fredag 16 mars 2018

Amnesti för ensamkommande på det persiska nyåret!

Släpp fångarne loss, det år vår. Eller hur lågt ska man dra det? Kan kriminella kineser slippa åtal under det kinesiska nyåret, kan andra också slippa åtal? Kanske borde svenskar få ha en straffri dag på nyårsafton? I DN/åsikt debatt vill Shervin Shahnavaz, Medicine doktor och psykolog, att Sverige bör ge alla afghaner amnesti. Ett utmärkt tillfälle vore att göra det på det persiska nyåret som infaller den 20 mars!
Shahnavaz: ”Eldfesten och det persiska nyåret är bara ett exempel av många bidrag till den svensk kultur från persiska och afghanska kultursfären. Många ensamkommande har redan bidragit till att väcka liv i svenskt civilsamhälle, kultur och idrott samt visat engagemang för jämlikhet och rättvisa bland medborgare. I regeringen finns dessutom en tidigare gömd asylsökande från Iran, civilminister Ardalan Sherkarabi. ”

Googlar man på den gode Shervin Shahnavaz är han förvisso både psykolog och Dr.med.sci (inom psykologi, han är alltså inte läkare) men i första hand är han en rabiat aktivist inom de flesta av knasvänsterns hjärtefrågor och då inte minst feminism. Gift med en högprofilerad så kallad genusvetare. Att han genom sina titlar försöker ge tyngd åt ett rent politiskt utspel är så urlöjligt, att man rodnar å hans vägnar.
Vilken värld lever denne Shahnavaz i - väcka liv i svenskt civilsamhälle…..? Har han inte satt på sig skygglapparna? Persiskt nyår är inget skäl för amnesti.
Nu har vi fått kultur, idrott och ett övermått av engagemang för jämlikhet och rättvisa, behövs inte fler persiska och afghanska missionärer för detta.
I Sverige, så har vi vår egen eldfest sedan gammalt, stavas valborgsmässoafton!

Dagligen möts vi av rubriker i media, där afghaner som på löpande band blir dömda för diverse brott. #Vistårinteut, #skickamejistället och #låtdeungastanna anser att de ensamkommande barnen/ungdomarna har kämpat tillräckligt och för länge. Amnestibeslut under det persiska nyåret, är inget annat än en självklarhet för dem.
Men är det inte så, att de ensamkommande har kämpat genom att inte acceptera ett nej, begå brottslighet, begå bedrägerier och har fått sin riktiga ålder avslöjad! Sverige är ett land med lagar. Man kan inte bara ge amnesti bara sådär, baserat på känslor.
 
Begriper inte Shahnavaz, att det inte behövs fler sådana här utspel där invandrare talar om för oss svenskar, hur vi ska sköta vårt land. Det provocerar mer än vad avsändaren förstår och bidrar därmed till att stärka hatet mot alla invandrare.
Amnesti är inte något man ger till en person som begått brott. Amnesti har inget att göra med uppehållstillstånd eller inte, lika lite som amnesti skulle betyda att man ger körkort till någon som inte uppfyller kraven. Brottet de afghanska männen begått är bedrägeri eller liknande, när de har ljugit om ålder, ursprung(många från Iran) och förföljelse.
Det känns som om den där psykologen behöver en egen psykolog som kan bena ut, varför denna person, tappat all rim och reson?

En typisk vänsterpsykolog som försöker pådyvla folk hans förvridna verklighetsuppfattning. Väldigt många iranier håller inte alls med honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar