torsdag 8 mars 2018

Nytt parti i Sverige – Alternativ för Sverige!

Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU uteslöts ur SD våren 2015. Ledarna William Hahne och Gustav Kasselstrand har nu bildat ett nytt parti, Alternativ för Sverige(AfS) som kommer att ställa upp i höstens val. Tittar vi på namnvalet har det inte några associationer till gamla partier, med nationell eller brun anstrykning.


Vad den egentliga orsaken till att SDU uteslöts, kan man inte med 100% fastställa. Att Kasselstrand irriterat de styrande i SD är helt klarlaget och man försökte bli av med honom och man undrar vad som pågått bakom kulisserna. . Det blev till slut en maktkamp mellan SD(Mattias Karlsson) och SDU(Kasselstrand), där Karlsson två gånger försökte bli av med Kasselstrand som istället valde att hoppa av och bilda ett nytt parti. Alla ungdomsförbund har alltid provocerat det egna partiet och kommit med egna idéer. Man får lägga detta på ungdomens konto. Med tiden blir också ungdomar vuxna och får andra värderingar.

Varför de styrande i SD ville bli med Kasselstrand är svårt att säga, kan det vara Kasselstrands ibland märkliga uttalanden eller kommer
man kanske närmare sanningen, att SD ville ha full kontroll över SDU och då stod Kasselstrand i vägen!
Det visar också att debattklimat internt inom SD inte var/är speciellt öppet och man är inte tolerant mot avvikande åsikter. SD:s agerande i flera fall är anmärkningsvärt. Man har sparkat personer med avvikande och störande åsikter(Thoralf) och låtit personer som Åkessons egen svärmor komma in i riksdagen! Det tyder på mycket dåligt omdöme, hos de styrande hos SD.
AfS inträde på den politiska arenan behöver nödvändigtvis inte bli negativt för SD:s valresultat. Det kan innebära, att blir mer debatt kring nationalistiska frågor och det kan även medföra att fler ”svennar” vaknar lite tidigare, än de annars skulle gjort. Det kan innebära att SD i slutändan får fler röster, än vad de skulle fått utan AfS, trots att ett fåtal procentenheter eventuellt går från SD till AfS.

Foliehatten bedömer att chanserna är små att AfS tar sig in i riksdagen. De är nog chansen betydligt större, att de tar sig in i Stockholm, om de får exponering. Saker som skulle hjälpa dem, är om det kommer brisera just så många skandaler inifrån SD som alla tror under valrörelsen. Frågan är om ”svenskhatarmedia” ger publicitet till AfS, för att de vill sabba för SD. Ungefär som Trump vann primärvalen.


 
På en presskonferens den 6 mars presenteras AfS sitt avstamp inför valet.
A
fS är ett alternativ till sossarna och moderaterna.
AfS är ett alternativ till Sverigedemokraterna.
AfS är ett alternativ för Sverige.
AfS vill införa ett omedelbart asylstopp, följt av en aktiv återvandringspolitik.
Via Sentio har AFS låtit göra en opinionsundersökning. Resultatet som Sentio kom fram till anser AFS, att det bekräftar vad de redan visste:
att det finns ett utbrett och stort missnöje med de etablerade partierna, och att det behövs ett nytt alternativ.
att en tredjedel av svenskarna kan tänka sig att rösta på ett parti som vill minska invandringen, mer än något nuvarande riksdagsparti.
att en tredjedel av svenskarna kan tänka sig att rösta på ett parti som i högre grad än nuvarande riksdagspartier, förespråkar återvandring av illegala invandrare.
att nästan var fjärde väljare vill se ett nytt invandringskritiskt parti i riksdagen och allra störst är stödet bland SD:s väljare där två av tre svarar ja på den frågan!
AfS anser att det står klart för alla, att de opinionsmässiga förutsättningarna knappast kan vara bättre för ett nytt parti.
AfS anser att i den politiska ankdammen i Sverige är mycket snack och lite verkstad. Partierna vill gå till val på att lösa de problem som de själva har skapat. Det anmärkningsvärda är, att partierna utnämner sig själva som de bäst lämpade att lösa problemen.
Kasselstrand: ”Mina damer och herrar, jag har äran att bekräfta – det ni alla har längtat efter – Alternativ för Sverige ställer upp i riksdagsvalet – och vi ska göra allt vi kan för att ta sunt förnuft till riksdagen den 9 september!

I Rapports kvällssändning samma dag påstår en reporter:
"De lockar med ett tydligt förakt för medier och etablerade partier, inklusive Sverigedemokraterna!"
Reporterns påstående stämmer ganska bra, med vad Kasselstrand sa under presentationen av partiet. AfS konkurrerar mot samtliga riksdagspartier, då de tycker att alla partier är inkompetenta.
AfS har inget till övers för MSM. Dessutom knappast till deras nackdel att det rapporteras att dom är anti-MSM.
Det är heller inte till deras nackdel att det skrivs att dom är konkurrenter till SD, då det ytterligare bankar in det faktum att SD i dagsläget i större utsträckning en del av det etablissemang man har blivit framröstande för att bekämpa.

1 kommentar:

  1. AfD = 3% mindre röster till sd i september..
    Grattis Kasselstrand, väl jobbat....

    SvaraRadera