onsdag 21 mars 2018

Klarar Centern av 4% spärren?

Regeringen har förändrat förslaget kring de 9 000 ensamkommande som kan få en ny chans att stanna i Sverige. Det första som nämns i förslaget, är att ensamkommande som fått avslag ges en ny chans att stanna, regeringen ignorerar inte bara Dublinförordningen utan asylrätten, hur var det nu med att det är viktigt att följa internationell rätt.
 

Det måste med kraft poängteras, att huvudansvariga till förslaget, är den rödgröna regeringen. Ingen utifrån tvingade dem att lägga detta amnestiförslag, detta är helt och hållet regeringens produkt. Oavsett om nu V och C skulle stödja förslaget så är det fortfarande regeringens förslag. Löfvéns prat om stängda gränser och att 80000 skall utvisas och "ett nej är ett nej" om de får ett avslag om att lämna landet, var just bara snack och ett spel för galleriet! I själva verket har vi vidöppna gränser.

Intressant att se hur vokabulären ändras med tiden. Ingen politiker/journalist talar längre om ensamkommande baaaaaarn längre. Nu är det endast ensamkommande eller ensamkommande ungdomar hela tiden. Ensamkommande blir ju extra roligt, det kan ju handla om allt annat! Huvudsaken verkar vara att dom kom ensamma.
Kan man verkligen vara ensamkommande, men inte ensam. Familjen finns i Afghanistan eller i Iran, de betalade människosmugglaren, för att ta ett barn till Sverige, så resten kan återförenas. Se det som en pyramid, ensamkommande på toppen.
 
Det finns så mycket fel med det här förslaget, inte ens en person som är för asylrätten kan motivera, en så här grov gräddfil. Det är ju löjligt och mycket ansvarslöst , att man ska göra ett specialfall för unga afghaner.

Det nya förslaget gillas starkt av Centerpartiet, vars röster i riksdagen avgör om lagen kommer bli verklighet. Johanna Jönsson, migrationspolitisk talesperson: ”Det här förslaget är betydligt bättre än det man lagt fram tidigare.”
Migrationsverket kommenterar förslaget: ”Om det genom lagstiftning införs någon form av bevislättnad avseende identiteten för denna grupp kommer bifallsfrekvensen att bli hög.”

Det är precis vad Johanna Jönssons vill göra. Med partiets ändring lär en majoritet av de asylsökande få stanna. Jönsson välkomnar radikaliserade islamister nu och de döljer inte ens det längre. Nu har C äntligen bekänt färg. Att C är värre än MP, det visste vi redan. Nu nobbar C samsyn med Alliansen och har valt stödja S och MP i stället. Vi får hoppas att C går samma väg i opinionen som MP. Att MP och C får styra Sveriges invandringspolitik som man vill, är förödande för demokratin, vi påstås ha i det här landet
Efter nämndemansskandalen har C halverats i opinionen och ligger nu på cirka 6%, Vi får hoppas att efter Jönssons ställningstagande (om hon nu talar för hela C), att de hamnar under 4%, om de röstar på detta förslag!

Det andra kravet, att de asylsökande skall få kombinera studierna med arbete, innebär att man skapar precis den typ av gråzon som rättsstaten bekämpar på andra områden. Vilka arbeten skall omfattas? Vem skall kontrollera att personerna faktiskt jobbar? Och till vilken lön?
Att ytterligare sudda ut gränsen mellan asylinvandring och arbetskraftsinvandring är vårdslöst i ett land, där skuggsamhället breder ut sig i det tysta.
Det lär öka benägenheten bland unga ensamkommande att, på farliga vägar, söka sig till Sverige. Med Centerpartiets tillägg förstärks detta. Vem tar ansvar för den utvecklingen? S har haft alla chanser att stänga gränserna och rensa upp efter Reinfeldts politik. S har valt att öppna gränserna på vid gavel istället! En ökning av ensamkommande flyktingbarn kom till 2015, då de rödgröna satt vid makten.
Centerpartiet ger, genom Jönsson, regeringen nyckeln till Pandoras ask och förväntningar hos andra grupper. Man slår också in en kil i Allianssamarbetet. Värst av allt är att man möjliggör för regeringen, att böja sig för en högljudd opinion som begär att lagar skall ändras i efterhand. Hur skall man komma bort från principlöshetens väg efter detta? Skrämmande att sådana här rättsövergrepp kan beordras av politikerna. Sverige är riktigt riktigt illa ute...

Vad har vi gemensamt med dessa bedragare
(ålder) ? Absolut ingenting! Varför skall vi försörja dem ? Politikerna bör skämmas och detta spektakel tvingar de svenska folket att betala via skattsedeln. Skrämmande riktigt riktigt skrämmande!
Sverige kommer ännu mer otryggare. Människor som inte ha 100% korrekta papper är en säkerhets risk. D
e har inga skäl för att få asyl.
Det enda de här leder till mer kriminalitet och otryggare samhälle. Vem ska betala för vuxenbarnen, pengarna måste ju komma någonstans ifrån. Ska dessa
afghaner prioriteras framför hederliga skattebetalares barn, gamla föräldrar eller kanske ska pengarna komma från höjda skatter? Den rödgröna regeringen får lägga fram korten, vem skall betala för alla dessa miljarder detta kommer att kosta.

Asyllagstiftningen i Utlänningslagen 2005:716 från Göran Perssons tid ändrades inte av Reinfeldt och var så till 2016, ett år efter flyktingkrisen. De gamla asylreglerna klubbades igenom i bred enighet i riksdagen. Det Reinfeldt med stöd av MP ändrade var reglerna för arbetskraftsinvandring, inte asyl. Reinfeldt var åtminstone ärlig, han var öppen med att han inte avsåg att skärpa asyllagstiftningen (med stöd av Löfven, för övrigt). Den falske Löfvén protesterade högljutt mot Billström när denne började prata om ”volymer!”

Det Löfven nu sysslar med är att bluffa. Å ena sidan pratar han om ”ordning och reda i flyktingpolitiken”, ”ett nej är ett nej” och att vid ett nej ska man lämna landet. Samtidigt förbereder han en lagstiftning som går i rakt motsatt riktning, han kommer nu ge uppehållstillstånd till tusentals män som vi inte vet vilka de är och som inte ens gjort sin identitet sannolik. Därtill uppmuntrar han de som nu fått avslag att gömma sig illegalt i Sverige, för om de bara är kvar till 1 juli så kommer de få en ny chans med denna amnesti.

Och slutar det där? Alla andra gränsfall då? Andra grupper – varför skulle någon vilja lämna frivilligt vid ett avslag när det visar sig att regeringen är villiga att ge amnesti?

Det finns inga konsekvensbeskrivningar i förslaget.
Kommer det att finns resurser i skolan, socialtjänsten eller sjukvården till alla?Finns det nog med socionomer, lärare och psykologer; den frågan tycks vara tabu att ställa?
 
Foliehatten satt för några år sedan i ett Skåneförbund och besökte då Sjöbo kommun.Kommunfullmäktiges ordförande hälsade oss välkomna och han berättade att Sven-Olle Olsson,C hade utsatts för ett drev av MSM. Det enda han hade sagt om flyktingarna var:
Vem skall betala? Sven-Olle var så långt före sin tid och knappt någon förstod, hur förutseende han verkligen var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar