söndag 4 mars 2018

Löfvén vill ta från de rika och ge till de fattiga!

Svenskar med mycket pengar ska beskattas hårdare. Nu öppnar Löfvén för en ny förmögenhetsskatt. Invandringen måste finansieras på något sätt... som att skapa feakjobb i ett år, för att därefter kunna vältra över kostnaden på löntagarna och deras a-kasseförsäkringar.
Antar att Löfven jobbar hårt för att göra sitt parti så attraktivt som möjligt för Annie Lööf . Förslaget, om det nu läggs fram, handlar inte om om skatteinkomster utan om politik, närmare bestämt traditionell vänsterretorik. Sjöstedt kräver att få sig en godbit till slängd då och då, likt vinstskatten.
Socialisternas verksamheten, är som att se två barn dela en påse godis. De delar 50% var, sedan äter socialisten upp sin del och kräver att resterande del skall delas rättvist. Att skatta på redan beskattade pengar är fel. Lika fel som att betala moms på skatten.

Slopade ränteavdrag och återinförande av den gamla fastighetsskatten diskuteras också. En villa som idag kostar 7
000 i skatt kommer lätt hamna uppemot 10000 i skatt, med de förslag som ligger på bordet.
Konstigt att ingen journalist ställt frågan varför dagens skatter som är bland de högsta i världen inte räcker till skola och sjukvård, när detta fungerar i andra länder, med betydligt lägre skatter. Kan det möjligen bero på att politikerna prioriterar andra saker för skattepengarna?  Förmögenhetsskatt infördes i Sverige 1947 och avskaffades inte förrän 2007.

Som förmögenhet räknades det totala värdet av en persons tillhörigheter så som bankkonton, fastigheter, aktier, fordon och andra privata tillhörigheter.
Nu kan skatten återinföras för personer med mycket tillgångar. Man får tillägga att sossarna dessutom kommer undanta förmögenheter i form av fastigheter från beskattning. Det är viktigt att förmögenhetsskatten enbart drabbar sparsamma människor.
 
Löfvén i Aftonbladet: ”Det är ingen tvekan om att de som har det allra bäst ställt, de kan bidra mer än de gör i dag.”
Bakgrunden till att Löfvén överväger att återinföra skatten är att klassklyftorna i Sverige vuxit sig rekordstora under den senaste mandatperioden, under tiden han styrt. Det Löfvén glömmer tala om, är att under hans mandatperiod har klassklyftorna importerats. Återigen prioriteras invandrarna före svenskarna!

Hur man än vrider och vänder på frågan så är det livsviktigt för Sverige som land att behålla företagen och de rika i Sverige inom landets gränser. Detta eftersom de tillsammans står för enorma delen av pengamaskinen i landet. Skulle företagen och dess ägare på bred front lämna Sverige, hade vi andra 98% (uppskattning) som inte varken äger storföretag eller äger miljarder fått det mycket sämre, efter som de 2% står för så pass stor del av intäkterna till staten.
Huruvida de betalar 10% mer eller 10% mindre i skatt än en busschaufför eller en simskolelärare är
i mångas ögon ointressant. Det handlar om att det ska vara fördelaktigare att ha företag och att vara rik i Sverige, än i alla andra närliggande länder. Hade det inte varit bättre att vara rik i Monaco eller Schweiz hade inte folk flyttat sina förmögenheter dit heller.. då hade de stannat i Sverige och gynnat oss allihopa. Så fungerar socialismen och kommunismen!
Vad sossarna är ute efter är egentligen inte att klämma superrika på pengar för det lyckas man inte med, utan man vill bara ha in mer pengar för att reparera sina egna misstag.
Foliehatten tror det handlar om ett nytt försök att klämma företagare på mer pengar. Han antar att man kan kalla vinstutdelning för "kapitalvinst". Vidare lär företag som har innestående kapital kunna betraktas som "rika".
Ett småföretag som låter pengar stå kvar i företaget för att exempelvis undvika marginalskatt kan betraktas som "rikt" och då kommer man åt, de redan beskattade pengarna ändå.

Det skall bli intressant att se hur man utformar en förmögenhetsskatt när det kommer till ISK. ISK schablonbeskattas redan idag, vilket kan betraktas som en förmögenhetsskatt och skulle man utöver detta även påföra en förmögenhetsskatt på någon procent, kan man lika gärna lägga ner den
na sparform. Nu har Maggan flaggat upp att utflyttning ur landet skall räknas med skatteberäkning enligt 3:12 reglerna. Så, rymma till Portugal är inte att tänka på. Sjöstedt jobbar mot ett DDR-samhälle. Löfven svansar med. Annars lär han sakna vänner i september. Fast Lööf lurar i vassen!

Sossarna kan inte förstå att Sverige behöver behålla kapitalet här, så är det klart att det klingar illa, när en pensionär behöver skatta 30% och en miljardär bara 20%. Pensionären betalar 35000:- om året och miljardären tusentals gånger mer.
Socialdemokraterna
taktik är skrämma iväg dom rika från Sverige. Sossarna vill ha ett fattigt invandrarland av Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar