lördag 3 mars 2018

Alltid samma fiende – Ryssland!

Svenska myndigheter kraftsamlar för att möta en befarad våg av desinformation inför riksdagsvalet. Nu har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) via Fredrik Konnander gett sig in i leken och kommer med en del påståenden:
”Ryssland försöker splittra Sverige genom att elda på den infekterade migrationsdebatten. Syftet är att rikta fokus bort från internationella frågor som Kreml vill ha inflytande över. Det är den gamla härska och söndra-tekniken.”

Ryska påverkansoperationer är plötsligt på allas läppar – men hur ser de ut i praktiken? Och kommer det största hotet verkligen från Ryssland?
Ryssland behöver inte splittra Sverige, det gör den svenska regeringen. Vi har aldrig tidigare sett en sådan politik som är emot sina egna medborgare som den svenska regeringen bedriver. Ett lands regeringen ska bedriva en politik, som gynnar sina egna medborgare. MSB agerar som propagandaorganen i Sovjet och DDR. Man säger en massa saker som dom flesta ser framför sin egna näsa, i sin egna vardag, att det inte är sant. Skillnaden är den, att i Sverige är det fler som tror på propagandan, än det någonsin var i dom gamla kommunistländerna. Vi har hört, allt bra kommer utifrån, översätter man det, så blir det, alla länder är bra förutom Sverige.
Den svenska regeringen agerar springpojkar åt någon i utlandet, vem det är får ni själva lista ut.
Eftersom Ryssland /Sovjet har för vana att invadera sina grannländer, så är nog bra att vara vaksam!

Twitter är, i alla fall jämfört med Facebook, en liten kanal. Men plattformen används av många journalister och medier, kan den ändå ge ett enormt genomslag. Falska konton har lyckades lura etablerade medier, att upprepa deras budskap. Medier och politiker, men även väljare, måste fundera på vilken roll man har i flödet.
Ett polariserat samhälle blir försvagat och det gynnar dess fiender. De kan utöva inflytande, utan att rusta med kärnvapensystem. Det är billigt och praktiskt.
Trots allt är det största hotet mot valrörelsen, att det kommer inifrån, inte från Ryssland.
 
Undrar om Konnander har klart för sig, att alla de problem som svensken upplever i Sverige inte är fantasiprodukten av rysk propaganda? Skall man tro honom, så finns det inga ekonomiska obalanser och ingen bristfällig integrationspolitik. Utanförskapsområden och organiserad brottslighet existerar inte? Samövningarna med NATO har inte ägt rum? Det är snarare så ,att svenska desperata sossepolitiker, är så jädra rädda att förlora makten och ansiktet, att de börjar skylla problemen de skapat på utomstående "påverkare". Dessutom har sossarna avslöjats med att själva ha ”trollfabriker!”
 
Det är skrämmande och precis som andra dåliga stater gör, för att vända uppmärksamheten från de inrikes problemen till något  "farligt utanför", för att försöka hålla ihop landet. Äckligt skrämmande. Och snart börjar de ta folk och skylla på att de var ryska spioner eller nå
got i den riktningen!

Har många svenskar blivit så helt hjärntvättade av utländsk propaganda till en sådan grad, att
de är villiga att förråda landet genom att tala illa om det ute i världen?
Kan en lösning vara att stänga ner alternativ media(som de rödgröna vill) och socialt stigmatisera hjärntvättade "snackare" i samhället, så att ingen tar del av verklighet
sbilden och inte heller lyssnar på de som yttrar en alternativ åsikt i vardagen?
 
Vissa beskriver det här som ett problem som kommer från främmande makt. Även om vi ser omfattande och systematisk påverkansverksamhet från främmande makt är detta inte roten till problemet. Den finns inom oss, polariseringen som sliter
itu samhället. Tidigare fanns politiska konflikter, men också en gemensam bild av hur samhället ska se ut, det var svårt att rucka på förtroendet för myndigheter, för valprocessen. Men nu ser vi rädsla och misstro. Det kan interna och externa aktörer utnyttja.

Informationspåverkan är en trend. Alla pratar om det, men långt ifrån alla vet vad det är.
När skall det gå upp för svenska folket, att ingen är imponerad av att vi är en "humanitär stormakt", de bara skrattar åt oss och vill ösa över ännu fler invandrare på oss, eftersom vi visat oss så villiga redan. Vi bugar och tackar!
I den riktiga världen får man ingen respekt för att vara en dörrmatta. Det enda man får är servila ryggdunkningar som genast övergår i förakt, så fort man inte spelar med i deras spel.
 
Om Konnander stannar till och ser sig om i dagens Sverige skulle han se:
tittar man på Melodifestivalen, inser man att Sverige är moraliskt dekadent,
läser man MSM, ser man då och då artiklar som hetsar mot Ryssland och den ökar på den växande russfobin,
Sverige välkomnar hemvändande IS-terrorister och kan inte ens lagföra terroristerna. Känns som att lag och ordning upprätthålls.

För några år sedan fanns en intressant artikel i Focus om Sveriges hemliga propagandasoldater. Läs artikeln för att få en bakgrund till vad som pågår! 
De hemliga propagandasoldaterna är utbildade i USA och var med och störtade Khadaffi och det är berättelsen om Försvarsmaktens senaste vapen. Går man in och granskar det svenska försvarets psykologiska krigföring, desto fler blir frågorna. Här har vi ett förband som agerar i krigstid såväl som fredstid som arbetar mot militära målgrupper, såväl som civila. Som påverkar politiska processer och bedriver opinionsbildning, men varken är demokratiskt valda eller ens öppna med sin verksamhet. Vad får de ens – rent lagligt – göra?

Redan för åtta år sedan skrev Alliansregeringen att man måste ”analysera”, de legala och folkrättsliga aspekterna för att klarlägga förutsättningarna för och konsekvenserna av att Försvarsmakten utvecklar en offensiv förmåga till informationsoperationer!
Juridiken var helt enkelt oklar. Frågan utreddes av Fredrik Konnander vid Försvarshögskolan i en psyops-studie som pågick i sex års tid. I dag konstaterar han: ”Det finns inga legala restriktioner för vad psyops får göra enligt svensk lag.”
Inga varningsklockor som ringer?

Fram tills valet kan vi framemot flera artiklar, på samma ämne. Folk ska akta sig för att läsa kritik mot massinvandring och mångkultur, för det är ryska troll som skriver överallt på nätet om detta. Partier som SD är förmodligen styrda av ryska agenter. Det partiet kommer också snart förbjudes för att skydda Sveriges säkerhet.
Precis som massinvandringen, är det som just leder till splittring. Om Ryssland verkligen var ett hot och var intresserad av Sverige, skulle de arbeta just för att göra Sverige än mer icke-homogent. De skulle ösa in pengar till MP. Bekosta gratis resor och smuggla in massor av ensamkommande afghanska män in till Sverige. Just detta är möjligen exakt, vad de faktiskt kanske gör. Sådant är liksom vad MSB borde fokusera på.
Dan Eliasson är nu högsta boss för MSB och nu skall han leda sossarnas trollsvans. Eliasson satt i SVT och tyckte synd om och vurmade för mördaren som nära nog skar huvudet av AlexandraMezher!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar