måndag 7 december 2020

Släng dig i väggen Anders Tegnell att munskydd inte skyddar!

I den ansedda amerikanska vetenskapsakademins tidskriften PNAS har en stor studie just publicerats som visar att krav på munskydd i offentliga miljöer är av avgörande betydelse för att minska spridningen av Covid-19.

Studien genomfördes i Tyskland, där tyska städer och kommuner införde munskydd vid olika tidpunkter och då kunde man i efterhand se vilken effekt munskydd hade. Forskarna fann att obligatoriska munskydd minskade antalet nya fall med 15-75% inom 20 dagar. Den dagliga ökningen i antalet fall minskade med 47%. Särskilt stor blev effekten på personer över 60 år, där antalet nya fall minskade med 90%.
Den tyska studien har nu kommenterats i asiatiska media. South China Morning Post i Hong Kong skriver: ”Compulsory face masks helped cut German Covid-19 infections by almost 50 per cent, study finds Study concludes masks are one of the most cost-effective ways to fight the disease with a cost that is ‘close to zero’ compared with other measures. Study looked at data from over 400 municipal districts and found that some cities saw infections fall by up 75pc within 20 days.
Face masks helped reduce the number of new Covid-19 infections in Germany by around 47 per cent 20 days after they became mandatory, according to a new study.”

För Foliehatten är inte studien någon nyhet eftersom han följt pandemin och insåg tidigt att munskydd hjälper. Redan i våras kunde han se en kraftigt minskad smittspridning i länder som Taiwan, Hong Kong och Singapore, där man tidigt införde krav på munskydd i offentliga miljöer.
I de flesta länder är man därför ense om betydelsen av munskydd för att minska smittspridningen. Det är i stort sett bara den svenska regeringen, den svenska
FHM och den amerikanska alt-högern som är av en annan uppfattning.
För 3 veckor sedan rekommenderade WHO att Sverige skulle rekommendera munskydd.
1/12 sa Tegnell att munskydd "inte är lösningen " i julhandeln. Samma dag påstod Tegnell att munskydd är bättre än visir i äldrevården eftersom munskydden har "starkare vetenskapligt stöd".
2/12 kom artikeln om den tyska studien, men svenska medier har ignorerat den.

Med sitt ställningstagande kan man utan vidare kalla Sverige för en ”Bananrepublik!” Man kan tycka att oppositionen borde ta tag i frågan när regeringen vägrar att ta sitt ansvar. Men icke. De är helt passiviserade och livrädda för att ta ställning.
Vi får verkligen hoppas att det blir krav på munskydd i kollektivtrafiken vilken dag som helst och att det är någon av regionerna som får igenom detta beslut. Munskydd är ett måste vid luftburen smitta.
Problemet är inte bara att byråkraterna på FHM är totalt inkompetenta, utan att regeringen inte lyssnar på den expertis som faktiskt finns. Redan i våras krävde ett antal av våra ledande medicinska forskare krafttag mot smittspridningen. Men regeringen valde att ignorera kritiken och istället lyssna på den helt inkompetente Tegnell, med katastrofalt resultat för våra mest utsatta åldringar.  Här i Skåne har vi en enorm smittspridning som kunde undvikits med munskydd!

Tänk om Sverige hade haft riktiga journalister som krävt svar av Löfven och Tegnell om dessa felaktiga prioriteringar. Journalistiken har med några få undantag varit usel. Presskonferenserna har fört tankarna till hur det gick till i Sovjetunionen. Ofta har det bara varit utländska journalister som vågat ställa skarpa frågor. Ett led i den förljugna historieskrivningen är också frasen "dog med Corona" i stället för "dog av Corona" som massmedia lydigt anammat.
För att minska risken att andra smittas av dig (om du redan är sjuk) kan man använda enkla kirurgiska munskydd av den typ du kan köpa i 50-pack på apoteket. Det är dessa som man gjort obligatoriska i många länder.

För att effektivt skydda dig själv mot smitta krävs ett FFP2-skydd som är betydligt dyrare och kan beställas via postorder. Dessa har ofta en ventil. Att ständigt bära sådana skydd kan bli dyrt och det är dessutom svårare att andas.
Alla munskydd är "engångs" och de bör användas bara ett visst antal timmar.
Även enklare munskydd ger visst skydd mot smitta, men inte fullgott. I slutändan avgörs smittorisken av hur många viruspartiklar du får i dig och en enklare skydd kan stoppa en del men långt ifrån alla.

Handhygien är mycket viktigt eftersom viruset också sprids genom kontaktsmitta. En punkt där FHM faktiskt har rätt.

6 kommentarer:

 1. Nu påminner jag dej hatten ,,, snälla gå in o titta på scb , hur många har dött 2020 ,,, jämfört med genomsnittet de fem senaste åren ,,,, det är en pandemi globalisterna varnar för ,,, borde vara stor skillnad iår mot åren innan ,,,, visa nu att du är en foliehatt o inte en vanlig som tror på coronabluffen

  SvaraRadera
 2. Munskydd, av hygglig kvalitet, skall bytas var 30-40 minut,var renrumstekniker...
  Focka på Pelle.. snälla
  Eller ska vi gå tuber??? då Är det illa,riktigt illa..military style..

  Du är grym,.... hatten..

  Mvh Pet

  SvaraRadera
 3. Jaaa , hatten dags att kolla scb o visa mej hur pandemin har drabbat

  SvaraRadera
 4. Men, du vet lika väl som jag och Anders att meningen med skydden är att minska spridningen och Sveriges, Anders Tegnells, strategi har fram till nu varit att ÖKA spridningen.
  Nu, då vår feministiske statsminister börjat få kalla fötter är det därför dags att kasta Tegnell under bussen, någon utanför regeringen måste ju ha gjort någonting fel och att lägga all skuld på väljarna kan straffa sig i nästa val, bättre då att kasta skit på A. Tegnell, en förlorad S-röst i stället för många.
  Vår regering är ett under av ansvar, ärlighet och vishet.

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte det här hatten ,,, du har hållit på o skrämt upp läsare med coronan ,,så som ljugmedia gjort ,,,, o ljugmedia går inte att resonera med ,,,, du länkar mej till en som vunnit journalistpriset,,, för mej är en sån journalist en av många korruperade globalistkramare ,,, jag ber dej kolla dödstalen o redovisa dessa här ,,, måste väl vara utslagsgivande vid en sk pandemi ,,,, men du gör det inte ,,,, varför skrämmer du upp folk?

  Jag trodde du var på vår sida hatten ,,, det kanske du är men det här kräver en förklaring ,,,

  SvaraRadera
 6. Hej jag skulle gärna med veta mer om statistiken om döda. vi har ju ökat i folkmängd med så det spelar ju roll på procenten. tror de döljer nått för dig hatten

  SvaraRadera