lördag 17 mars 2018

Drevet mot Hanif Bali!

Hela denna affär påminner om, att göra en hönsgård av en fjäder! Rubrik hos DN: "Hanif Bali har kontakter med extremist-höger!" Bali hade kontakt med Nyheter Idag som inte är godkänd av DN:s propagandaministerium! DN bedriver politik och man hymlar inte ens om det.

DN:”Riksdagsledamoten Hanif Bali ändrar sin version om hur han fått tipset om en konversation mellan UD och journalisten Patrik Oksanen. I ett Facebook-inlägg erkänner han att han fick det från den högerpopulistiska sajten Nyheter Idags grundare Chang Frick. Något Bali undanhållit i en tidigare intervju med Dagens Nyheter. ”
 
Trots detta försöker DN skrämma upp folket med rysk inblandning. Nu drar man det till och med så långt som att UD är oroliga över inblandning i valet kommande höst. Drevet tonas inte ner av DN, trots fakta. Det DN döljer är, att alla som arbetar med underrättelseinformation känner till hur lätt det är, att avlyssna/läsa mail. Ryssland och andra länder avlyssnar helt säkert, så mycket de kan. UD skickar inte känslig information över mail. Inte ens nyhetsredaktionerna skickar känslig information okrypterad. Detta bryr sig dock inte DN om, när man slår på den stora trumman!
 
Mest sannolikt är att Pelle Zackrisson snappat upp att Oksanen arbetat med UD, innan han lämnade Mittmedia för Nyheter Idag. Inga ryssar alltså, även om Zackrissons förklaring om att han begärde ut mailen av en slump, inte håller en sekund.

Det är inte bara DN som slår på stora trumman!
Tobas Billström: ”Oavsett vad utredningen ger vid handen har Hanif Bali agerat ytterst omdömeslöst. ” Det kommer att bli en internutredning inom M, för att Bali publicerat en offentlig handling på twitter!

Det som är intressant med denna story, är att Bali öppet har ljugit. Varför skulle han ljuga om han inte har något att dölja? Han har gett olika uppgifter om hur han fick tag på skärmdumpen. När han förstod, att han kommer bli granskad, så väljer han "att lägga korten på bordet" som han själv uttryckte det. Det märkliga är att Bali låtsas som om han kommit över mailen "på nätet", istället för att erkänna att han kommunicerar med "högerpopulistiska sajter!" Att samarbeta och ha kontakt med vänsterextremister, är accepterat och i princip norm i svensk media.

Bali mailar med Chang Frick och då är det plötsligt en sådan säkerhetsrisk, att SÄPO ska utreda och det är så otroligt viktigt att inte utesluta ens, indirekt inblandning av främmande makt(Ryssland). SÄPO säger att det inte ligger på deras bord. Men dubbla medborgarskap eller islamist får sitta i både riksdag, regering och försvarsutskott fungerar bra.

Välkänt är att journalister håller varandra om ryggen och publicerar inte varandras kontakter med myndigheterna, för att inte göra sig omöjlig som eventuell framtida anställd hos Bonniers. Det man försöker dölja, är att den mest ryssfientliga ledarskribenten i Sverige – Oksanen, varit i kontakt med UD som servat honom  material. Det får en att höja ögonbrynen.

DN
såg sin stora chans, att slå två flugor i en smäll! Starta ett drev mot Hanif Bali och skapa en svensk spionskandal.

Konspirationsteoretikerna på DN försöker vinkla till det, att det har något som har med Ryssland att göra, men sedan ändrar man taktik!
DN:s Mattias Carlsson twittrar och får applåder av andra journalister: @CarlssonMattias Ny utveckling efter @josefinskold och mitt avslöjande.
Med stora svarta rubriker: Hanif Bali erkänner hemlig kontakt med högerpopulistiskt sajt! DN:s journalistik är så oärlig .
"Hemlig kontakt". Hanif Bali fick ett
mail av Chang Frick som innehöll offentliga handlingar. Att han inte berättade detta för DN betyder inte att det var hemligt, utan kan ha berott på, att Bali förutsåg, att det skulle leda till det journalistiska haveri, vi nu ser utspela sig. Någon granskning av DN:s agerande och illa förberedda ursäkt för "journalistik" lär vi inte få se, men övrig medias tystnad är talande.
 
Hanif är nu tystnad som varit högt upp på DN:s agenda. Hur moderaterna kommer att hantera detta, blir intressant att följa!
Att det skulle komma fram något om ryssen, är en utopi och SÄPO har sagt att det inte är deras bord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar