tisdag 18 september 2018

En läkare skall se skillnaden på man och kvinna!

Foliehatten anser att en läkare skall kunna förstå skillnaden på konvexa och konkava könsorgan. Vem vill bli behandlad av någon som inte tror på, de mest basala sanningar om hur människokroppen fungerar? Ska man vid narkos bara strunta i patienten och behandla alla som en enkönad massa? Var slutar dumheterna?

Det är väldigt allvarligt att dessa feministiska flat earthare nu ifrågasätter seriös vetenskap. Ibland tror man att man är i den där filmen, där jordens befolkning bara blir dummare och dummare.
 
En kvinnlig student som enligt källa är aktiv inom FI vill få Germund Hesslow, professor i neurofysiologi, sparkad från läkarprogrammet på Lunds universitet, eftersom han vågar påstå att det finns biologiskt grundade beteendeskillnader mellan män och kvinnor. Enligt uppgift och det är komiskt, att denna kvinnliga student inte ens läste aktuellt program. Förmodligen inte smart nog, för att kunna bli läkare. Utan det var bara saker hon hade hört. Så denna student läser förmodligen saker som sociologi där alla kommer in.

Tidningen Lundagård hade en artikel om detta!
Germund Hesslow, professor i neurofysiologi som undervisar i ”Arv och miljö” på läkarprogrammets andra termin, hyllas av sina studenter. Han är påläst, pedagogisk och retoriskt begåvad. Vi lär oss jättemycket av hans föreläsningar, säger Felicia, som går sin andra termin på läkarprogrammet.

Sedan kryper det fram, att föreläsningen som rör könsskillnader. Felicia(fingerat namn): ”Då blir det politisk propaganda, inte nyanserad undervisning.”
Hon påstår att Hesslow blandat in politiska åsikter. I ett inlägg på DN Debatt (19/2 2005) skrev Hesslow bland annat: ”Den moderna feminismens program kan inte genomföras i ett civiliserat samhälle. Män och kvinnor är biologiskt olika. De skilda livsval som män och kvinnor gör har ofta en biologisk grund och kan därför inte automatiskt tas som belägg för diskriminering.”

Felicia anser att fakta, kunskap och vetenskap är politisk propaganda. Felicia har problem att förstå skillnaden mellan vetenskap och politisk propaganda. Genus och feminism är ingen vetenskap och de är sprungna ur marxismen och den riktning den tagit beror på dessa vänsterfilosofer som tillhör inriktningen Frankfurtskolan, redan före -68 ville Herbert Marcuse hitta andra grupper som kunde genomföra en social revolution, kvinnor var en av dessa grupper. 

Riktig kunskap baseras på vetenskap och som framförs av riktiga professorer. Felicia förstår alltså inte skillnaden, mellan riktig vetenskap och vad du tycker som är politisk propaganda.

Sophie
(fingerat namn), en klasskamrat till Felicia säger: ”Det är konstigt att han får föreläsa i ämnet när han så uppenbart argumenterar för en viss ståndpunkt och förlöjligar alla andra förklaringsmodeller. Dessutom är könshormoner i nervsystemet inte hans forskningsområde, så jag förstår inte varför fakulteten ens tilldelar honom den uppgiften.”

Germund Hesslow tillbakavisar kritiken från Sophie och Felicia: ”
Jag har varit ytterst noggrann med att hålla mig till det vi kan veta och belägga vetenskapligt. Vad jag lär ut är balanserat och nyanserat. Det här låter som förevändningar för att slippa föreläsningen, slippa det man inte vill höra.”

En kommentar till vad Felicia har påstått. ”Ja, problemet är att den studenten är på fel plats! Hon bör i stället öva sig på att säga “vill du ha en stor strips också” på flera språk. Alternativt kan hon plugga glosor som “patriarkat”, “läs på”, “könsmaktsordning” och så vidare. Detta behöver endast göras på svenska, eftersom det bara är relevant på genusinstitutionen.”

Det hela har här uppmärksammas av den ideella föreningen Academic Rights Watch. Ni kan följa en intressant mailväxling!
 

Det är som vanligt. När feminister kritiserar, så kritiserar dom aldrig fakta eller åsikten. Dom hävdar att man istället borde säga och göra andra saker. Även i detta fallet så är det så. Felicia ifrågasätter inte det som Hesslow föreläser om, utan hon ifrågasätter att det lärs ut. Hon föreslår vidare att andra saker lärs ut och ger exempel.
Felicia nämner trauman som oftast upplevs av kvinnor. Denna eventuellt obearbetade trauman kan i sin tur påverka fostret och föräldraskapet p.g.a. lägre tröskel till ångest, samt högre kortisolnivåer. Är inte detta biologi som eventuellt kan påverka beteendet i barnet, men att beteendet ter sig olika p.g.a, generella biologiska skillnader hos dom två könen?
Det som kommer fram, är att hon helt avvisar biologin, fastän hon själv nämner faktorer som kan ha påverkat.

Hesslow gör vetenskapligt välgrundade påståenden om biologiska könsskillnader i beteende. De har skillnaderna är baserade på väl prövade och solida teoretiska ramverk, stöds av tonvis med empirisk forskning och hör till de bäst replikerade fynden inom beteendevetenskaperna. Att vetenskaplig fakta uppfattas som politiska åsikter av FI-studenter är en helt annan sak. Det handlar om vetenskapligt vedertagen information och Hesslow personligen har troligen väldigt lite med studierna att göra, mer än att han förmedlar ett vetenskapligt konsensus på området.

Samma som när någon vill försöka reda ut vilken grupp män som våldtar. Då vill feministen att man inte skall göra det. De föreslår vidare, att alla istället bör stanna vid inställningen att "det är män" som våldtar. Mer information får man inte söka.
Dagens feminism är fruktansvärd och låter vi det gå för långt så kan det faktiskt ödelägga mänskligheten.

Detta är så tragiskt att det inte finns ord att beskriva. Att
flera program jurist, lärare och liknande redan börjat styras av dessa individer är väl en sak, men när de nu ger sig in på naturvetenskapen, är vi riktigt illa ute. Svenska universitet kommer falla som en sten i konkurrensen med de andra.

Feminismen är den nya statsreligionen, vetenskap som inte passar världsbilden motarbetas. Kristendomen kostade västvärlden drygt tusen år av vetenskapliga framsteg, hur mycket kommer feminismen kosta oss?
 
Att klaga är väl en sak. Men att få någon sparkad? Det är bara överpolitiserade människor med trasig bakgrund som tror de har så rätt, att andra inte är värda vatten. Fi-studenten kommer att ställa till med problem överallt. En ny Malena Ernman, som låter sina egna demoner få utlopp genom starkt vinklad ideologi som i värsta läge slår ut sin egen familj. Otäckt med alla nutcases som dyker upp, och syns via media. Egentligen ska man ignorera dem, för deras egen skull.

För fem år sedan hade folk lyssnat på detta. Nu är det bara tragiskt.
Tyvärr har Sverige inte utvecklats åt det förnuftiga hållet, de senaste åren och det kan vi tacka den rödgröna regeringen för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar