onsdag 16 december 2020

Sveriges val av det Libera Imperiet är ett val som leder till missär!

Alla vi lite äldre minns det Sverige som fanns innan det ”Liberala Imperiets” intensiva liberala kulturpropaganda och det var ett betydligt bättre Sverige. Just nu har Foliehatten faktiskt svårt att komma på vad Imperiet tillför svenskarna som inte funnits först i Europa. Hamburgare, pizza, mångkultur, popkonst, jeans, ghettokultur? Vad gott kommer från Imperiet?

Vänstermakten i Sverige tyckte att vi måste välja mellan det ”Liberala Imperiet” eller den ”Gula Faran.” Regimen i Sverige har valt det ”Liberala Imperiet” eftersom de anser att den ”Gula faran” är mycket värre. Regimen har också haft flera kontroversiella konflikter med den ”Gula faran!” Faktum är att något av alternativen inte är godare/bättre än det andra. Det är en falsk dikotomi enligt Foliehattens uppfattning. Ingen av stormakterna ska dominera i Sverige och vi ska vara våra egna och finna vår egen väg och oss själva igen.

Frågan är varför makten i Sverige har valt det ”Liberala Imperiet? Vi får backa tillbaka till början av 1990 talet och kärnan i det Liberala Imperiet. Sovjetimperiet var besegrat. Då uppstod något som senare kommit att kallas the "Washington Consensus."
Kärnan i Washington Consesus var det som blev de centrala i den kommersiella delen av Imperiets politik.
- Avregleringar
- Frihandel och öppna gränser
- Privatiseringar av offentlig verksamhet och egendom
Gör världen säker för det globala kapitalet - Imperiebaserat naturligtvis.

När makten valde Imperiet i början på 1990-talet så sket det sig en gång för alla. Det retar många att det ska vara så förbannat svårt att helt sonika dra ett hårt streck mellan privat och gemensamt, se till att det som ska komma alla till godo håller måttet och sedan ge fan i att hålla på och fingra girigt på resten. Helst bör man hålla näringslivet utanför också. Där har sossarna fallerat rätt så gruvligt, men det är kanske mer OK med tanke på att det är över deras egna sosseföretag guldregnet faller. Upphör detta är det många som förlorar sin födkrok.

Massinvandringen
är en kassako i ladugården som växer oavbrutet på längden. Den dränerar stat, kommun och landsting på pengar som någon annan stoppar i plånboken och så ökar intäkterna för privata näringsidkare via konsumtion för skattepengar.
Nyckelbegreppet är "stabila kassaflöden." "
Stabilt kassaflöde" kan åstadkommas om någon annan får fjädra upp tillvarons annars så förargligt instabila fluktuationer. "Brukaren" eller under-under-under-entreprenören. Skaffa dig ett litet eget monopol inom tidigare offentlig verksamhet och låt skattebetalarna plocka upp notan. Stabilt kassaflöde! Sälj sedan verksamheten till något private equity bolag och tjäna en miljard eller två!

Upphandlingarna kostar mycket för kommuner och landsting att genomföra. De måste bundlas ihop på ett sätt som gör att lokala småföretagare inte kan lämna anbud eller har svårt att göra det, utan det blir stora nationella eller multinationella koncerner.

Lagen är sådan att
upphandlingarna måste ske till varje pris, kosta vad det kosta vill och pengarna skickas till ett konto på någon paradisö som steg ur havet en gång för länge sedan med skatteplanering som enda tanke. Det är så klart storföretag och kedjor av olika slag som tjänar mest rent generellt på att Sverige drivs som ett stort företag i nära symbios med andra något mindre företag. Om kommuner och landsting i glesbygden haft vett att åtminstone gynna det lokala näringslivet hade outsourcing i mindre skala antagligen varit lättare att acceptera. Syftet med upphandlingarna är att skicka pengarna långt bort från där verksamheten bedrivs och skatten betalats.

I en vasallstat som Sverige så är Moderaterna djupt impregnerade av tankar som att privat drift av offentlig verksamhet alltid är att föredra. Offentlig verksamhet ska drivas som bolag enligt "New Public Management" skolan. Vill du lura en moderat så rita upp ett diagram. Så länge kurvan går upp snett från origo mot höger så uppfattas det som något positivt. Spelar ingen roll om det är antalet skolplatser, bidragstagare, löpmeter avloppsledningar eller gruppvåldtäkter. Tillväxt är alltid bra.

Samuel P. Huntington slog fast i Clash of Civilizations, 1996 att Kina och de asiatiska länderna är de som faktiskt utgör ett "hot. " Kontra-jihadrörelsen tolkade författaren som om muslimer är ondskan personifierade och det är en lögn. Muslimer är inget hot mot västvärlden. De är på sin höjd ett hot mot Israel och de är ett hot mot Israel eftersom de uppenbarligen inte klarar av att anständigt samverka med sina grannar. För att alla inte skall missförstå vad det handlar om, är det ekonomiska det handlar om och inte religion och den erövring som Islam sysslar med.

Detta får man inte skriva om IQ,
men Foliehatten gör det ändå. IQ är delvis biologiskt, men det är kopplat till sociala faktorer. Dessa sociala faktorer är antagligen mellan 20-25%. Asiater och afrikaner blir mer intelligenta. Det kinesiska IQ gick upp från 100 till 105. Singapores gick upp från 103 till 108. Det mongoliska gick upp från 98 till 101. Det svenska gick ned från 101 till 99.

Vi etniska svenskar bli
r mer korkade och kineserna och andra asiatiska folk blir smartare. Asiaterna maximerar den sociala effekten på IQ. Målsättningen för asiatiska länder är att när deras barn lämnar skolan är de ingenjörsmaterial.
Sveriges målsättning med våra barn är att de skall tro på "alla människors lika värde", "liberal demokrati", ”feminism” och "jämställdhet" - men våra barn behöver inte förstå dessa begrepp, utan det räcker med att det kan rabbla det i en jobbintervju till ett jobb de ändå inte får.

När
Foliehatten tänker på huvudstaden Ulaanbaatar i Mongoliet tänker hanJak mjölk, hästar, tält och kriminalitet. Men landet har haft en snabbt fallande brottslighet i 15 år och en snabbt växande ekonomi om än inte på samma nivå som Vietnam. De bygger upp sitt land. Detta är Mongoliet vi talar om. Välkommen till framtiden!

 

1 kommentar:

 1. Strålande, Hatten!
  Liten koll bara:Sen kriget mot sk terror inleddes, efter 911,så måste de sk jterroristerna finnas överallt, annars ingen terror??men vilka är de?
  Vilka släpper in folk med sinistra syften,ohejdat?
  Troligtvis, som vanligt, de som tjänar på det eller vars agenda infrias..

  PS Ingår "multikulti" i sk svenska IQ test nu för tiden??kan ev förklara den vikande kurvan.. eventuellt.

  Mvh Per

  SvaraRadera