fredag 30 mars 2018

Socialdemokraternas svarta vecka om amnestin för ensamkommande!

I den feministiska regeringen sitter Morgan Johansson som har en juristutbildning. Trots Johanssons kompetens lägger regeringen fram förslag som inte håller juridiskt eller det något annat som ligger bakom det hela? Sover Morgan Johansson eller har han tappat allt, han har blivit utbildad till?


För en gångs skull håller Foliehatten med Mats Knutsson när han skriver: ”
När lagrådet sågar regeringens förslag om en ny chans för ensamkommande påminner det mest om en svensk juristvariant av motorsågsmassakern. Aldrig tidigare har jag läst ett yttrande från lagrådet med lika förödande kritik.”

Att göra undantag i lagstiftningen för en särskild grupp är inte enkelt. Lagstiftningen ska i normalfallet vara generell. Dessutom finns redan en överlappande lagstiftning i form av den tillfälliga asyllag som trädde i kraft sommaren 2016. De nu föreslagna särreglerna gör systemet än svårare, att överblicka och förutse, menar Lagrådet. Regeringen har inte heller gjort någon djupare analys av konsekvenserna av sitt förslag.

Förslaget som regeringen lagt fram är ju helt horribelt och det är talande för regeringens inkompetens:
Kostar flera miljarder
Samtliga som omfattas är
troligen vuxna
Samtliga saknar asylskäl
Det räcker det att man har för avsikt att studera. Ingen kontroll av att de faktiskt studerar där eller presterar något kommer att ske.
De behöver inte ha säkerställd identitet
Det är amnesti vi talar om, utan att det sägs rakt ut

När Foliehatten läser igenom förslaget och kom till det borttagna identitetskravet, slog det honom, att S antagligen har gått med på förslaget, för att hålla MP lugna, i vetskapen att det skulle bli sågat, av samtliga remissinstanser och i Lagrådet.
Samtidigt
kan vi inte ”blunda för sossarnas dubbelspel! Man har en plan och allt löper enligt planen. Sossarna kontrollerar skeendet och ser till, att deras korkade partner MP, får bära hundhuvudet. Sossarna vet att förslaget är "skit." De vet att det är en katastrof för Sverige och den fortsatta invandringspolitiken. Det vill definitivt inte det ska gå igenom. Men de stödjer ända förslaget enbart för att kunna behålla regeringsmakten. Makten framför allt, Sverige i andra hand. Det är klassisk sossepolitik. Det märkliga i det hela är, att sossarna måste vara medvetna om, att MP riskerar att åka ut och alla bakslag, kommer även att drabba sossarna själva. Är det politisk teater sossarna håller på med eller rent utav politiskt harakiri?

Att MP lägger fram förslaget och vill få det genomfört, är inte konstigt. Det är ett litet vänsterextremistiskt parti som i opinionen ligger under riksdagsspärren. Massinvandring är MP:s stora huvudfråga. Man hoppas att med detta förslag kunna få ännu fler röster, från sextokiga tanter i 60-70 års åldern som blivit en viktig grupp för MP.

Nu kommer också kritik inne från MP! De anser att den migrationsuppgörelse som slöts mellan S och MP i slutet av 2017, var en fjäder i hatten för MP. Det är det lagförslag som vi nu ser, om att vissa ensamkommande som har fått vänta i mer än 15 månader på beslut, skulle få uppehållstillstånd. Man inser nu att man hade alldeles för bråttom och att MP var så desperata, att få en framgång på flyktingområdet, att de accepterat en kompromiss som inte var tillräckligt rättsligt granskad.
Man har också insett att partiet brister i sin juridiska kompetens ”precis som vanligt” och att det är därför man nu hamnat i denna sits. Varför sossarna vek sig i denna fråga, är nu inte så svårt att förstå. Man vill inte på några villkor så kort inför valet vissa, att man inte är ett regeringsdugligt parti och därför går man med på allt som MP föreslår, även om man inte är så förtjusta i förslagen.

Maria Ferm, Miljöpartiets gruppledare i riksdagen och talesperson för migration kommenterar via ett sms:
”Det var inte oväntat att Lagrådets synpunkter skulle vara kritiska med tanke på den korta beredningstiden. Lagförslaget är oerhört viktigt för de tusentals ungdomar som har väntat alltför länge på sina beslut och riskerar att utvisas om vi ej hinner behandla lagen och få stöd för den. Vi arbetar därför vidare med att ta fram propositionen inom kort.”

Då får vi se om sossarna har ryggrad nog, att ta till sig kritiken från Lagrådet. Med tanke på vad Maria Ferms uttalande. Vi vet väl redan svaret… eller? Foliehatten funderar på, om det är lagligt, att ge asyl till personer som saknar asylskäl. Köpslående kan ske på politisk nivå,, men politiker beslut står inte över svensk lagstiftning vilket vi kan se rätt tydligt av det här exemplet. Dessutom har 2000 av dessa 9000 redan fått avslag, det har redan fått sin sak prövad. Vi har en regeringen som inte ta något ansvar.
 
Lagrådets uppgift är att se till att föreslagna lagförslag håller vid ett överklagande till HD. Inget annat. Allt detta sammantaget, inte minst svårigheterna att överblicka effekterna av förslaget, gör att Lagrådet ”anser att gränsen nu har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. En mycket hård formulering i dessa sammanhang. Lagrådet talar om att den tänkta regleringen avviker från normala principer på rättsområdet.
Lagrådet skriver därför i sitt yttrande att det remitterade förslaget inte bör läggas till grund för lagstiftning, vilket är en omskrivning för att lagrådet tycker att det är så dåligt att det bör kastas i papperskorgen. Regeringens misstag var att de försökte göra lag av något som egentligen inte kunde vara något annat än ett ”projekt.”
 
För Stefan Löfven och hans regering är lagrådets monumentala sågning en svår vidräkning. Löfven och hans ministrar brukar säga, att det ska vara ordning och reda i asylpolitiken, men enligt Lagrådet leder det här förslaget snarare till motsatsen. Otroligt skönt att se att det finns delar av myndighets Sverige som inte bara viker ner sig, för det kollektiva vansinnet.

Om man trots allt lägger fram propositionen som Ferm antyder, blir de beroende av Centern. Det är helt klart att Centerns vilja att gå med i detta, blir mindre, ju större den rättsliga kritiken, finns mot förslaget. Frågan är om C vågar, att ge sitt stöd till förslaget, efter den totala sågningen från juristerna i Lagrådet? Vi får hoppas att ”bondjäntan” som har juristutbildning, inser att man inte kan få igenom en lag som är så här dålig och dåligt genomtänkt. Skulle C ge stöd till förslaget, kan de räkna med konsekvenser i väljarstödet! Skall bli intressant att se,  hur stort stödet är för den rabiata Johanna Jönsson?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar