att bilda regeringen, måste Kristersson ha stöd av SD eller S!
I Alliansen finns två partier som har anti-SD värderingar - C och L och de har kapat åt sig mycket av V:s värderingar, inte minst C
Är det inte dags för dessa två partiledare, att vissa vad demokrati innebär och bli vuxna och stiga ur sandlådan?

Löfvén tänker inte avgå utan har sträckt ut en hand till Kristersson, men Alliansen har sagt att dem håller ihop. Löfvén har talat om en regering somr över blockgränserna. Diskussioner kommer att föras kommande vecka och det skall bli mycket intressant att se om Löfvén lyckas få över C och L.
Det märks helt klart att S vill förstöra Alliansen en gång för alla. Kommer Löfvén att lyckas? Löfven är smart och kommer att knäcka M igenom att locka över C och L, med många löften. Lööf som är maktgalen köper säkert detta!

Ett annat problem är Alliansens hybris att verklig
en utropa sig själv som valets vinnare, trots att dem har inte stöd för en sådan stark regering.
Det kan bli KD och Ebba som blir bryggan och som kommer föra samtal. Hon riskerar ingenting. Alliansens största problem är invandringspolitik. Där M och C på pappret idag, är varandras motpoler. Om Kristersson skall kunna behålla kvar någon som helst trovärdighet, kan han inte kompromissa och ge efter för C:s omöjliga förslag, med mera anhöriginvandring och ge afghanerna amnesti. Lyckas Alliansen att ena sig i invandrarfrågan? Återstår det verkliga problemet, att skapa en regering med majoritet! För att skapa majoritet har de två alternativ: Inleda samtal med SD eller prata med S

Som en forskare sade: Rosengård är ett framtida Sverige i miniatyr. Betongförorterna röstar mer eller mindre 100% på V och Socialbidragspartiet (som S kall
as i dessa områden). Det ska bli spännande att se en fördjupad demografisk analys av röstandet. Hur många hundratusentals röster på S kommer från muslimer och islamister? Hur länge har dessa haft medborgarskap? Hur många av dem talar svenska?

Noterbart är att SD är största riksdagsparti i 2/3 av Skånes kommuner, den buffertzon som blivit hårdast ansatt av landets oansvariga migrationspolitik.

Foliehatten har fått mail från en lärare: "Ledsamt att behöva läsa på FB, att diverse f.d. kollegor (gissa kön) på en skola, där jag jobbat ondgör sig över att lärarna där, har saker att ta itu med, när nu SD:s resultat rasat i höjden. Så mycket för demokratitänkandet, men visst har alla rätt att tycka som man vill, bara de tycker som jag."
Foliehatten kan bara konstatera att Sveriges lärare har en mycket stor skuld till situationen vi är i, efter decennier av vänsterindoktrinering av barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar