söndag 20 december 2020

En ny webbtidning har redan satt skräck hos identitetsvänstern!

Redan innan webbtidning Bulletin har kommit ut med sitt första nummer stämplats den som ”högersajt” av identitetsvänstern.

SVT- megafonen för den totalitära staten morrar som en bandhund och varnar indirekt för Bulletin, men de inser inte vad som skett. De inser inte att polarisering som de står för, ger en bra grogrund för en andra stämma i den allmänna debatten som kommer att bli mer objektiv.
SVT: ”En ny digital dagstidning skakar om media Sverige innan den ens har hunnit släppas. Det handlar om sajten Bulletin som lockat en rad profilerade högerskribenter. Samtidigt drar partier på vänsterflanken igång mediesatsningar.”
Olle Lidbom, medieanalytiker: ”Medielandskapet håller på att bli mer polariserat.”

Frågan är om utvecklingen i Sverige går att likna vid den polarisering som länge präglat den amerikanska journalistiken.

Vänsterprofilen Kalle Lind försöker vara rolig: ”Den så kallat intellektuella högern formerar sig till en så kallat ny medieprodukt. Av vad som hittills läckt ut gällande medverkande, ämnen och finansiering så är det väl egentligen bara en sak som signalerar nytt: själva namnet Bulletin. Och det känns ju inte så gräsligt nytt.”
Tittar vi in i det svenska medielandskapet som Kalle Lind som ivrigt försvarar, ser vi en skrämmande bild. Den s.k. regimmedia vinklar, ljuger, pixlar och polariserar, men framför allt följer de troget med CNN och andra liberala medier i USA ut i krypandets radikalisering, utan att inse detta. De tror fortfarande att CNN är någon form av sanningssägare när det istället är dessa företag som drivit på radikaliseringen. Aldrig att CNN skall ifrågasättas av svenska medier.

Precis på samma sätt i Sverige där vår Public Service helt utan kritik följt med DN ut på en vänsterliberal radikalism resa. En agenda driven tidning speglar inte sanningen och är polariserande. Ändå är DN fortfarande riktmärket också för P
S!
Bildandet av Bulletin är motreaktionen mot denna radikalisering och polarisering och kan kanske också vara det. Men det är inte Bulletin som startat polariseringen. Det här är också sånt som präglar medias hantering av mångkulturen och andra problem i samhället. När media säger att vi ska sträva efter mångfald menas att ingen ska kunna göra sig nödvändig för något ska fungera, exempelvis på sin arbetsplats. Därför anställer man personer som inte kan språket eller ens förstår vad man ska göra. En tänkt mångfald går alltså före att man först säkrar verksamheten.
Bulletin är uppenbart ett försök att skapa "liberalkonservativ" mellanmjölk. Man rör sig högerut i en åsiktskorridor i en tågvagn som rör sig åt vänster.  Med "konservatism" är det mycket värre ändå och innehållet i dagens gröna förpackningar skulle spottas ut med avsky av den som för decennier eller enstaka mandatperioder sedan kände sig trygg i sin  mellanmjölkskonservatism. Fett- och sojahalt förändras inkrementellt, tillvänjs den okritiska konsumenten.

Bulletin kommer naturligtvis att ta upp det här och andra liknande saker. Skulle vilja likna det med skillnaden mellan förortens kaosskolor och friskolorna närmare stan. För det var en liknande debatt när friskolorna kom. Det skulle bli en polarisering. Nu idag anser de flesta att friskolorna är nödvändiga för att man ska kunna ha en vettig undervisning och studiero. De fria medierna som är oberoende från regimen befinner sig i samma situation.

Vad är då motpolen till "socialism" och "identitetsvänster"? Finns den kraften i sinnevärlden eller är det en tankekonstruktion? Motsatsen till "identitetsvänster" är inte "universalist" eller "postidentitär" utan - identitetshöger.

Motvikten till "armé" är inte främst "pacifist", utan en annan armé. Motvikten till "identitetsvänster" är inte förnekande av identitetspolitik, utan balanserande identitetspolitik. Den som förnekar verkligheten är inte "konservativ" i någon meningsfull betydelse, utan bara en annan sorts utopist.
Foliehatten gissar att Bulletin kommer landa, i en definitionsmässig icke-konservatism och en pacifistisk önskesyn på identitetspolitik för svensk majoritetsbefolkning. Om man tycker detta är ett steg framåt, beror på vilken insikt eller lojalitet man har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar