tisdag 4 september 2018

Spekulationer om den kommande regeringen!

Stefan Löfven på DN Debatt: "Socialdemokraterna står till förfogande för att leda en koalitionsregering, om inget av blocken får egen majoritet.”

Allt för att stänga ute SD och för att behålla makten själv, för det måste såklart vara S som styr. Foliehatten har varit motståndare till att spekulera, men när han fick se Löfvéns uttalande, ändrade han sig.

Alla förstår hur ”maktkåt” Löfvén är. S är ett maktparti
och Löfven har storhetsvansinne. Klart att Löfven vill ha en koalitionsregering, det är enda möjligheten för honom att få sitta kvar. Makt berusar och han vill tydligen sitta kvar till varje pris. Foliehatten undrar varför?

Ett som är ganska säkert är, att vi under nästa mandatperiod kommer att få en lågkonjunktur och då sitta och hantera en sådan, måste vara en mardröm för varje parti. Det kommer att bli drastiska neddragningar och hur kommer bostadsmarknaden att klara sig? Får vi en krasch där, är vi verkligen illa ut och alla som är högt belånade kommer att få problem. Inget önskescenario!

Om vi återgår till Löfvéns erbjudande att S ställer sig till förfogande, att bilda en regering. Allt hänger på hur valresultatet kommer att sluta. Enligt de opinionssiffror som finns som för övrigt varierar väldigt mycket, kan S få ,allt från 26 till under 20%. Hamnar S på ett valresultat under 20% ser vi ett rejält stukat parti. För att bilda regering kommer det att krävs minst 45% av rösterna.
Får S 25% är situationen helt annorlunda.

Sossarna har länge positionerat sig som ett mittenparti. Kanske två mm åt vänster från mitten, om man tittar riktigt noga. Det inte särskilt uppseendeväckande, att S närmar sig samarbete med partier från "andra sidan", det var som bekant aktuellt redan i regeringsbildningen 2014, men då höll Alliansen ihop. Chansen att Alliansen håller ihop, efter detta val är liten. Med största sannolikhet kommer vi se, en regering som innehåller S, MP,  C och L, med passivt stöd av V. Det kommer knaka i fogarna men det kommer kanske att fungera.

Kravet på vinstbegränsning i välfärden kan S nog släppa, om de får L och C med sig. I frågor som rör arbetsrätten och skattepolitiken står de fortfarande ganska långt ifrån varandra. Löfvens mittenflört, har gång på gång nobbats av de berörda partiledarna. 

Det enda
Löfvén är intresserad av, är att spräcka, en gång för alla, den så kallade Alliansen. Han vill inte regera med stöd av SD för det skulle innebära att Alliansen var intakt som opposition. Tror Löfvén på allvar, att Centern och Liberalerna(likt MP) är så dumma att de medvetet väljer att utplåna sitt stöd i opinionen genom att agera dörrmatta åt S, utan att få något rejält i retur!

Löfvén vill samarbeta med Centern som i sin tur vill öppna landets gränser på allra vidaste gavel. Sen ska invandrarna enligt Lööf, visserligen inte få några bidrag, så de som kommer hit blir tvungna att jobba för en tiondel av lägsta lön och samtidigt slå ut alla svenska låglönearbetare.

Liberaler och
Centern har en hel del att fundera över, innan de hoppar på erbjudandet från Löfvén. Vi får hoppas att det finns strateger i bägge partierna. Frågan är, om det är värt för dessa partier, att gå in i en regering med Löfvén, om de inte får långtgående försäkringar av Löfvén, att han kommer att ta rejält hänsyn till deras politik. Går de med i en regering och inte får några försäkringar, då kommer de att åka ur riksdagen i nästa val. De 2 partierna har ingen ideologi i praktiken, mer än borgerlig. Men släpper de ankarlinan, är de på djupt vatten.

Löfvén utgår från att tillräckligt många i Sverige fortfarande är förståndshandikappade. Det är utspel, för att i ett senare skede kunna muttra någonting om att de inte tar sitt "ansvar!"

Om MP klarar 4% spärren, vilket inte kan anses vara självklart, trots det varma vädret i somras. Skulle de klara spärren kan de tacka vädret och inte klimatet för detta.
Frågan är om S, vill ha med MP i en ny regering. Löfvén har inte gett några klara besked om detta. Problemet för Löfvén är, att skall han få en stabil majoritet , måste han ta med MP. Märkligt att det finns så många totalt okunniga personer i detta land som går på alla historier om klimatet.

Om vi får en mittenregering med S, MP, C och L och frågan är: problemet V och Sjöstedt! Kommer man att släppa in dem i regeringen, vilket Sjöstedt vill?  Han har också sagt att V kommer att vara väldigt tuffa om de skall stödja en mittenregering.

En mittenregering är: " En garant för fortsatt islamisering av Sverige och i dess spår, våldtäkter, kvinnoförtryck, ett allt större skugg- och parallellsamhälle, allt sämre välfärd, ännu fler bilbränder, mer dödsskjutningar, upplopp, ännu fler fattigpensionärer. Det blir också en garant för ett växande SD och politikerförakt och ytterligare 4 förlorade år, väntar det svenska folket!

Det som är intressant är, att inget parti vill samregera med SD. Alla partier vet, om man säger innan valet, att de samarbeta med SD, får hela den tredje statsmakten efter sig. Ingen glömmer väl när Kindberg Batra, sa de förbjudna orden och vad som hände sedan!

Den senaste veckan har flera institut höjt väljarstödet för S och att SD tappar uppåt 3%. Frågan är hur pass vinklade dessa siffror är. En statsvetare uttalade sig häromdagen i SVT, att alla institutet ”bommat” SD i flera val och förmodligen är det samma sak denna gång. Den Bonnierägda sfären gör allt, för att skriva ner SD!

Om Foliehatten gissar rätt ser vi ett SD kring 30% och M på cirka 16-17%! Den stora skrällen i valet kan bli Alternativ för Sverige. Deras strems på nätet, har setts av mer än en halv miljon människor! För att klara 4% spärren behövs 250.000 röster
. Den stora frågan är nu, hur många av den halva miljon som tittat på deras strems, kommer att rösta på dem? Foliehatten varnar för en skräll!

Ett alternativ kan bli en regering bestående av SD, M, KD(om de klarar 4%) och AfS!
Som sagt detta är bara spekulationer! Sent på söndag eller tidig måndag morgon får vi ett svar och ett skulle inte alls förvåna, om vi får vänta till onsdag, för att få ett definitivt svar!


Foliehatten tror att vi ser de gamla partiernas sista dödsryckningar. Dagens partier är anpassade för 1800-talets problem och inte för dagens. Åren 2018 till 2022 kan nog bli en besvärlig period i svensk historia. Under 2020-talet har vi nog, en helt annan partipalett att välja mellan.

På en mänsklig nivå måste man beundra Löfv
én för att ha stått ut med MP i fyra år. Om han tar ett järn i bland, är det fullt förståeligt, många hade nog börjat med tyngre grejer.

Sveriges statsskick är uppbyggt på att antingen ett parti får egen majoritet i riksdagen eller att flera partier går samman i en koalition. Samtidigt är blockpolitiken ett förhållandevis nytt fenomen i Sverige, detsamma gäller mängden partier.

Det finns röster som menar att Sveriges grundlag bör ändras, för att bättre anpassas till den verklighet som råder och Foliehatten är enig med dem, ett alternativ är att närma sig den tyska konstitutionen som är utmärkt uppbyggd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar