onsdag 7 mars 2018

Etableringsjobb, enkla jobb listan kan göras lång med olika namn på samma jobb!

Valet närmar sig och för sossarna är det livsviktigt att vissa upp ”tillrättalagda” arbetslöshetssiffror! Sossarna kommer att gå ut med att arbetslösheten minskar, tack vare deras framgångsrika politik! Inget annat än valfläsk!
Ett led i detta är att återigen försöka komma med en ny arbetsmarknadsåtgärd, så att invandrare kommer ut i arbetslivet. Så börjar politikerna om från början igen, med någon ny fantastik arbetsmarknadsåtgärd. Som politikerna alltid har gjort de senaste åren, med något nytt namn, samtidigt som de puttar in mer pengar, för att åtgärden skall ge större effekt. Regeringens senaste panikåtgärd, är nu "etableringsjobb" som kommer att visa sig vara helt verkningslöst som tidigare försök. "

Regeringen och arbetsmarknadens parter har kommit överens om att införa etableringsjobb för nyanlända och långtidsarbetslösa. I måndags presenterades förslaget av arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson. Arbetsgivarens lönekostnad ska enligt förslaget uppgå till 8 400 kronor per månad, medan den statliga individersättningen ska uppgå till högst 9 870 kronor per månad.
Arbetsmarknadens parter och regering hoppas att satsningen ska omfatta minst 10 000 personer. De första etableringsjobben kan bli aktuella om ett och ett halvt år. Innan dess ska programmet anmälas till EU för godkännande och lagändringar som krävs måste godkännas av riksdagen.

Det kan också bli en rejäl högkonjunktur för den som sökt asyl i flera identiteter. Subventionen är skattefri och dessutom högre än den kostnaden arbetsgivaren skall betala i "lön". Migranter med flera identiteter, kan alltså betala en företagare, för att få ha en anställning. De som kan tjäna pengar på detta beslut är arbetsgivarna. Speciellt de som är oseriösa och bara utnyttjar systemet.

För att vara ett land som porträtterar sig som ledande mot diskriminering,
är Sverige mycket bra på att diskriminera sin egna inhemska befolkning. Det är bara att gå ner till valfri myndighet och kontrollera reglerna, så kommer du ha olika rättigheter och skyldigheter beroende på din ålder, ditt kön, sociala omständigheter, familjestatus, din etnicitet och inte minst av allt, din religion. tragiskt det här landet har blivit. Många ser ingen anledning till varför någon som har varit arbetslös länge, ska ha rätt till fler hjälpinsatser, än någon som nyligen blivit av med jobbet. Bara en sådan åtgärd är ren och skär diskriminering.
 
Varför blundar politikerna eller begriper de inte, att Sverige är ett högteknologisk utvecklad land, där väldigt många är välutbildade eller har bra yrkeskompetens och de som inte uppfyller arbetsmarknads krav har svårigheter att ta sig in på denna marknad. Lönsamhetskraven har också medfört att robotar eller digitaliserad verksamhet, har medfört att enkla jobb har tokslaktats!
Enkla tjänstejobb som tidigare kostat företagen 20.000 kr kommer nu att kosta 10.000 kr, men jobben blir givetvis inte fler. Klassisk lönedumpning helt enkelt.

Kommuner kommer kanske att använda sig av subventionerna. Genom att anställa dessa under en kortare A-kasse-kvalificerande tid, så kan de sedan dumpas över på A-kassan, så att även den efterkommande arbetslösheten sponsras av oss skattebetalare.
Man måste inse att alla konstgjorda system baserade på subventioner, bidrag och avdrag på något sätt kommer att utnyttjas på ett icke avsett sätt. Eftersom marknaden inte efterfrågat det som sedan subventioneras, så behövde det från början inte göras. Men så tänker givetvis inte socialister.
Först provade man enkla lösningar, sedan dyra, sedan svåra. Inget kommer att hjälpa. Återstår då endast den slutliga lösningen!

Vad som behövs är en rejäl rensning i bidragsdjungeln. Hanif Bali har visat att det lönar sig ekonomiskt att leva på ersättningar, istället för att arbeta. Foliehatten vill betona att den föreslagna reformen, inte kommer lösa integrationen.
På twitter skrev Bali: Här och här!
En familj med fyra barn i Storstockholm med genomsnittshyra kan plocka ut 33 000 kr netto i olika bidrag via socialen och Försäkringskassan. Gissa hur mycket de får ut om en i familjen börjar jobba med en normal ingångslön på 18 000? 33 000 kr. Trots 160 timmar mer slit.
Gissa hur mycket de får ut om båda vuxna i familjen börjar jobba med en ingångslön på 18 000?
34 000. Så +1000kr för 320 timmars mer slit,exklusive kostnader för arbete som lunch, transport.”
”PS. När jag publicerade dessa uppgifter igår på Twitter utan källhänvisning (med flit) så framträdde ett otroligt intressant fenomen från vänster. ”Lögnare", "Varför ljuger du?", "rasist propaganda", "Brunt siffertrix", "husblatte" var några av kommentarerna. Till och med några kändisar som Soran Ismail gav spridning till lögn anklagelserna mot mig.

Jag visste ju att detta skulle ske, en klassisk politisk fälla. Så idag publicerade jag mina källor (se bifogade skärmdumpar från socialstyrelsen och försäkringskassan uträkningar). Tystnaden är total. Vi har alltså så höga bidrag i Sverige att t.o.m vänsterfolk som vill ha höga bidrag inte tror på det.”
Now thats ironic.
(Hyran på 12515 kr är enligt Försäkringskassans föreskrifter om acceptabel genomsnittshyra för 4 barn i Storstockholm)

1 kommentar:

  1. Var "plusjobb" redan så "utslitet?
    Har det blivit "etableringsjobb" i stället?
    Lyckades man en gång går det säkert en gång till...

    SvaraRadera