måndag 21 december 2020

DN anser att Sverige kan gå samma väg som Polen!

I gårdagens DN hade Peter Wolodarki en avskyvärd ledare om att Sverige riskerar gå Polens väg och öde.

Public service är under hot om inte nuvarande regeringen med stödpartier får majoritet i nästa val, är hans budskap, men det står inte direkt i ledaren, men man kan läsa det mellan raderna. 

Bonniers dröm är att fortsätta gå hand i hand med PS och Schibsted och ytterligare konsolidera makten över etablerade medier i Sverige. En media som skattebetalarna alltmer påtvingas klara livhanken på. Bonnier köpte inte upp landsortstidningarna, utan att veta att en majoritet i riksdagen skulle rädda dem med presstöden eller…?
Bonniers förväntar sig att sittande regering ska betala för deras opinionsbildande.
Presstödet är en mycket snårig djungel och Foliehatten har försökt sätta sig in i alla presstöd från regeringen och han har den uppfattningen att stödet har växt.

Public service drog en vinstlott när politikerna beslutade om att ingen numera kan komma undan med att betala licens. Kravet på neutralitet och absoluta frånvaron av agendor och dold indoktrinering har Foliehatten inte sett eller hört förändrats med en stadigare kassa och stabilare personalvillkor från Gärdet.

PW fick många kritiska kommentarer i svarsfältet. Anfall är bästa försvar enligt DN och det skall börjas i tid, anfall mot något som knappt existerar annat än i löst prat från andra kantens tre partier. Wolodarskis dödsfiender. Allt skall vara som det är. Han har gått och blivit konservativ pojkfan. När det passar hans agenda.

PW: ”Fria journalister på tv och radio skulle tuktas. När den nye (polska) kulturministern fick tuffa frågor på bästa sändningstid från en känd programledare, svarade han självsäkert: ”Det du håller på med är inte journalistik utan propaganda. Men det kommer snart att ta slut.
En polsk regering angriper inte grundvalarna i ett öppet samhälle. Men de senaste fem åren har de styrande högernationalisterna ägnat sig åt precis det. De började med att trampa in på public service, få bort flera hundra journalister och förvandla utsändningarna till regimens propagandanummer. ”

PW är nog inte medveten om att det som polska regeringen gör, är att använda samma strategier som de liberala mediehusen i Sverige med Bonniers i spetsen. När alternativa medier inför valet 2010 började kritisera vänstern, attackerade de stora svenska mediehusen deras annonsörer. När Hamid Zafar, för 5-15 år sedan skrev ett par rätt modesta saker på Internet ringde Dagens Nyheter och Expressen upp hans arbetsgivare och krävde att han skulle få sparken. Bara att DN säkert har använt data från olaga dataintrång(Expo) säger rätt mycket om dem och hur långt de är villiga att gå för att bekämpa dem de anser är fiender.

Den höger (om man nu kan kalla polska regeringen för höger) har lärt sig från de bästa - de liberala svenska journalisterna själva och nu använder de samma strategi emot dem. Den polska regeringen har gjort bedömningen att man måste slåss på samma sätt.
Foliehatten föredrar ett seriöst, intellektuellt, respektfullt och vänligt medieklimat men samtidigt så vill liberalerna inte ha ett sådant och de vill inte sitta kring förhandlingsbordet. Liberaler följer inte spelreglerna inklusive de regler de själva satt upp. Foliehatten förstår därför att många i högern radikaliseras och tar positioner de inte skulle ha gjort annars. Tyvärr är det så att om du inte slåss med alla medel tillgängliga förlorar du. Det är inte högerns fel. Det är liberalerna som hela tiden eskalerar sina metoder och radikaliserar människor.

Peter Wolodarski slåss själv smutsigt i sin artikel. I slutändan tänker sig PW att yttrandefriheten och mediefriheten ska inskränkas. Foliehatten har för sig att han hotade Göteborgsposten och Svenska Dagbladet här om månaden för att de tillät personer ha en minimalt annan uppfattning om klimatförändringarna. Snacka om totalitära tendenser. Det är på den nivå Sveriges mest liberala tidning befinner sig.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar