söndag 9 september 2018

Klart besked i Expressendebatten – en röst på C är en röst på S!

Efter bråket i SVT:s partiledardebatt utmanades SD-ledaren Jimmie Åkesson av Annie Lööf på twitter: "Möt mig i valrörelsens sista debatt i morgon, Jimmie Åkesson." På lördagsmorgonen var allt klart. Partiledarna möttes i en sista avgörande migrationsduell i Expressen TV klockan 22.45 igår kväll, bara nio timmar innan vallokalerna öppnar.

Efter debatten står det fullkomligt klart att Annie Lööf är en robot, skapad av medietränare och spindoctors. Inget av det hon säger är genuint.
Hört flera som nu inte tänker rösta på Centern efter Lööfs beteende
och klargörande i gårdagens debatt. Det är ingen säker indikation, men Centern kan tappa väljare p.g.a. Annie Lööfs humör. Annie Lööf säger att det finns ett "ledarskap" från hennes läger. Vad heter den ledaren? För du är ingen ledare Annie Lööf!

"Smockan hänger i luften" säger Jimmie skämtsamt till reportern Niklas Svensson(som gjorde det mycket bra) på Expressen precis innan debatten skulle starta.
Anne Lööf (tillsammans med SVT) har gjort allt för att valet ska bli en folkomröstning om SD! Kan Putin ha hackat henne och SVT, för att gynna SD?

Man måste ändå tycka lite synd om Annie Lööf. Inget av det hon säger är henne själv. Hon har blivit hårt medietränad och beordrad, att låtsas vara Åkessons ärkerival, även om hon ligger och skvalpar på 7%.
Lööf inleder med sina intränade fraser som vi nu hört ett antal gånger: SD:s främlingsfientlighet bla bla... valet handlar om värderingar.. bla bla ..SD sår split i samhället.

Åkesson: Annie Lööf, det är ni i sjuklövern med era dagisbarnsandlådefasoner som "sår split" i samhället. "Allas lika värde".
OJ - Annie förnekar att hon avbröt Åkesson i partiledardebatten i fredags
 
I början av debatten märker man hur lugn Lööf är, jämfört med andra debatter, men det gick snabbt över. Känns som att hon tog åt sig rejält av det Jimmie sa till henne i fredags. Lööf kunde bara hålla sig lugn ett stund och sedan satte ”floskelmaskinen Lööf igång.

Annie Lööf faller gång på gång tillbaka i sina talepunkter och lätt teatraliska utbrott. Hon låter arrogant och gäll. Jimmie Åkesson låter resonerande . Han borde sluta avbryta Annie, men han dominerar ändå. Lööf förde en irrelevant, ideologisk debatt, när hon inte har en aning om ideologi. Annie Lööf förstod inte, att det inte är en debatt, där man ska rabbla upp: "vi ska minska vårdköer, öka tryggheten, bla bla bla"... 99% av tittarna suckar!

Detta var faktiskt en av de bästa debatterna Foliehatten någonsin har sett, alla kategorier. Det är fullkomligt unikt att en debatt mellan två partiledare går till på det här sättet. De får prata till punkt, utan att bli avbrutna. Jimmie Åkesson klädde verkligen av Annie i ämne efter ämne och lämnade henne i bara skinnet. Skinnet är i detta fall rasistkortet. Vad gör Åkesson då? Han klär av henne skinnet också, genom att poängtera hennes partis historia och den nuvarande islamismen som råder inom C. Hon har absolut ingenting att komma med.

Åkesson brukar annars vara bra på att missa öppna mål, men här sköt han skott efter skott i krysset. Annie Lööf anser, att det inte spelar någon roll om man är svensk eller inte. Hon tycker alltså att man bör anställa folk som inte kan språket och vägrar hälsa på kvinnor. Lööf förutsätter att vi ska ha massinvandring som ett axiom.

Debatten gick inte alls som Annie Lööf ville ha den. När argumentet tog slut tar hon upp SD:s rasistiska rötter och rasistkortet åkte fram istället. Foliehatten har aldrig någonsin tidigare sett sådana rasistanklagelser falla så platt. Lööf framstod som en fullständig idiot, utan förmågan att tänka rationellt. Det enda hon kan komma med är att smeta nazister, bevara Sverige svenskt! Man märkte att Lööf fick problem när det fanns tid att bemöta hennes snabba oneliners om "värdegrund" och att "motarbeta främlingsfientlighet". Åkesson kunde tydligt förklara varför hennes floskler saknade verklighetsförankring och man hörde att hennes röst darrade av osäkerhet då och då.

Annie Lööf lyckades bygga upp många halmgubbar, under denna korta debatt:
"varför vill du förminska kvinnors rättigheter över deras kroppar"?
"Judar kan inte vara svenskar enligt SD"
"SD är populistiskt"
"Rasister och nazister som starta rörelsen"
"SD har ingen offensiv kraft att vilja förändra klimatet"
Annie måste byta PR agent. Slänga ord som nazist, offerkofta, populism eller jäm
ställdhetsförnekare, samt bygga upp halmgubbar, blev i längden fruktansvärt tröttsamt.
 
Hon blev totalt överkörd. Lööf blir slaktad. Vad pinsamt det blev till slut för Annie Lööf, när hon tvingades till en seriös debatt. Hade debatten varit längre, hade hon kapsejsat totalt. I denna korta debatt får hon byxorna neddragna totalt, eftersom hon inte längre kan avbryta Åkesson. Åkesson slapp att debattera med 7 partiledare samtidigt. Detta kan vara det största snedsteget, inför ett svenskt val någonsin. Detta förklarar varför inga partiledare vill ta en debatt mot Åkesson ensam. De behöver vara sju mot en. Åkesson skulle krossa Löfvén i en debatt bara mellan dem. Kristersson skulle kanske klara sig lite bättre.

Lööf tvingades erkänna att hon hellre kompromissar med S istället för SD, i alla lägen, oavsett ämne… .. och sen började hon yra om nazister på 80-talet.
Varje gång hon blir totalt ägd drar hon kortet.
Det handlar om ett värderingsval. Så otroligt usel. Har aldrig sett Lööf så här ställd och svarslös. Hon kan verkligen inte bemöta hans argument. Hon börjar bara tjata om andra saker, hela tiden...

Varför är Annie så extremt fixerad av invandring? Hon själv bor i vitt homogent villaområde i Lidingö, hon är bara med vita rika? När såg någon henne på bild med invandrare senast?
Insåg Lööf inte problemen med invandringen, när hon själv satt i en regering som förvärrat läget. Hon saknar trovärdighet i integrations- och migrationsfrågor. Få vill ha hennes politik och SD toppar ständigt, när frågan handlar om vilket parti som har mest trovärdig migrationspolitik. Nu lyckades Åkesson köra över Annie Lööf i varenda argumentation, när han släpper PK-tvångströjan och talar ärligt om problemen som finns i Sverige. Han blottlägger  totalt, att Annie Lööf inte har något djup eller lösningar på de problem som Sverige står inför som hon själv varit en del i att skapa. I frågan om invandring attackerar hon Åkesson och säger, att han inte vill ha invandring, inte vill ha integration. När Åkesson svarar henne, presenterar hon inga lösningar på problemet, utan rabblar bara PK-floskler som allas lika värde, jag står upp emot rasism, du är nazist. Hon nämner inte ett ord om att hennes eget parti och socialdemokraterna har haft med äkta nazister att göra. Hon kan inte föra resonemang, om de förs på ett djupare ärligt och öppet plan.

I ärlighetens namn tror
Foliehatten inte, att Lööf hade förväntade sig, att Åkesson skulle acceptera debatten. Hon känner till SVT:s avståndstagande (som var helt absurt) och med debatten ville hon visa att hon kan "gå hela vägen" och hoppas på att Åkesson skulle säga nej, så att hon sedan skulle kunna spela ut "Åkesson är feg"-kortet. Sedan märks det ganska tydligt att Lööf inte kan hantera en debatt med Åkesson själv, utan att behöver ha stöd, från ytterligare sex partier. 1 mot 1 istället för 7 mot 1. Åkesson känner till att Bilderberg Annie har insider info när Åkesson säger "Det känns som att du vet något, vi inte vet."

Debattens bästa: Åkessson: "jag har 7 partier mot mig. Det är inte populism".

I regeringsbildningen blev Annie Lööf helt ställd av Jimmie Åkesson fråga:  ”är Annie Lööf bered acceptera moderaternas invandringspolitik?”
Lööf erkände att hon kommer bedra Alliansen, hon är förtjust i vänstern. Grattis alla centerpartister.... nu är er historia snart förändrad totalt.
Bra att Åkesson lyckade få ut ur Lööf att Centern kan tänka sig att lämna Alliansen för S + M
P, bara för att inte ge SD något inflytande över Alliansens politik. Det är den ytterst viktigaste biten information som alla väljare har rätt att veta och då blir det också förklarligt varför Annie Lööf var på Bilderbergmötet 2017.

Foliehatten tror att valresultatet kommer att bli sådant att Alliansen, måste söka stöd hos SD. Socialdemokraterna behöver inte ställa sig den frågan, för de och MP kan välja mellan Centern eller Vänsterpartiet. Löfven ser heller Centern och Annie Lööf.
Precis detta klargörande
alla vill ha innan valet. Bortkastat att rösta på M om migrationspolitiken känns viktig.
Vad gör M och KD i så fall? Går till SD?

Synd att det här inte går i en kanal som alla ser, det här var bästa debatt Åkessons deltagit i. Väldigt klargörande debatt såtillvida, att den visar att Åkesson är pragmatisk och realistisk. Annie Lööf är kvar uppe i elefantrummet och vill bara prata värderingar och ideologi. Fullt upptagen med att positionera och signalera. Den verklighetsfrånvända approach som gett oss alla de här problemen. Så otidsenligt, så värdelöst.
 
Fantastisk avslutning också av Åkesson. Han fullständigt krossade det falska påståendet om "abortgränsen" som florerat de senaste veckorna och uppmålat SD som ett kvinnofientligt parti. Abort efter v 12 ska fortsatt vara möjlig, men den utredning som sker v 18 ska ske i v 12 istället, såldes inget märkligt alls! Man såg att Lööf helt tappad i hakan och hon förstod, att hon förlorade slutordet.  Lööf trodde på ett totalförbud från SD:s sida.

Åkesson var avspänd och sig själv. Svarade med sunt förnuft och med hjärtat. Annie
Lööf var som en robotgräsklippare fylld med inprogrammerade floskler. Foliehatten väntade bara på, att skivan skulle börja hacka eller fel floskel-spår skulle väljas från hårddisken. Vad obehaglig hon är!
En sanslöst storartad final av Jimmie
Åkesson, som nu sannerligen gjort sig förtjänt av titeln "Partiledare för Sveriges största parti."

SD kan tacka Annie Lööf, för att hon återigen är en av SD:s bästa valarbetare! Vilket självmord att utmana SD i deras paradgren. Vill man sätta dit Åkesson, så ska man definitivt välja ett annat ämne. Det här var en debatt som Lööf inte borde tagit.
Annie sköt sig i foten, ville utmana Åkesson en gång till och så illa det gick Hon kan verkligen inte argumentera för sakpolitik utan kan endast säga "du äj rasist!!!"

Den största behållningen av debatten, är att det nu står helt klart att en röst på C sannolikt i förlängningen är en röst på sossarna. Centern har gjort sig själv irrelevant som "
mitten"-parti. Efter debatten insåg Foliehatten, vilka olika slags matcher Åkesson och Lööf har spelat tidigare i sina partiledardebatter. Lööf har kunna stå uppe på läktaren och kasta ”ruttna ägg” på Åkesson, medans han istället varit nere i ringen med alla lejonen mot sig. Det har gett dem lite olika nivåer på träningen. Tur för Annie Lööf och hennes parti att detta debacle skedde sent på kvällen, dagen innan valet och inte mitt i veckan på bästa sändningstid.
Det bidde ingen Macron, det bidde en flickrumsautist
och ett stödparti åt sossarna.
Detta blir en klassiker på Youtube!
Enligt Aftonbladet vann Annie Lööf stort, de ni! Melin har nog tittat för djupt i vinglaset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar