söndag 27 december 2020

Georg Orwell beskriver i 1984 att Ryssland är den eviga fienden!

De senaste åren har vi kunnat notera, att Ryssland har blivit utsatt för mängder av negativ propaganda och handelssanktioner av väst. Det är fråga om ren utpressningen och det tjänar ”ett” enda syfte och det borde få av oss acceptera. Den fientliga sanktionspolitiken som framför allt USA bedriver är bygd på märkliga anklagelser, propaganda och handelshinder.

När Ryssland inte vill böja sig för vad ”USA” dikterar så har inte USA något annat vapen kvar, mer än att införa sanktioner. Den största knähunden är EU som lydigt införda sanktioner mot Ryssland. Notan har blivit dyr för EUs företag. De har tappat SKR 250-300 miljarder varje år, enligt tyska analytiker.

Propagandan och anklagelserna mot Ryssland har varierat över tiden. Annekteringen av Krim och sedan på det sätt som Putin återvaldes som president, där väst anser att Putin är en diktator som styrde valet. Anledningen till Hillary Clintons valförlust var Rysslands inblandning och att de såg till att Hillary förlorade.

Svensk media har stor förkärlek av, att alltid anklaga Ryssland för att det är de som hackar olika myndigheter eller företags datasystem.  De som hackar datasystem är idag så ”skickliga”, att det är näst intill omöjligt att spåra vem som utfört detta. Ändå får vi gång på gång höra från media och försvarsminister malajen Peter Hultqvist att det är Ryssland.
Det är bara ett fåtal personer som sätter sig in i vad det handlar om, medan de flesta bara läser rubrikerna och godtar allt som media skriver eller rapporterar.

I skolan indoktrinerades vi, att tro att George Orwells 1984 främst handlade om Sovjetunionen. Men i verkligheten handlar det lika mycket om oss här och nu. För de ledande medierna i västvärlden använder 1984 som om det vore en instruktionsbok, inte en varning.
George Orwell beskriver 1984, publicerad 1948, i detalj vad som hände då:
Ryssland är den eviga fienden medan nya fiender ständigt växer fram för att demoniseras. Under de 20 år som gått sedan detta sekel kan Foliehatten nämna förutom Ryssland: Afghanistan, Irak, Ukraina, Venezuela, Libyen, Syrien, Kina och Vitryssland.

Ukraina under Janukovitj fram till februari 2014, då han störtades av CIA, Nato och EU-lakejer i Ukraina. Det som fortsätter att vara kritisk journalistik i EU är i många fall den motsatta: propaganda.
Vi hjärntvättas till att tro, att vi själva är underbara och därmed förtjänar det bästa, medan de andra bara förtjänar vatten och bröd. I bästa fall. Det troligt att USA: s politik under Biden mot Ryssland kommer att bli ännu mer aggressiv och fientlig, än under Trump.  Det är precis  vad de vill ha - vapenindustrin, media och korrupta politiker i EU.

Det finns inget slut på vad media sysslar med, att med propaganda, lögner och rent nonsens riktat mot Ryssland i enskilda fall.

När det gäller "fallet Navalny" har vi för närvarande den osannolika historien om alla påståenden.  Media och politiker i väst anser att det är en självklarhet, att Navalny förgiftas på initiativ av den ryska statsapparaten. Lägg märke till hur media (precis som i Skripal-fallet) förändrar historien om hur förgiftningen gick till.
Först fanns det förgiftat te på flygplatsen, sedan fanns det en förgiftad vattenflaska på hotellet och nu är det kalsongerna som förgiftades. Som "bevis" på förgiftningen i kalsongerna har Navalnyj tillsammans med Bellingcat / Smellingrat lagt upp en ljudinspelning där en påstådd person från ryska säkerhetstjänsten medger, att kalsongerna förgiftats. Du behöver inte att kunna ett ord på ryska för att se, att här kan Navalny prata med vem som helst.

Efter Sovjetunionens sönderfall var Ryssland ett mycket svagt land som man kunde ignorera, håna och trakassera. Vladimir Putin kom till makten på ett märkligt sätt, när han utvaldes av suputen Boris Jeltsin! Putin såg till att globalisterna inte fick vara med och plundra det gamla Sovjet på alla naturrikedomarna och det kan de inte glömma. Putin blev uppsatt på deras svarta lista och han skall förgöras till varje pris.

Oliver Stone har gjort flera intervjuer med Vladimir Putin som kan vara rätt intressanta att titta på. Utan att ta till överord går det 100 Putins på en Stefan Löfven, så stor är skillnaden på intellektet!

De som kan sin historia känner till Ryssland var det första landet som erkände Norges självständighet från Sverige 1905. Sovjet drev också nästan ensamma nazisterna ut ur Norge.

I en artikel den 23 december skriver Glenn Greenwald att media i USA nyligen har blivit ”helgalna” när det gäller utpressning och spridning av skvaller om Ryssland och att de som är kritiska till detta riskerar att hängas ut som förrädare. Ekot av som händer i USA når snabbt EU/Sverige genom media. Media är så sammansvetsade, att de inte kan befria sig från de amerikanska medias agenda, partiskhet och "fakta." Svensk media lider av en farlig tunnelvision. Senaste exemplet är den helt okritiska spridningen av skvaller om Putin och Putins familj och vänner.

Men som Greenwald säger, "Om vi ​​inte har lärt oss någonting annat under de senaste decennierna, borde vi åtminstone ha lärt oss att det är den värsta galenskapen att acceptera påståenden om amerikanska motståndare som härrör från USAs underrättelsetjänster, utan ett enda bevis. Carl Bildt och Peter Hultqvist är bland dem som är immuna mot sådana lektioner. Det är också mycket utbrett i riksdagen och i den svenska regeringen.

När Trump blev president till allas förvåning, blev USAs demokrater plötsligt allsmäktiga och kunde anklaga Ryssland, för att de såg till vem som skulle bli USAs president. Rysslands påstådda och odokumenterade inblandning i 2016 års val, jämfördes i USA av så kallade seriösa medier med CNN i spetsen med en krigsförklaring i storlek med Pearl Harbor och 9/11. Trumps tillbakadragande av trupper från Syrien välkomnades inte utan fördömdes som "en gåva till Putin." Dessa "kvalitetsmedier" är så primitiva och styrda.

Ska man skratta eller gråta av att media och politiker som lider i en sådan utsträckning av dåligt och / eller selektivt minne? Men de senaste åren har man tappat nästan all respekt för svenska mediers journalistik och svenska politiker kunskaper om utrikesfrågor. Det finns visserligen bra undantag. För det mesta kopierar "journalisterna" bara okritiskt vad andra propagandister säger.  Det gäller länder som Ryssland, Syrien och Kina vet de av erfarenhet att de praktiskt taget kan jogga hela dagen utan några konsekvenser.. Svenska journalister kan inte bli mer kritiska till USA och Natos propaganda, eftersom agendan är satt, att det är Ryssland som är problemet. Toppen av lycka för en svensk journalist är att utvisas från länder som Ryssland och Kina, eftersom det ger en extra fjäder i hatten och det slås upp stort i media. Det faktum att svenska journalister aldrig har utvisats från USA, Storbritannien eller något annat Nato-land, är kanske inte så märkligt, eftersom de är lakejer till dessa stater.

All propaganda mot Israel från den socialistiska pressen och till och med från FN, kritiseras sällan. Det här har pågått i årtionden. FN antog 23 resolutioner mot olika länder i världen 2020 och av dessa var 17 riktade mot Israel. Alla dessa resolutioner blockerades av USA och har Israel någonsin följt en FN-resolution?

1 kommentar:

 1. Putins ev åtalsimmunitet känns lite latjo, dock.
  Kommer Chodorkavsikies polare göra comeback?

  Israels tillblivelse & huvudlösa expantion väcker en del frågor, i min bok.
  USA verkar springa i Israels ledband sedan länge $ isf varför??
  Hard core lobbying??
  Varifrån kommer våra sk flyktingar nästan uteslutande??och kan tydligen INTE skickas tbx...numera kan Corona läggas till listan-praktiskt, va?

  Vad representerar de två blå strecken i Israels flagga & allt där emellan??
  Vilka har rört om i getingboet & skapat dessa sk flyktingströmmar... varför?
  Svaren är nästan uteslutande teologiska, som jag ser det.
  Trump är väl inne på att bygga det 3:e templet, vad jag fattat, & det säger isf??
  Lite om mycket.

  Mvh Per

  SvaraRadera