måndag 3 september 2018

Jimmie Åkesson dålig på historiekunskaper i partiledarutfrågningen!

Innan själva utfrågningen gick Åkesson ut med följande.
Jimmie Åkesson: ”Det allra första jag vill säga idag är att jag är förbaskat trött på lögnfabriken på Sveavägen 68. Löfvén ljög idag om att vi vill avveckla det kommunala utjämningssystemet. Häromdagen noterade jag att man sprider flygblad om att vi vill införa marknadshy
ror – lögn. Antingen är han totalt virrig, har tappat det fullständigt, eller så ljuger han. Båda sakerna gör honom olämplig som statsminister.”


Fler kängor mot Stefan Löfven: ”Det förvånar mig att en man som har varit statsminister i Sverige kan bete sig såhär. Så mycket som de talat om påverkansoperationer, fake news - och så sprider de lögner själva. Överdrifter och felsägningar är sånt man får ta i en valrörelse. Det gäller alla partier. Men att kalla till presskonferens och sprida rena lögner är inte okej.”
Underbart, krig mellan S och SD. Vem bryr sig då om
Alliansen?

SVT:s Knutsson analys i SVT Rapport är helt värdelös, han tar ingen ställning till om det är sant eller inte. Förmodligen för att inte bli anklagad att ta ställningen för någon. Det hade varit bättre, att han inte hade uttalat sig!

Åkesson fick fler tuffa frågor, än alla de andra partiledare som var med i utfrågningen. Flera har klarat sig bra, men flertalet har inte klarat sig särskilt bra. Aspirerar man på att få styra landet, så ska man pressas, på vad man egentligen menar med sina förslag och utspel. Löfvén var en katastrof!
 
En programledare ska vara neutral i sin roll som utfrågare och inte utgå, från sin egen politiska uppfattning eller uppfattning om klimatet som speciellt Camilla Kvarntoft gör.  #jagärhär-Camilla led nog av att sitta vid samma bord som Åkesson. Hon var alldeles blodröd från blusen och upp över halsen. I slutet av utfrågningen även röd i hela ansiktet också. 

Det som förvånar Foliehatten och säkert en hel del andra, är Åkessons lite nervösa, och ibland stingsliga uppträdande som man såg igår kväll. Han svettades en del i den varma studion som irriterade Åkesson.
Foliehatten tycker att Åkesson började bra, men efter ett tag började han se lite irriterad ut. Inte undra på, med flera korkade frågor. Vad är det för fel på programledarna? Frågar samma fråga 3-4 gånger fast dem har fått svar på det? Kan det vara så att programledarna som har till uppgift att vara tuffa och pressa partiledarna. När Åkesson då är betydligt mer rak och ärlig, än de andra sex partiledarna och dessutom talar så, att en vanlig Svensson förstår, så blir det för svårt för programledarna och de blir stressade och börjar upprepa sig.

Ganska intressant i eftersnacket då
Åkesson tydligt redogör, att han knappt kommer ihåg någonting vad som diskuterades. Vem har alla siffror i huvudet? Har du det om man frågar dig om delar i etableringsersättningen och i procent hur satsningar i andra delar av världen angående miljön påverkar? Nej, det är försök till fulingar från SVT, inget annat. Ingen politiker har alla siffror i huvudet, det är inga robotar.
Angående nedtrappningen av etableringsersättningen hade Åkesson alltså helt rätt och SVT hade fel. Båda sakerna som Åkesson hävdade. Det är inte första gången heller. Tycker det händer hela tiden att någon journalist eller sosse står och viftar med ett papper och häver ur sig saker om SD som inte stämmer.
Hur nu det kan komma sig, SVT:s personal kanske var helt borta i huvudet? Vem vet?

Övriga partiledare rabblar floskler, Åkesson t.o.m. frågar programledarna en extra gång, vad de menade, så han kan ge rätt svar. Det är att ta politiken på ett seriöst och ärligt sätt.
Foliehatten tycker att Åkesson positionerade SD rätt väl i miljöfrågan, eftersom SD har ockuperat en åsikt som inget annat parti har. Klimatpolitik, men med stark vinkling mot minimal svensk skattebörda och maximal global effekt. Detta tilltalar nog många. Sveriges utsläpp utgör cirka 0,00185 promille av världens utsläpp och vi använder redan relativt avancerad teknik. SD vill sprida den och hjälpa andra länder att "plocka lågt hängde frukt" är det mest kostnadseffektiva Sverige kan göra och inte skatta ihjäl folket, med klimatet som täckmantel.
 
Kvarntoft skall utfråga och inte komma med sin personliga uppfattning om klimatet. Där är hon fruktansvärd insnöad och totalt okunnig. Hon har noll koll på, om man minskar utsläppen från 11 till 2 ton person i Sverige som hon hävdar och vad som händer! Koldioxid är livets/växtlighetens gas och vid en sådan minskning kommer det att påverka/minska tillväxten av grödor och skog. Idag har de ökat med 30% och många fattiga i världen, har kunnat få mat, tack vare bättre skördar.

När de diskuterade frågan om asylrätten blev man trött på denna #jagärhär Kvarntoft. Kvarntoft: "Men det funkar ju inte så längre att man söker i första säkra land!" Vissa regler/förordningar skall alltså följas, men andra ska man bara helt skita i. När Ungern stod upp för Dublinförordningen i början så fick dom skit för det. Foliehatten undrar vem Kvarntoft företräder där? Hon är uppenbart partisk. Foliehatten trodde i sin enfald, att det var en utfrågning som gällde och inte en programledares allt tydliga politiska uppfattning, det var frågan om!

SVT:
s politiska kommentatorer sa öppet, hur stark han var i migrationsfrågorna. Enligt dem förde Åkesson stabilt och bra fram SD:s politik om asylstopp och att första land gäller och att hjälp ska ges på plats och i närområdet.

Åkesson hävdade, att man inte kan vara svensk och kräva böneutrop, utan man måste anpassa sig fullt ut och att det är en prestation som bara några få invandrare som klarar av detta. Det är det som är det största felet i den svenska invandringspolitiken. Antalet och kravlösheten. Vem förutom en klick vänster och islamisterna vill ha böneutrop i Sverige eller vid sitt hus?

Åkessons klargjorde SD:s syn på svenskt medborgarskapet och hur det skall utvecklas i fortsättningen. Sådant klarspråk ser vi inte från andra partier. I Sverige behöver man inte kunna svenska, utan passet kommer nästan på posten efter 5 år i landet. Problemet är dubbla medborgarskap som kan ställa till problem, om personen vistas i sitt hemland och utför ett brott och det svenska medborgarskapet erkänns inte av det landet! Sverige får då problem att agera för personen.

När de tog Expressens kampanj om SD och gamla nazister som numera finns på deras listor , ilsknade Åkesson till. En bra poäng av Åkesson: Varför har inte Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiets partiledare frågats om islamisterna i deras partier? Utfrågarna skrattade till lite när han nämnde islamisterna och varför de inte tog upp detta? Det är väl helt okej om de frågar SD om nazister, men varför inte då också andra partier? Om SVT nu är opartiska. Expressen har gått igenom samtliga kandidater och kommit fram till, att det endast är SD som har problem. Åkesson trodde inte på dessa uppgifter, utan ansåg att Expressen ljög! I vissa fall rör det sig om uppgifter som är 30 år gamla. Foliehatten har sett, att framför allt Centerpartiet och Miljöpartiet har en hel del islamister på sina listor.
Är inte detta lika allvarligt, om inte värre?

Tittaren Kent är orolig för frihandeln inom EU om Sverige lämnar. “Kan du garantera om den blir kvar?” Åkesson: Vi lämnar inte Europa, Sverige finns kvar och vi kommer ha kvar handel även när vi lämnar den här överstatliga unionen. ”
Holmgren säger att Sveriges handel med EU är 70% av Sveriges export. Enligt Ekonomifakta är den ca 58%! Ljuger Holmgren? I siffrorna ingår också export till GB som är på 81 miljarder. Norge 133 miljarder! Skulle det bli Sweit blir exporten till EU under 50%.
I det kommande EU-valet nästa år kommer EU-kritiska partier och nationalister, att ta över land efter land i EU. De flesta missade nog att Löfvén var alldeles ensam i sin ståndpunkt, när de diskuterade invandring med alla ledarna i EU? Hundratals federalister kommer att bytas ut. Det nya EU behöver vi inte ens lämna, för det kommer rensas upp inifrån. Macrons och Merkels dagar är räknade, de tillhör det gamla EU. Det nya EU kommer svepa bort alla alla stofiler.

SD gör besparingar på hundratals miljarder per mandatperiod, enormt mycket pengar som inget anat parti har. Man lägger 25 miljarder enligt SVT på skattesänkningar. Sverige har höga skatter och det är inget självändamål att ta ut hög skatt, när kostnaderna försvinner med asylinvandringen och den relaterade anhöriginvandringen.

Men SD lägger också 8 miljarder mer per år och 32 miljarder mer per mandatperiod på sjukvården än regeringen. Har högst nivå i a-kassan av alla partier som ska omfatta alla, att kvalificera sig till och vara gratis. Höja garantipensionen med 12,5% och 1000 kronor mer i månaden och upp till lika mycket till i höjt bostadstillägg för den som tjänar mest på det, alltså den med låg inkomst och relativt hög boendekostnad. SD lägger alltså enormt mycket mer än 25 miljarder på förbättringar i välfärden. Detta tog SVT inte upp överhuvudtaget.
 
En av Jimmie Åkessons starkaste sidor är att han är en genuin politiker som konsekvent står upp för det han tror på, precis som Jonas Sjöstedt, alldeles oavsett skiftningar och trender i opinion. Åkesson har en autentisk framtoning som är sällsynt i modern politik och som ingjuter förtroende, alldeles oavsett vad man anser om SD eller partiets position i olika sakfrågor.

Överlag är han kanske den partiledare som imponerat mest i partiledarutfrågning och som framstår som trovärdig. Fulknepen och medvetna misstolkningar mot Åkesson kommer knappast övertyga den generella väljaren, framförallt inte med tanke på den infantila och populistiska nivån som exempelvis Fridolin och Löfven ogenerat valt att lägga sig på.

1.Åkesson(SD)  1.181.000
2. Lööf (C) 876.000
3. Löfven (S) 825.000
4. Lövin (MP) 781.000
5. Björklund (L) 730.000
6. Sjöstedt (V) 673.000
7. Busch Thor (KD) 663.000
8. Kristersson (M) 621.000
Mycket intressant att det är så få som tittade på Kristersson då han lyftes till skyarna av flertalet mediehus. Tror nog moderaterna förstår att de tabbade sig genom att välja Kristersson. 

Se
da
n var hela partiledareutfrågningen ganska värdelös.
Som väljare tycker Foliehatten det är lite frustrerande, att programledarna är ute efter att "sätta dit" partiledarna, att försöka få dem att se okunniga ut. Foliehatten tycker att utfrågarna borde agera mer som konsumentupplysare. SVT verkar tro att deras uppgift, är att klämma åt politiker för felsägningar och typos. Särskilt mot SD vill man göra så, det är fullt medvetet och med flit av illvilja. Man kanske ska gå en kurs med Maggan Andersson hos SD:s Oscar Sjöstedt om hur man läser en budget. Åkesson hade helt rätt om avtrappningen i SD:s budget.
Någon som tror att SVT kommer publicera rättning om budget och om klimatet? Knappast!

1 kommentar:

  1. Dagens höjdpunkt att läsa dina politiska analyser.
    På något sätt balanserar alla kloka internet krönikörer upp korkskallarna i sjuklövern
    Vilket gör att man inte helt förlorar framtidshoppet. tack

    SvaraRadera