söndag 13 december 2020

Med Joe Biden inleds västvärldens svanesång!

Vi kan nu definitivt sätta punkt för Donald Trumps kamp att få rätsida på det påstådda valfusket. Joe Biden kommer att sväras in som USAs nästa president i januari 2021.

Idag är politik färskvara
och Trump tillhör snart historien så han blir  snabbt relativt ointressant, eftersom inga braskande löpsedlar längre kan kittla läsarna som handlar om honom. Däremot får hans politik effekter under flera år framöver.

Under de fyra åren åren som Trump satt som president såg vi dagligen artiklar på order från
globalisterna i MSM om hur usel Trump var som president. Nu börjar omvärderingen av Trump så smått. Han är ofarlig, när han nu är borta.

I gårdagens Expressen skriver de: "Lyckligtvis har politikerna i både USA och EU nyktrat till. Den djupa omläggningen av Kinapolitiken under Trump är en av presidentens få välgärningar, troligen den viktigaste."

Trumps Kinapolitik var det som väckte mest raseri hos globalisterna och media (läs finanseliten och judarna) i USA och Sverige, trots att arbetslösheten var nere på historiskt låga nivåer i USA och aktiekurserna åt andra hållet. Det var bara i den mycket osäkra miljöpolitiken, där ingen med 100% säkerhet kan säga vad den ökande värmen på en 0,5 grader från 1960 beror på, är det mänsklig påverkan eller periodiskt återkommande eller som Parisavtalet driver, att det är mänsklig påverkan.

Joe Biden kommer föra samma politik utrikes och inrikes som Trump med undantag av den mycket osäkra miljöpolitiken där han ansluter till Parisavtalet, samt inrikes kommer han leka med ord om BLM, minskade klasskillnader och sjukvårdsprogrammet, men utan praktiska förändringar.

Utrikes kommer Biden följa i Trumps spår och inte starta krig som de tidigare presidenterna
gjort, eftersom en stor majoritet av amerikanska folket vill så. Hans hållning mot Kina blir en blåkopia av Trumps.

Trump fick ingen credit för denna politik i CNN, NYT, WP eller i SvT/SR,
där Fernando Arias var bedrövlig i sin partiskhet för Biden, DN, SvD eller Expressen. Biden kommer att tokhyllas för, utan namns nämnande, en fortsättning av Trumps politik i dessa media. Det är klart och kommer bli klarare allteftersom att det var personfrågan och inte Trumps politik som media fällde honom på.

Den stora frågan, den enda, blir att röna ut vad - när man nu själva börjar inse faran med Kina - som skrämde de utvalda och dess tjänare hos Trump? Det görs aldrig eftersom media inte urholkar trovärdigheten de har kvar. Vill man få mer kött på benen får man förlita sig till att alternativa sajter tar upp frågan.

Kina är inte våra vänner men de är inte heller våra fiender. Kina är våra konkurrenter på samma sätt som Indien, Sydkorea, Japan, Bangladesh eller Egypten är det.

Skälet till varför Kina gick från ett av världens fattigaste länder till att bli ett land med ungefär samma BNP per capita som Chile - bottnar i att Richard Nixon skrev ett handelsavtal med dem i utbyte mot att de inte tog sida för Sovjet,
där Reagan till slut krossade Sovjet med kapprustningen. Kina tillverkade T-shirts och idag tillverkar de elektronik, bilar och allt annat som västvärlden har slutat producera. Idag är Kina världens andra största ekonomi och förväntas innan 2030 bli världens största ekonomi. År 2050 förväntas Kinas BNP vara större än hela EUs eller 60-70% större än USA.

Kina är inte en liberal demokrati. Det är en nationalistisk statskapitalistisk folkrepublik. Kineserna har ett mål och de har en dröm vilket framgår i deras interna propaganda.

Kineserna är inte dummare än att de vet
och ser med egna ögon, att västvärldens eliter är genomkorrupta, inkompetenta, giriga och att många av dem är direkt fientliga till västvärldens inhemska befolkning. Kina utnyttjar detta för att maximera sina ekonomiska och politiska intressen. Kineserna är skickliga på detta och blir allt bättre på PR. Kina förstår oss bättre, än vad vi förstår dem. Kina är en av de sista existerande forntida civilisation. Inställningen i Kina är, att de är början av en ny storhetstid.

Detta är vad Expressen vänder sig emot. De anser
att USA skall fortsätta styra världen, men hur har Expressens okunniga ledarsida tänkt, att detta skall gå till? Ser de inte de många kolossala problem som hela västvärlden har, där ekonomier går på fel håll? Foliehatten anser att det är självförvållat!

Orsaken är BLM, globalisternas makt, flyktingkrisen, flytt av industrier till lågprisländer, EUs
ekonomiska problem med Euro, där de södra länderna förlorat mycket på att införa Euro och den stora vinnaren är Tyskland som dessutom styr EU med Macron.
För både
Grekland och Italien är det en lång och skulle bli en mycket smärtsam process om de ville minska sina stora statsskulder. Handelsunderskottet handlar delvis om förmåga att konkurrera på den internationella marknaden och anledningen är Euro. Hade de istället haft egna valutor som Sverige, hade de kunnat konkurrera på helt helt annat sätt. Sveriges räddning är att vi inte än har Euro och den dag den införs, sitter vi samma sits som Italien och Grekland!

EU förgör sig själv med en mycket märklig fixering vid koldioxidutsläpp, där bara 0.4% av atmosfären består av koldioxid. Covid-19 och nästan ett total stopp av flyget borde minskat förekomsten av koldioxid i atmosfären rejält, men istället ökar den. Innan krisen pekades flyget ut som en av de stora bovarna, men hör och häpna, nu har den totalt okunniga Lövin sagt, att flyget inte släpper ut så mycket. Hur var det med kappan? 

Det handlar nu om ungefär ett decennium innan Kina inte längre behöver USA. USA står bara för ungefär 15% av Kinas totala handel.  Om 10-15 år kommer inte USA inte längre vara nyckelmarknad för Kina. Australien är ett land som gynnas av handel med Kina. Faktum är att Australien har ett 53 miljarder dollar handelsöverskott med Kina. Nästan 40% av all handel som Australien bedriver sker med Kina. Vad än de ekonomiskt okunniga journalisterna på Bonnier skriver så gynnas Australien, Kanada och EU av handel med Kina. Australien gynnas verkligen av handel med Kina. Faktum är att USA inte alltid gynnas men det beror mer på deras giriga och kortsiktiga elit än Kina. USA har givit order åt Australien att driva ett PR-krig mot Kina samt blockerat kinesiska investeringar. Kina har svarat hårt.

Tittar vi på lite statistik ser vi att
Kina har en mordfrekvens på 0.53 mord per 100.000. Det är marginellt högre än Norge. Sverige har en mordfrekvens på 1.08 mord per 100.000. När Kina lyfter upp ett par miljoner människor ur fattigdom per år så fyller västvärlden på med mer, både med fattiga inhemska och invandrare. Fråga er vad det beror på!
År 2050 är Kina fortfarande Kina, medan många länder i västvärlden inklusive Sverige kämpar med social, ekonomisk och etnisk konflikt. Kineserna är som sagt inte dummare än de vet
och ser detta. Kina kan vänta hundra år om de måste.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar