måndag 5 mars 2018

Italienska väljare har återigen svikit svenska journalister!

Det Italienska valet har åter visat vad gemene man anser om globalism och om massinvandring. Långt om länge gick SVT nu på morgonen och meddelade, att valet i Italien var ett katastrofval för socialdemokratin och vänstern!
Löven vet vad han har att vänta sig nu: ett prakt fiasko! Men nu är inte Löfven ensam i riksdagen om att stödja massinvandring och administrerandet av den, han har stöd av sex andra partier! Om Löfvén faller i hösten val, så är det en pyrrhusseger - det finns andra partier som gladeligen plockar upp och bär hans fallna mantel. Ur askan i elden.
 
Den sittande regering i Italien gick inget vidare. Vad man kan förstå, långt sämre än var opinionsundersökningarna visade. Det kan bli en liknande kalldusch i Sverige för Lövfén & Co. S får 20 % istället för dom närmare 30% som opinionsundersökningarna talar om.
Socialdemokrater går mycket dåligt runt om i Europa. I Norge blev dom i höstas största parti, men förlorade valet. Skulle det vara val nu skulle dom få runt 20%. I Tyskland så gick AfD om SPD i en undersökning nu i veckan. Katastrof för SPD.
Det vi nu ser är del av större rörelse i Europa, där man efter 50 års obruten socialistisk hegemoni slutligen börjat inse, att den socialistiska drömmen är en brutal mardröm. Trenden är entydig! Sossarna i EU har själva banat väg för den största högervågen och missnöjesyttringarna i mannaminne i Europa. Snacka om att skjuta sig i foten upprepade gånger.
Det vi ser är en reaktion i elfte timmen och den femtionionde minuten när hela Europa står och vaggar på raden till den nymedeltida avgrunden. Folk verkar slutligen ha insett, att en drygt 300 års makalös utveckling är på väg att nå sitt slut p.g.a. en verklighetsfientlig socialistiskt politisk elit.Pasokifieringen i Europa är ett uttryck för denna, av massorna, nyfunna insikt.

SR kör mest med den briljanta analysen att inget av blocken fick egen majoritet att bilda regering, den lilla detaljen att Lega fyrdubblade rösterna kommer bort i bruset.
Lega går från 4% till 18% och anti etablissemangspartiet och anti EU partiet 5 stjärnerörelsen största partiet och socialisterna gör ett katastrofval, där har du anledningen till taskig stämning hos SVT likaså hos TV4, där försökte "experterna" lindra nederlaget med diverse floskler och bortförklaringar.

Idag vet man inte, från ena stunden till den andra vad femstjärnerörelsen har för politik när det gäller EU. Det är alltså fel att säga t.ex. att det nu finns en majoritet i parlamentet för att lämna EU. Men i morgon kan det finnas det. Ingen vet.
 
Tittar vi lite närmare kan vi se en klar majoritet för EU-skeptiska partier i parlamentet. Såväl Lega som M5S och Fratelli hör dit. Ska bli intressant att se, om de kan få igenom något i parlamentet. Även FI har i vissa frågor EU-skeptiska åsikter. Ett slag i ansiktet på EU-vänner och liberaler skulle man kunna sammanfatta det hela med.
Egentligen är det bara PD med sina 19% och några småpartier med runt 3% som är uttalade EU-vänner. Det är ett otroligt kraftigt budskap till Bryssel. Dock är det mindre troligt att man från Bryssel-håll drar några visa slutsatser av valet. Snarare blir det väl som förut, man ser ett behov av ökat europeiskt samarbete snarare än att förstå att folk är trötta på överstatligheten.


Italien är EU:s tredje största ekonomi och valet får återverkningar på hela EU, inklusive Sverige och alla partier på högerkanten får råg i ryggen av utvecklingen i Italien. Den stukade medi
evänstern som nu befinner sig i en bunker kan inget mer göra än att kasta fram ord som "populister", "främlingsfientliga" och "högerextrema".
Helt klart blir Italien mer som Ungern, Polen och även Österrike nu. Kretsen av "liberala globaliser" blir allt trängre...

Det var Berlusconi som för Italiens räkning skrev på Dublinförordningen, antagligen efter att ha mörbultats av EU/De goda krafterna i världen. Lega (Nord) och Berlusconi är djupt korrupta av ryska oljepengar, de gör regelbundna besök på Krimhalvön.
Det är otänkbart för vilken annan europeisk ledare som helst. Även Vitryssland håller sig borta därifrån. Frågan är dock om Italien lyckas stoppa EU:s sanktionspolitik gentemot Ryssland. Eftersom det inte krävs enighet i frågan,kan det bli intressant att följa.

Vad Foliehatten förstår krävs det 40%, för att bilda regering. Valresultatet sätter lite grus i EU-maskineriet, surast idag är trojkan, Macron, Merkel och Löfvén! Man kan redan se paniken sprida sig i det socialdemokratiska valet.
Vi inväntar nu det definitiva valresultatet, men framför allt vad kommer att hända i Italien. Det kan få kraftiga återverkningar i hela Europa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar